wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 14, 2013 17:44 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Mamy poważny logistyczny problem. U mnie w pionie pękła główna rura i sączy się woda - ciepła, czysta, ale ciągle się sączy po ścianie w łazience pod kafelkami. Spółdzielnia jest zawiadomiona i jutro prawdopodobnie wejdą "fachowcy". Oni już raz naprawiali tę rurę (piętro nade mną) i pamiętam jaki to był hałas (kucie etc). Teraz będzie to samo. Wolę nie myśleć jak to wpłynie na Fionkę, która nerwowo znosi większość niespodziewanych hałasów. Czy byłby ktoś, kto by ją przetrzymał przez kilka dni? Z woj. śląskiego lub z Wrocławia (wtedy załatwiamy operację u dr Wrzoska)? Bo nie wyobrażam sobie kici w takich warunkach tuż po operacji :( .
Fionka musiała być dziś cewnikowana - mimo podania środka rozkurczającego nie dawało się jej odsikać. Kupa bez problemu. Je i pije normalnie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw mar 14, 2013 18:03 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:Mamy poważny logistyczny problem. U mnie w pionie pękła główna rura i sączy się woda - ciepła, czysta, ale ciągle się sączy po ścianie w łazience pod kafelkami. Spółdzielnia jest zawiadomiona i jutro prawdopodobnie wejdą "fachowcy". Oni już raz naprawiali tę rurę (piętro nade mną) i pamiętam jaki to był hałas (kucie etc). Teraz będzie to samo. Wolę nie myśleć jak to wpłynie na Fionkę, która nerwowo znosi większość niespodziewanych hałasów. Czy byłby ktoś, kto by ją przetrzymał przez kilka dni? Z woj. śląskiego lub z Wrocławia (wtedy załatwiamy operację u dr Wrzoska)? Bo nie wyobrażam sobie kici w takich warunkach tuż po operacji :( .
Fionka musiała być dziś cewnikowana - mimo podania środka rozkurczającego nie dawało się jej odsikać. Kupa bez problemu. Je i pije normalnie.

O rany :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw mar 14, 2013 18:05 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 14, 2013 18:06 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

a czy kotka nie mogłaby po operacji zostać te kilka dni w szpitaliku ?
jo.anna

Post » Czw mar 14, 2013 18:58 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

O ile wiem u dr Gierka nie ma szpitalika :( . Ale się dopytam jak dostanę info jakie wg niego są opcje działania w kwestii miednicy, nogi i ogonka Fionki.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw mar 14, 2013 20:03 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:O ile wiem u dr Gierka nie ma szpitalika :( . Ale się dopytam jak dostanę info jakie wg niego są opcje działania w kwestii miednicy, nogi i ogonka Fionki.

A ile dni wchodzi w gre? Mysle, ze do wtorku by dało rade. Ale bede na pewno wiedziała jutro.
No i u mnie są 3 inne koty (raczej pokojowo nastawione :-)), ale nie wiem, jak Fiona zareaguje...

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Czw mar 14, 2013 21:55 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

A miałabyś możliwość odseparowania jej na te kilka dni od innych futer? Bo ona nerwowo podchodziła nawet do przyjacielskich i spokojnych futerek :? . Ale to byłaby opcja :ok: .

Alienor

Post » Czw mar 14, 2013 21:59 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:A miałabyś możliwość odseparowania jej na te kilka dni od innych futer? Bo ona nerwowo podchodziła nawet do przyjacielskich i spokojnych futerek :? . Ale to byłaby opcja :ok: .

Miała by do dyspozycji "służbówkę" ;-) - osobne pomieszczenie, jakieś 2,5 x 3 m, ogrzewane.

ultra75

Post » Czw mar 14, 2013 22:24 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Brzmi wręcz genialnie :ok: .

Alienor

Post » Czw mar 14, 2013 22:38 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

podrzuce watek

co sie to dzieje na tym swiecie, ze coraz wiecej kocich polamancow jest :evil: :cry:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw mar 14, 2013 23:12 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Inaczej nie mogę pomóc, zrobiłam bazarek dla kici viewtopic.php?f=20&t=151628

Zapraszam!

Gdybyście potrzebowały olejku z dziurawca, to mam i w każdej chwili mogę wysłać dla kici :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt mar 15, 2013 9:47 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Podrzucam Fionkę i lecę zajrzeć na bazarek :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 15, 2013 9:59 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor, wysłałam Ci mój nr tel na pw.
Zadzwon, prosze, to coś wymyslimy :-).

ultra75

Post » Pt mar 15, 2013 10:57 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Jak wychodziłam z Fioną na autobus do weta krótko po 8ej jeszcze nie kuli, ale oni przed 9ą nie zaczynają :roll: . Fiona do wieczora jest w szpitaliku w Lupusie - jako że wczoraj nawet po podaniu rozkurczających i masowaniu brzusia odsiusianie się nie udało wetce, dziś pewnie tez trzeba ją będzie cewnikować dla odsiusiania. Dzidzia wsuwa ile dają (przy maśle prawie mnie ugryzła w palec), pije ślicznie z miseczki, daje sobie wyczyścić pupę (kupa OK), mizia się jak szalona i bawi ładnie. Gdyby nie problem z siusianiem ( i konieczność operacji) byłoby wszystko super.

Alienor

Post » Pt mar 15, 2013 14:40 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Dzwoniłam do weta - udało się ją odsikać bez cewnikowania :ok: . Przed zabraniem przez Alę będzie jeszcze raz odsikana "na wszelki wypadek". Oby to był przełom :ok: :ok:

Alienor

[poprzednia][następna]