Przeuroczy i szarmancki Rudolf juz w nowym DS ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 17:53 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

Monika_Krk pisze:wynurzamy się celem nabrania oddechu :mrgreen: i znów
Obrazek

Ty tak długo możesz? :P Masz chyba dużą pojemność płuc :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 16, 2013 18:13 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

alab108 pisze:
Monika_Krk pisze:wynurzamy się celem nabrania oddechu :mrgreen: i znów
Obrazek

Ty tak długo możesz? :P Masz chyba dużą pojemność płuc :mrgreen:

Nie :mrgreen: my w akwalungu ... :ryk:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 16, 2013 18:56 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

Wymieniłam się z panią kilkoma krótkimi mailami. Pani ma dwuletnią córkę, zgodziła się więc na to, żeby najpierw zrobić wizytę zapoznawczą z Rudolfem, żeby sprawdzić, jak Rudolf w stosunku do dziecka będzie się zachowywał (i odwrotnie). Teraz czekam jeszcze na maila, czy zgodzi się na wizytę p/a przed tym spotkaniem, bo od wizyty będzie zależało, czy w ogóle jest sens takie spotkanie z kotem robić - w razie czego unikniemy rozczarowania i dziecka i kota.

Trzymamy więc wciąż kciuki :ok: :ok: :ok:
(a powietrze czasem wypuszczamy, dla złapania świeżego oddechu :wink: Nie wszyscy mają wyposażenie jak Monia :wink: )
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sty 16, 2013 19:15 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

Super wieści :ok: :piwa:
Czaruj Monika, czaruj!!! Ja już lecę z pomocą. :mrgreen:
Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro sty 16, 2013 19:24 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

Obrazek

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro sty 16, 2013 19:56 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

:ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 16, 2013 20:33 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

Oczywiście kciuki stale są za tego pięknego królewicza. Zrobił na mnie wrażenie.
A powiedzcie mi, te oczko będzie zaszyte? Jak to wygląda - totalny laik jestem. :oops:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro sty 16, 2013 20:48 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

Ja też martwię się o Rudolfa i już sama nie wiem o czym marzę, czy zeby jednak doszło do pogodzenia z pieskiem, czy też oby nowy dom okazał się TYM.

Ja też jestem lajkonikiem w tych sprawach ale Rudolfikowi trzeba oczyścić oczodół i zaszyć oczko.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sty 16, 2013 21:14 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

Jak Wy się martwicie to ja już nie będę, po tym wstrzymywaniu oddechu, zarządzonym przez Monikę nie mam już sił :(
Obrazek

alab108

Post » Śro sty 16, 2013 22:02 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

alab108 pisze:Jak Wy się martwicie to ja już nie będę, po tym wstrzymywaniu oddechu, zarządzonym przez Monikę nie mam już sił :(

My się nie martwimy tylko wierzymy :D a oddech wstrzymany żeby nie dmuchać na zimne :ok:

Monika_Krk

Post » Czw sty 17, 2013 12:24 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

Ja też sie nie martwię, taki kot, to jest dopiero Pan Kot :ok:
Obrazek

alab108

Post » Czw sty 17, 2013 15:34 Re: Szlachetny Rudolf - szukamy nowego domu!

To tak zanim się udusicie wrzucę kilka informacji, choć nadal nie ma żadnych konkretnych ustaleń.

Jak wspominałam, jest jedno zainteresowanie Rudolfem. Pani z dwuletnią córką. Musielibyśmy na wizytę p/a pojechać z Rudolfem, żeby sprawdzić jak Rudi zachowuje się w stosunku do dziecka i odwrotnie. Obie strony się na to zgodziły (czyli obecny DT rudzielca i potencjalna nowa opiekunka). Jednak przed tą ewentualną adopcją, trzeba by przeprowadzić zabieg na oku Rudolfa, ponieważ ewentualna adoptująca nie ma samochodu, przez co i wożenie do lecznicy ma utrudnione (zwłaszcza z małym dzieckiem).
Na razie wysłałam zapytanie do DS, czy byliby uprzejmi ten zabieg (na nasz koszt) przeprowadzić.
Nie wyobrażam sobie bowiem oddać do adopcji Rudolfa, bez zobowiązania się przyszłego opiekuna (kimkolwiek by nie był), do przeprowadzenia tego zabiegu.
No chyba, że znajdzie się jeszcze ktoś chętny, kto się w Rudolfie zakocha i do tego zabiegu zobowiąże.

Trzymamy :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 17, 2013 19:42 Re: Rudo biały Rudolf, mruczeniem poleca się do adopcji!

No to trzymamy, ale powietrza nie wstrzymuję, bo boję się, że się uduszę :ok: :mrgreen:

dana.b

Post » Czw sty 17, 2013 19:47 Re: Rudo biały Rudolf, mruczeniem poleca się do adopcji!

Rudolfowy DS odpowiedział, że w poniedziałek ustali termin zabiegu :ok:
No i spróbujemy skontaktować się z behawiorystą, bo DS nadal walczy o zaprzyjaźnienie uparciuchów :ok:
Bardzo, ale to bardzo bym chciała, żeby Rudolf jednak został w tym domu... :oops:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw sty 17, 2013 20:09 Re: Rudo biały Rudolf, mruczeniem poleca się do adopcji!

To jednak jest naprawdę fajny dom. Nie poddają się i chwała im za to :1luvu:
Żeby tylko się udało :ok: :ok: :ok:

dana.b

[poprzednia][następna]