K-ów, życie toczy się dalej ale czas na zmiany ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2012 22:29 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

pamiętacie małą Wiktorię, którą pobito, bo broniła kota? No to dzisiaj zabito jej kotkę i powieszono na drzewie aby wszyscy widzieli co się robi niepokornym. Małe chu.ki urządziły pokaz siły, wobec kota i małej dziewczynki :evil: :evil: :evil:
Takich to powinni do pierdla i niech im dupy przenicują po przeponę.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie wrz 16, 2012 0:52 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

znęcanie się nad zwierzętami to konkretny paragraf w kodeksie karnym - takie rzeczy zgłasza się na policję i składa zawiadomienie, koniecznie z "papierem" na dowód. brak reakcji to najgorsza opcja.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie wrz 16, 2012 9:21 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Maupa pisze:znęcanie się nad zwierzętami to konkretny paragraf w kodeksie karnym - takie rzeczy zgłasza się na policję i składa zawiadomienie, koniecznie z "papierem" na dowód. brak reakcji to najgorsza opcja.

policja była na miejscu prawie od razu ale przecież tam nikt nic nie widzi ani nie słyszy :evil:
do czasu aż dojadą ich dzieciaka na przykład i powieszą obok kota ....

Tweety

Post » Nie wrz 16, 2012 10:01 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

no tak, zabite wyraźnie przez człowieka zwierzę to nic, nie ma po co ścigać sprawców, dzieci, zdarzyło się, a w ogóle to sprawa rodziców...

strasznie współczuję dziewczynce. bo nie wiem, ile ma lat, ale takie zdarzenie nawet u dorosłego może zostawić trwały ślad w psychice.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie wrz 16, 2012 10:19 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Maupa pisze:no tak, zabite wyraźnie przez człowieka zwierzę to nic, nie ma po co ścigać sprawców, dzieci, zdarzyło się, a w ogóle to sprawa rodziców...

strasznie współczuję dziewczynce. bo nie wiem, ile ma lat, ale takie zdarzenie nawet u dorosłego może zostawić trwały ślad w psychice.

ma 11 lat

Tweety

Post » Nie wrz 16, 2012 19:14 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Ogromnie dziękuję za pomoc w odłowieniu i wysterylizowaniu matki kociąt :1luvu:
za pożyczenie klatek
i za dzisiejszą spontaniczną akcję transportową do Huty :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie wrz 16, 2012 19:22 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

pozytywka pisze:Ogromnie dziękuję za pomoc w odłowieniu i wysterylizowaniu matki kociąt :1luvu:
za pożyczenie klatek

kasumi ma pw na fb o przygarnięcie drugiego kociaka, z opcja domu stałego

Tweety

Post » Nie wrz 16, 2012 19:46 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Tweety pisze:
pozytywka pisze:Ogromnie dziękuję za pomoc w odłowieniu i wysterylizowaniu matki kociąt :1luvu:
za pożyczenie klatek

kasumi ma pw na fb o przygarnięcie drugiego kociaka, z opcja domu stałego

No tak, fejsbuk ukrywa "mniej ważne" wiadomości... :twisted: Właśnie odpisuję.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon wrz 17, 2012 15:51 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Okunia już w nowym domku :) jest cudowna :) I co najważniejsze, odnajduje się dobrze w mieszkaniu. Na początku trochę miaukała, chyba nie z tęsknoty, a bardziej chciała, żeby z nią rozmawiać no i jak tylko z pokoju wychodziłam, to zaraz mnie wołała. Na okrągło się łasiła i ocierała, barankowała - tak to się chyba nazywa :D Traktorek właściwie furkocze od wejścia aż do teraz :)

Zjada bez problemu zarówno mokre jak i suche, wodę ładnie pije, z kuwetki jeszcze nie korzystała więc nie wiem jak będzie, ale myślę, że dobrze.

Ogólnie jak już zwiedziła pokój (poza pokój sama nie wychodzi, zachęcałam ją, ale chyba się boi, na szczęście w pokoju jest wszystko, czego jej trzeba) i poocierała wszystko, co się dało, to wyłożyła się najpierw na łóżku a potem na dywanie i leży i się rozpiera Księżniczka ;) drapak i zabawki na razie ignoruje :) Jest typowo podłogowa, w ogóle nie wskakuje na wysokości, nie interesuje jej nic ponad dywanem - wyjątkiem jest łóżko, ale do tego też musiałam ją zachęcać.

Współlokatorka z pokoju jest nią zachwycona i z dywanu nie schodzi :D

Widać, że Okunia jest trochę przestraszona - mnie chyba poznaje i sama do mnie przychodzi się miziać, współlokatorkę też zaakceptowała, ale jak przyszła do nas w odwiedziny koleżanka, to Księżniczka się bardzo przestraszyła, schowała pod łóżko i wyszła dopiero po chwili. Płoszy się też przy nagłych ruchach bądź głośnych, nagłych dźwiękach - ale to chyba normalne, w końcu to dopiero początek. No i nie lubi, jak ktoś jest od niej wyższy, więc najlepiej, jak Człowieki czołgają się po podłodze i z takiego poziomu biorą się za mizianie :D

Ogólnie ja jestem w siódmym niebie, a jej chyba też jest dobrze, w każdym razie wygląda na zadowoloną ;) Zresztą same ocenicie po zdjęciach :)

Jestem naprawdę wdzięczna za to, że dzięki wam mam tak cudowne stworzenie do kochania. Jestem bardzo szczęśliwa, spełniło się moje marzenie i po prostu... brak mi słów. Gdyby nie wy to nie byłoby Okuni u mnie, a tego sobie nie wyobrażam, chociaż jesteśmy razem dopiero kilka godzin :)

A tutaj fotodokumentacja :D

Lux-Torpeda na łóżku/krześle
http://imageshack.us/photo/my-images/337/dsc0782h.jpg/

Tu już Księżniczka rozpiera się na włościach ;)
http://imageshack.us/photo/my-images/4/dsc0787w.jpg/

Tutaj miziana po główce :)
http://imageshack.us/photo/my-images/528/dsc0794o.jpg/

A tutaj rozpostarta na dywanie - który chyba jest jej ulubioną częścią mieszkania ;)
http://imageshack.us/photo/my-images/39/dsc0801kt.jpg/

A tutaj dwa śliczniaste zbliżenia ;)
http://imageshack.us/photo/my-images/600/dsc0789l.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/51/dsc0792i.jpg/

Pozdrawiam serdecznie!
Ostatnio edytowano Pon wrz 17, 2012 15:55 przez Avi, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Avi

Od: Śro gru 29, 2010 17:42

Post » Pon wrz 17, 2012 15:52 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Nie wiem, czemu mi zdjęć nie pokazuje... robiłam wszystko tak jak trzeba...

No nic, będą linki ;)
Obrazek

Avi

Post » Pon wrz 17, 2012 16:54 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

gratuluję dołączenia do klubu świeżo zakoconych! :lol:

oczywiście zakładasz jej własny wątek na miau? ;>
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon wrz 17, 2012 17:23 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Avi, rozumiem że jesteś studentką? jak miło że ktoś dołączył do tego wąskiego grona mieszkających na wynajmowanym (pokoju) i studiujących (?), a mimo to wystarczająco odpowiedzialnych by powierzyć im koty :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon wrz 17, 2012 20:05 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Maupa - oczywiście, że założę jej własny wątek i planuję również dołączyć do wyborów na Miss Września ;) Ale potrzebuję chwili czasu, żeby to ładnie ogarnąć ;)

Kocuria - tak, jestem studentką no i również pracuję :) Specjalnie szukałam mieszkania pod kątem kotolubnych, to był mój pierwszy i główny warunek, bo rok mieszkałam bez zwierząt i to nie był fajny rok ;)

Okunia skorzystała z kuwetki - na razie wymontowałam drzwiczki, ale pokrywę zostawiłam i na szczęście nie jest ona dla niej problemem, co mnie cieszy ;) I nie szura strasznie, co też cieszy.
Obrazek

Avi

Post » Pon wrz 17, 2012 20:09 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Ależ się cieszę, że Oki w swoim domku :D Teraz może być damą do woli - bo to dama piękna i wielce dystyngowana jest. Czasami tylko nawrzucała jakiemuś innemu kotu ale w końcu musiała przecież jakoś sobie radzić :wink: :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon wrz 17, 2012 20:17 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

No to we środę Mahob może wypuścić Milę, nie będzie już jej antagonistki. :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]