Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 8:17 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

malutka pięknei się prezentuje a i Darti widać zadowolony :mrgreen:

bardzo, bardzo się cieszę :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon sie 09, 2010 11:49 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

:) właściwie to już mamy jednego kota więcej niż planowaliśmy, następny miał z nami zamieszkać dopiero za kilka miesięcy. (i hmm... miał być przynajmniej rocznym, czarnym jak diabełek kocurem... zwierząt się nie wybiera, one wybierają nas - znowu chciałam przechytrzyć system;)

a to czarno-białe to najlepszy kot na świecie, dzięki któremu tak jak kiedyś raczej niespecjalnie przepadałam za kotami, tak teraz nie wyobrażam sobie domu bez nich:)

oki, na 16 idziemy do weterynarza - Duszek686, czy dałoby radę dowiedzieć się wcześniej czy mała była odrobaczona i zaszczepiona? chciałabym już móc jasno powiedzieć co i jak...

ironside

Od: Śro maja 19, 2010 20:57

Post » Pon sie 09, 2010 13:09 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

co za ulga, ze Gremlisia juz u siebie i pod dobra opieką - cudne fotki :D :1luvu: :D :1luvu: :D :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sie 09, 2010 13:15 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Fotki cudne :D
Gremlinka widać ,że zadowolona i tak ładnie już wygląda :1luvu: :1luvu:

ale miała szczęście malutka,że ją wypatrzyłaś :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon sie 09, 2010 13:35 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Nawet jeśli była odrobaczona
to na 100% trzeba powtórzyć
Malutka była straszliwie zapchlona
nie pamiętam, żeby w karcie schroniskowej była adnotacja o szczepieniu i odrobaczeniu
tutaj znalazłam jej kartę- bo sfociłam:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sie 09, 2010 13:36 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

teraz - w atmosferze domowego spokoju i milosci - łapeczka musi szybko wrocic do sprawnosci :1luvu: oby sie ze wszystkim udalo, najwazniejsze, ze mala jest bezpieczna :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sie 09, 2010 13:36 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

U mnie drugi i jednocześnie ostatni kot miał być czarny. :mrgreen:
Takie było założenie. :wink:
Los zadecydował inaczej. Czarny jest czwarty i piąty. :ryk:
Duszek na pewno wszystkiego się dowie.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pon sie 09, 2010 14:07 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

U mnie miały być też tylko dwa :mrgreen:
ewentualny trzeci miał być czarny a jest rudy :lol:

To koty nas wybierają :lol:
Obrazek

Annaa

Post » Pon sie 09, 2010 15:46 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Ania już wszystko wie :wink:
Mała była odrobaczana raz, szczepiona nie była.
Jest teraz na antybiotyku więc ze szczepieniem na pewno trzeba będzie poczekać...
Ja trzymam kciuki za kiciunię i za dzisiejszą wizytę wlecznicy :ok: :ok: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon sie 09, 2010 15:51 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

No to czekamy na wieści. :ok: :ok:
Obrazek

selene00

Post » Pon sie 09, 2010 16:28 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Matko, ale szczęście miała mała. Za łapeczkę i pełną sprawność :ok: :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pon sie 09, 2010 20:52 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

smutno jakoś tak... rokowania co do łapki są raczej złe, ale na razie próbujemy - za dwa tygodnie powinno się coś wyjaśnić. polecono nam jakieś zastrzyki na wzmocnienie, okropnie bolesne, mała płakała tak że miałam ochotę wyć razem z nią. męczy się bardzo, ona tak by chciała biegać, skakać, jak to kociak, a ta łapka jej tylko zawadza. sama już nie wiem czy to warto:/

ironside

Post » Pon sie 09, 2010 21:20 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Ironside warto ,na pewno warto i trzeba próbować :ok:
Tu na forum czytałam już o różnych wydawałoby się beznadziejnych
przypadkach,które kończyły się dobrze.
Nie poddawaj się na samym początku ........
Koteczka ma teraz Ciebie ,a gdyby nie ty to wiesz co z nią by było.........
Jesteś cudowną osobą,że ją wzięłaś i malutka na pewno odwdzięczy Ci się kiedyś :)

Trzymam mnóstwo :ok: za Ciebie,malutką i łapeczkę :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Pon sie 09, 2010 21:27 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

nie poddaję się w żadnym razie, tylko bardzo przygnębiająca była ta dzisiejsza wizyta, i do tego świadomość że jutro znowu będą ją tak kłuć, i tak przez nie wiadomo ile... chyba nie powinnam pisać na forum w takim nastroju;)

ironside

Post » Pon sie 09, 2010 22:05 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Nastroje bywają różne, nawet u osób z natury pogodnych.
Wiem, jak może być dołująca wizyta u weta.
Jednak to co się robi, nawet jeśli zadaje się ból, to dla kociego dobra.
Moje koty wybaczyły mi kłujki, ablucje itp. zabiegi, a ja ciągle pamiętam, że je bolało. :roll:
Za to jaka jest satysfakcja, jak wreszcie kociak wyzdrowieje. :D
I tego Wam życzę. :ok:
Obrazek

selene00

[poprzednia][następna]