Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 01, 2010 0:56 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Nie wiem czy doczytałaś ALICJO o Biedroneczce? Biedroneczki mamy dwie. :D To siostry bliżniaczki.Są bardzo do siebie podobne. :D Czasem mam problem zeby je odróżnić. :roll: Mają podobna budowe. Różni je tylko układ pysia, co dosć dobrze widać na zdjęciach. Twoja ma bardziej pociagłą i trójkatna bużkę. I to ze Twoja jest cichutka jak myszka. Natomiast Czarna Biedroneczka tak śmiesznie popiskuje na mój widok.Oczywiście obydwie są czarne :D
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw lip 01, 2010 1:06 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Niedżwiadek i Gabi. Niedżwiadek - Opiekun Wirtualny - Anakolada. Gabi- czarna kicia- ma swojego Opiekuna Wirtualnego w Vivie!

Obrazek

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 1:10 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

A to juz dzisiejsza akcja Rybci.Dzisiaj rzuciła się na Zezolcię z łapami. :| Kurcze obawiam się ze po takich numerach Opiekuna Wirtualnego to raczej juz nie znajdzie..... :roll:

Obrazek

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 1:14 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Blusia z ....Przyjacielem. :lol: Kotki bardzo się polubiły, chociaż....ten drugi to kocurek.No nie bede ukrywać, Blusia bardzo go polubiła. :lol: Domyślam sie dlaczego. :roll: Kociaków narazie nie widziałam ani nie słyszałam.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 1:15 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Kto pokocha Blusię ??? Wirtualnie oczywiście :lol:

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 1:16 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Dobranoc Dziewczyny :wink:

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 5:15 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Witam najserdeczniej P.Izo
przeczytałam ten nowy odcinek z życia Pani i jej kotów i wybaczy Pani,ale czuję się zoobowiązana napisac co poniżej:
czytając na jednej ze stron tego wątku peany na temat adopcji zagranicznych chciałam powiedzieć,że szczerze zazdroszczę.Po zaginięciu na terenie Niemiec psa o imieniu PERRASZEK,po niewyjaśnionej kwestii TOBIASZA i innych obiecałam sobie,że nigdy więcej od nas żaden pies nie pójdzie do adopcji zagranicznej.Zazdroszcze że macie kontakty-macie informacje.Od wczoraj-życie to paradoks!!!-ratujemy we dwoje pewnego psa z Niemiec..
kłaniam się i już nie przeszkadzam P.Izo
E/W
Elżbieta

Post » Czw lip 01, 2010 8:25 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Elżbieto, nie piszemy peanów na temat zagranicznych adopcji ja też uważam, że to jest zawsze ryzykowna sprawa. Z tego, co czytałam to rudasek jest w Toruniu, znam dziewczyny z Torunia, przyłożą się do adopcji z sercem. Poza tym nie sądzę, żeby Alicja chciała ślepego, wykastrowanego niemłodego już kocurka z innych pobudek niż z chęci zajęcia się nim.
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Czw lip 01, 2010 8:33 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:
Megana pisze:Bierzemy, bierzemy. Na Vivie od dawna jedna koleżanka adoptowała, teraz urabiam jeszcze parę osób.
Z prywaty - udało się złapać jednego dzikusa na sterylkę (lub kastrację) Jutro akcja numer dwa. Nie mam pojęcia, kiedy ja mam pracować... :?

WOW!!!Megana to Ty masz pełne rece roboty? :D

W porównaniu z Tobą, to ja się nudzę...
Feralna ta sterylka, nie będę tu was dołować i opisywać, na dodatek domowy komp mi padł, a mojego Teżeta nie ma do niedzieli.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lip 01, 2010 9:26 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Elżbieta pisze:Witam najserdeczniej P.Izo
przeczytałam ten nowy odcinek z życia Pani i jej kotów i wybaczy Pani,ale czuję się zoobowiązana napisac co poniżej:
czytając na jednej ze stron tego wątku peany na temat adopcji zagranicznych chciałam powiedzieć,że szczerze zazdroszczę.Po zaginięciu na terenie Niemiec psa o imieniu PERRASZEK,po niewyjaśnionej kwestii TOBIASZA i innych obiecałam sobie,że nigdy więcej od nas żaden pies nie pójdzie do adopcji zagranicznej.Zazdroszcze że macie kontakty-macie informacje.Od wczoraj-życie to paradoks!!!-ratujemy we dwoje pewnego psa z Niemiec..
kłaniam się i już nie przeszkadzam P.Izo
E/W

Witam Serdecznie Elżbieto. Przepraszam, ale chyba żle zostały odczytane moje posty.ALICJA to Osoba z Forum.To Ona będac na Naszym wątku ,weszła na watek Rudej ślepinki i zapragnęła dać mu Dom i Opiekę.Na Forum znalazła się, bo zaprosiłam Ją tutaj droga mailowa, gdyż stała sie Wirtualną Opiekunką mojej kotki na stronie Vivy!
Moje zdanie jest niezmienne i takim pozostanie "jestem przeciwna Adopcjom Zagranicznym i masowym wywózkom kotów do Niemiec".
Proszę zapytać Moniki, o co ją poprosiłam kiedy przekazałam jej niedawno Julcię. Właśnie o to. Zeby malutka nie została wywieziona i wyadoptowana poza krajem

. Nie wierzę te Adopcje. Osoby które robią to w naszym mieście bardzo rzadko są w stanie przekazać potem jakie kolwiek informacje na temat tego, co dzieje się z kotami.I niestety same Fundacje w Niemczech, tez bardzo niechętnie takich informacji udzielają. Zatem wszystko sie zniża do "poziomu pobożnych życzeń" i wiary "ze będzie dobrze". A to stanowczo za mało!!!

Ostatnio edytowano Czw lip 01, 2010 11:10 przez iza71koty, łącznie edytowano 2 razy

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 9:31 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Z Adopcjami zagranicznymi trzeba bardzo ostrożnie, ale wiem, że są wyjątki. Wiem o adopcjach - w tym przypadku do innego kraju, nie do Niemiec- gdzie kontakt jest doskonały, bo jest osoba koordynująca te adopcje, i na każdą prośbę jest pełen zestaw informacji o zwierzaku, łącznie ze zdjęciami. Ja myślę, że samo zjawisko nie jest złe - skoro tam można znaleźć miejsce i kochający dom dla kota czy psa, to to jest ok. Kłopot w tym, że potem gorzej jest ze zdyscyplinowaniem się i utrzymaniem kontaktu, żeby mieć świeże wiadomości o zwierzaku. Ale jeżeli ten punkt jest spełniony i z nowego domu płyną wieści, jest kontakt - to według mnie jest ok. W Polsce też zdarzają się adopcje zupełnie chybione, gdzie zwierzę ląduje na ulicy bo się nie spodobało. Myślę, że to nie zależy od tego GDZIE kot jedzie tylko KTO jest za to odpowiedzialny.

Edit: literówki
Ostatnio edytowano Czw lip 01, 2010 9:39 przez Afatima, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw lip 01, 2010 9:32 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Megana pisze:
iza71koty pisze:
Megana pisze:Bierzemy, bierzemy. Na Vivie od dawna jedna koleżanka adoptowała, teraz urabiam jeszcze parę osób.
Z prywaty - udało się złapać jednego dzikusa na sterylkę (lub kastrację) Jutro akcja numer dwa. Nie mam pojęcia, kiedy ja mam pracować... :?

WOW!!!Megana to Ty masz pełne rece roboty? :D

W porównaniu z Tobą, to ja się nudzę...
Feralna ta sterylka, nie będę tu was dołować i opisywać, na dodatek domowy komp mi padł, a mojego Teżeta nie ma do niedzieli.

Co się stało Megana???Pisz.

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 9:40 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Naturalnie Ola ze tak. Pod warunkiem ze "jest współpraca, jasność i przejrzystość sytuacji"
Kiedy nie ma przypadku, ze osobe pytajaca o los zwierzaka odsyła sie stwierdzeniem"nic nie wiem, nie mogę nic ustalić,nie chca nic powiedzieć, daj mi spokój, kot pojechał i już. Ciesz sie z tego!!!
Tylko z czego do cholery? Jak człowiek dopiero wtedy zaczyna się zamartwiać.Miałam dwa przypadki. O dwa za duzo .Do dzisiaj nie wiem nic. Na początku dostałam jedynie szczątkowa informacje o drugiej kotce. Pisze, bo moje doświadczenia są takie a nie inne. Wierzę ze sa osoby, które tych spraw pilnuja jak "oczka w głowie" i wtedy takie Adopcje maja sens.

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 9:47 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:Kto pokocha Blusię ??? Wirtualnie oczywiście :lol:

iza71koty

Post » Czw lip 01, 2010 10:57 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

HONORATKA pięknie wygląda :1luvu: widać jak futerko się świeci i ma ładnie ciałko :ok:
A to ci RYBCIA na moją ZEZOLCIĘ z łapkami 8O ,ale widać że dziewczyna ma zadzior..... ja na przykład lubię takie koty i myśle że takich osób jest więcej i Rybcia znajdzie swojego opiekuna ,bo jest piękna i to bardzo :1luvu:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

[poprzednia][następna]