Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 11:20 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Omegę do opolskiego schroniska odwiozłam ja. Pani Krystyna o tym wiedziała, ponieważ poinformowałam ją o tym, że schronisko pobiera opłatę 50zł za oddanie własnego, domowego kota. O co się oburzyła i wysmarowała cytowanego tu maila do Fundacji Fioletowy Pies.
Poprosiłam o odstawienie kotki do lecznicy, ponieważ nie chciałam spotykać się z p. Krystyną osobiście, nie z tchórzostwa (o które notabene mnie od razu oskarżyła), tylko dla obopólnego "dobra", nie wiem jak ona po tym wszystkim wyobrażała sobie nasze spotkanie :roll:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon maja 17, 2010 11:22 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Boo77 pisze:Omegę do opolskiego schroniska odwiozłam ja. Pani Krystyna o tym wiedziała, ponieważ poinformowałam ją o tym, że schronisko pobiera opłatę 50zł za oddanie własnego, domowego kota. O co się oburzyła i wysmarowała cytowanego tu maila do Fundacji Fioletowy Pies.
Poprosiłam o odstawienie kotki do lecznicy, ponieważ nie chciałam spotykać się z p. Krystyną osobiście, nie z tchórzostwa (o które notabene mnie od razu oskarżyła), tylko dla obopólnego "dobra", nie wiem jak ona po tym wszystkim wyobrażała sobie nasze spotkanie :roll:

Oki - rozumiem. Dzięki.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon maja 17, 2010 11:27 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

A ja jeszcze od siebie dodam, że Boo77 poruszyła niebo i ziemię i co tam jeszcze można + wszystkie znajomości, żeby Omega jak najkrócej siedziała w schronie i udało się naprawdę w szybkim czasie znaleźć jej nowy dom. :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon maja 17, 2010 11:30 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

AgaPap pisze:A ja jeszcze od siebie dodam, że Boo77 poruszyła niebo i ziemię i co tam jeszcze można + wszystkie znajomości, żeby Omega jak najkrócej siedziała w schronie i udało się naprawdę w szybkim czasie znaleźć jej nowy dom. :ok:

Dom, w którym jest teraz Omesia znalazł się totalnie z przypadku i w tym jest niedużo mojej zasługi, naprawdę. Ewentualnie ilość moich lamentów może ;)
A ogromną zasługą jest transport jaki zorganizowali DJ'eje, dzięki nim Omega była w schronie dosłownie parę dni.
Obrazek

Boo

Post » Pon maja 17, 2010 11:55 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Boo77 pisze:
AgaPap pisze:A ja jeszcze od siebie dodam, że Boo77 poruszyła niebo i ziemię i co tam jeszcze można + wszystkie znajomości, żeby Omega jak najkrócej siedziała w schronie i udało się naprawdę w szybkim czasie znaleźć jej nowy dom. :ok:

Dom, w którym jest teraz Omesia znalazł się totalnie z przypadku i w tym jest niedużo mojej zasługi, naprawdę. Ewentualnie ilość moich lamentów może ;)
A ogromną zasługą jest transport jaki zorganizowali DJ'eje, dzięki nim Omega była w schronie dosłownie parę dni.

Nawet jeżeli znalazł się z przypadku, to gdybyś nie szukała, gdyby nie obchodził Cie los Omegi, jak niektórych :evil:, to przecież by w schronie siedziała dużo dłużej. Więc możesz sobie zaprzeczać, ale nam Cię i wiem, że nie zostawiasz potrzebujacych futerek na pastwę losu :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon maja 17, 2010 12:15 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA 6 pisze:Gdybyś przeczytała watek do końca i odnosnik do watku Serducha z Wrocławia to bys wiedziała, że trzy kotki z Kostrzyna od tamtego roku są w domach…...

IKA6 ja tylko grzecznie zapytałam, wiec nie musisz się obrażać, ok. wyadoptowałaś kocice i jak zapewniasz w innych swoich postach, utrzymujesz stały kontakt z ich opiekunami.

IKA 6 pisze: ………Zrobiłaś to kiedyś. Udało Ci sie przekonać ludzi żeby zapobiegali a potem pomagali :evil:
……...

Wiesz IKA6, to co ja zrobiłam i nadal robię w sensie jakiejkolwiek pomocy na rzecz kotów, pozostanie moją tajemnica, ja naprawdę nie muszę o tym kwieciście pisać na wielu watkach by tym samym zdobyć sympatie czytających.

IKA 6 pisze: Zaznaczyłaś 4 szt. Czy doczytałaś też, że koty rotacyjnie przechodza z jednego karmiciela do drugiego. .........

No właśnie z tą rotacyjnością działkowych kastratów, to nie jest tak jak piszesz.
Tak się składa, że od wielu lat obserwuję zachowania i przyzwyczajenia kastrowanych dziczków. Wykastrowane koty stają się stacjonarne. Ich miejscem bytowania staje się działka na której regularnie znajdują pełna michę. Do zmiany miejsca zmusza ich tylko i wyłącznie głód. Taka jest prawda.

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon maja 17, 2010 13:39 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Widzisz tak się złożyło że na moim Ogrodzie koty czuja się bezpieczne i wędrują wszędzie po 8 ha ogrodzonego terenu. I nie ma znaczenie gdzie akurat zatrzymają się na posiłek. Ale skoro Ty wiesz lepiej to nie będę Cie wyprowadzała z błędu.I jeszcze jedna uwaga. Nasza wspólna znajoma vetka to niestety tylko pracownik zatrudniony u pracodawcy, więc dlaczego Ty Boo77 jeździsz do Rudy Slaskiej i wykupujesz szczepionki dla schronu w Opolu. Byłam wtedy kiedy vetka odliczała 30 szt dla schronu a za parę dni Ty na wątku radośnie informowałaś, że udało Ci się załatwić szczepionki po zniżce. Na ten watek już nie wejdę możecie sobie Panie używać do woli. Możesz nawet Boo77 podać mój adres zamieszkania jeżeli sprawi Ci to taka satysfakcję. Cokolwiek bym nie powiedziała Wy wiecie lepiej. Żegnajcie Panie. Przyjemnej rozmowy w pracy :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon maja 17, 2010 14:00 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA 6 pisze:Widzisz tak się złożyło że na moim Ogrodzie koty czuja się bezpieczne i wędrują wszędzie po 8 ha ogrodzonego terenu. I nie ma znaczenie gdzie akurat zatrzymają się na posiłek. Ale skoro Ty wiesz lepiej to nie będę Cie wyprowadzała z błędu.I jeszcze jedna uwaga. Nasza wspólna znajoma vetka to niestety tylko pracownik zatrudniony u pracodawcy, więc dlaczego Ty Boo77 jeździsz do Rudy Slaskiej i wykupujesz szczepionki dla schronu w Opolu. Byłam wtedy kiedy vetka odliczała 30 szt dla schronu a za parę dni Ty na wątku radośnie informowałaś, że udało Ci się załatwić szczepionki po zniżce. Na ten watek już nie wejdę możecie sobie Panie używać do woli. Możesz nawet Boo77 podać mój adres zamieszkania jeżeli sprawi Ci to taka satysfakcję. Cokolwiek bym nie powiedziała Wy wiecie lepiej. Żegnajcie Panie. Przyjemnej rozmowy w pracy :ok: :ok:

No iiiii.....?????
Obrazek

Boo

Post » Pon maja 17, 2010 14:03 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Boo77 pisze:
IKA 6 pisze:Widzisz tak się złożyło że na moim Ogrodzie koty czuja się bezpieczne i wędrują wszędzie po 8 ha ogrodzonego terenu. I nie ma znaczenie gdzie akurat zatrzymają się na posiłek. Ale skoro Ty wiesz lepiej to nie będę Cie wyprowadzała z błędu.I jeszcze jedna uwaga. Nasza wspólna znajoma vetka to niestety tylko pracownik zatrudniony u pracodawcy, więc dlaczego Ty Boo77 jeździsz do Rudy Slaskiej i wykupujesz szczepionki dla schronu w Opolu. Byłam wtedy kiedy vetka odliczała 30 szt dla schronu a za parę dni Ty na wątku radośnie informowałaś, że udało Ci się załatwić szczepionki po zniżce. Na ten watek już nie wejdę możecie sobie Panie używać do woli. Możesz nawet Boo77 podać mój adres zamieszkania jeżeli sprawi Ci to taka satysfakcję. Cokolwiek bym nie powiedziała Wy wiecie lepiej. Żegnajcie Panie. Przyjemnej rozmowy w pracy :ok: :ok:

No iiiii.....?????

Też się zastanawiam w czym problem????
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon maja 17, 2010 14:46 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Boo77 strzeż się Anny Marii Wesołowskiej a Rudy Śląskiej :ryk: !
Obrazek

inspektor

Od: Wto wrz 22, 2009 10:59

Post » Pon maja 17, 2010 15:06 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Ja to się niedługo zacznę bać wychodzić z domu :twisted:
Obrazek

Boo

Post » Pon maja 17, 2010 15:45 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA 6 pisze:Na działce faktycznie nie mam zadnych kotów. Koty, które sa dokarmiane na działce to koty wolnożyjace. Na tym ogrodzie jest ponad 70 osób, które dokarmiaja koty nie tylko w lecie ale i w zimie. Czy to oznacza, że jak mnie tam zabraknie to koty padna.

IKA 6 pisze:Na działce stałych 3, dochodzących 6
viewtopic.php?f=20&t=95076&p=4587351&hilit=+dzia%C5%82c%2A#p4587351
IKA 6 pisze:Futra na działce przywitały mnie podniesionymi ogonami i radosnym miauczeniem. Po jedzeniu ja odśnieżałam a koty urządziły sobie skoki przez zaspy i szaleńcze gonitwy. Wniosek czuje sie lepiej w taki mróz nich w cieplejszą temperature i mokry snieg :ryk: :ryk:
viewtopic.php?f=1&t=102621&p=5494788&hilit=+dzia%C5%82c%2A#p5494788
IKA 6 pisze:Mam w domu sporą gromadkę i wielu rezydentów na działkach.
viewtopic.php?f=20&t=100787
IKA 6 pisze:Witam i uciekam na działkę. U nas dzisiaj -16 a tam koty głodne :cry:
viewtopic.php?f=1&t=102621&p=5494048&hilit=+dzia%C5%82k%2A#p5494048
IKA 6 pisze:Nie ma sprawy. W takim razie czekam na Was 3 maja. Tylko podajcie mi jeszcze przypuszczalna godzinę. Zawsze rano idę na działke nakarmić moje działkowe koty. To już rytuał. Co dzień o godz. 9.oo czekaja na mnie. Jeszcze tylko po jedzonku trzeba je troche pomyziać i sprawdzić czy nie nosza sublokatorów. Nie cierpie wyciagania kleszczy a jest ich cała masa. Muszę zaraz po pierwszym kupić coś na kleszcze. Pozdrawiam i czekam. Pa, pa
viewtopic.php?f=1&t=90463&p=4330364&hilit=+dzia%C5%82k%2A#p4330364
IKA 6 pisze:na działce na którą przyjęłam koty z Kostrzynia dokarmiam zmienną ilość ok 5 kotów. Koty dostają jeść codziennie i maja miejsce do schronienia się przed zimnem.
viewtopic.php?f=1&t=94896&p=5056643&hilit=+dzia%C5%82c%2A#p5056643
8 marca działkowce jescze były :
IKA 6 pisze:Idę karmić działkowce i zaraz do roboty przy pakowaniu
viewtopic.php?f=13&t=94186&p=5704397&hilit=dzia%C5%82k%2A#p5704397
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon maja 17, 2010 23:15 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

zapiszę sobie wątek
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro maja 19, 2010 22:34 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA 6 pisze:Na ten watek już dawno przestałam zaglądać. Mogłabym tylko życzyć piszącym żeby mieli takie wykształcenie jak Anna Maria Wesołowska, może wtedy byłoby mniej głupoty na forum.
Niestety, dalszych wyjaśnień nie ma. Cieszę się za to, że na nowym wątku Iki pojawił się "spis" kotów (szkoda tylko, że koty spoza miau się nie będą na niego wpisane). Jeżeli dobrze policzyłam, obecnie w jednym pokoju mieszka 28 kotów. Tym bardziej przerażają mnie te spisane tu propozycje tymczasowania kolejnych kotów - parunastu :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro maja 19, 2010 22:48 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Liwia_ pisze:
IKA 6 pisze:Na ten watek już dawno przestałam zaglądać. Mogłabym tylko życzyć piszącym żeby mieli takie wykształcenie jak Anna Maria Wesołowska, może wtedy byłoby mniej głupoty na forum.
Niestety, dalszych wyjaśnień nie ma. Cieszę się za to, że na nowym wątku Iki pojawił się "spis" kotów (szkoda tylko, że koty spoza miau się nie będą na niego wpisane). Jeżeli dobrze policzyłam, obecnie w jednym pokoju mieszka 28 kotów. Tym bardziej przerażają mnie te spisane tu propozycje tymczasowania kolejnych kotów - parunastu :(

bez komentarza.....
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

[poprzednia][następna]