W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 02, 2009 14:29 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Dziewczyny,
Świetnie, że udało się je złapać:)

Matki nie widać z Kafki. Ona nie wychodziła na łączkę praktycznie. Trzeba się na nią zaczaić. Ja widziałam ją 2x - zawsze w ciągu dnia ok. 15-16:00

Kociaki miały styczność z ludźmi i jestem pewna, że się oswoją.
Najprościej będzie jak zagadacie z dziewczynami z Kafki jak tam będziecie... one głównie karmią koty. Mój TŻ tylko jest dostawcą żywności :wink:
Ostatnio zresztą większość czasu pracuje w innej lokalizacji....

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon lis 02, 2009 16:07 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

orchidka pisze:Kociaki miały styczność z ludźmi i jestem pewna, że się oswoją.

Orchidko, o bardzo dobra wiadomość :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon lis 02, 2009 22:38 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

wejaga pisze:Kotki nie było :-(.

W środku ruin zobaczyliśmy dwoje świecących oczu. Na "kici kici" kot uciekł. TŻ zszedł tam, kot siedział w najdalszym kącie. Wreszcie uciekł do wyjścia (czyli tam, gdzie stałam). Był to czarno-biały kot (grzbiet czarny, spód biały), dosyć spory.

W pobliżu Babooshki z kolei nie widzieliśmy ani pół kota. W tamtejszej budce też nie było żadnego. Może schowały się przed zimnem...

Czy mozemy poprobowac wspolnie, oczywiscie potrzebuje Waszej mobilnosci (w dostawie klatek).

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Pon lis 02, 2009 22:44 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Pewnie, może uda się chociaż złapać do sterylki tego czarno-białego kota. Dowiem się jutro, jak z miejscami w Koterii, ewentualnie są talony do lecznicy na Tarchominie.

Spróbuję tam jutro jeszcze podejść - może przed południem uda mi się spotkać burą kotkę...
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pon lis 02, 2009 23:59 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

oj, niedobrze :cry:

Czy jesteście w stanie spróbować w tych godzinach, w jakich była widywana? Im dłużej nie będzie mogła znaleźć dzieci, tym gorzej.
Bardzo mi przykro, ale ja odpadam. Nie mogę. :cry:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto lis 03, 2009 14:04 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Byłam tam około 13-tej, czyli wtedy, kiedy widziałam tę kotkę. Nie było jej :cry: Budka zewnętrzna została przez kogoś przeniesiona w inne miejsce. Nie widziałam też żadnego innego kota, także przy Babooshce. Musimy tam chodzić jeszcze. Z Gu spróbujemy podjechać tam też z klatkami-łapkami... Koniecznie muszę nawiązać kontakt z osobami karmiącymi koty przy Kafce.
Obrazek

wejaga

Post » Wto lis 03, 2009 14:07 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Dziewczyny,
Może zostawcie kartkę z info, że kociaki maja dom i że macie dom dla kotki i prosicie o kontakt. O kastracji nic nie piszcie lepiej :roll:

Tam musi karmić ktoś rano, albo wieczorem, bo dziewczyny z Kafki nie widują nikogo w trakcie pracy...

orchidka

Post » Wto lis 03, 2009 14:12 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Orchidka, nim odczytałam Twojego posta, napisałam do Ciebie pw - zajrzyj. Czyli to nie dziewczyny z Kafki karmią koty (wcześniej zrozumiałam, że one)?
Obrazek

wejaga

Post » Śro lis 04, 2009 13:14 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Tymczasem doniesienia z drugiego frontu

KOREKTA PŁCI - mamy same kocurki

Przedstawiam wielkookiego kocurka
jeszcze czasem posykuje na mnie, głównie kuli się i strach go paraliżuje.
Oczka całkiem niezłe, jeszcze pokichuje. Osłabiony

Obrazek

kocurek
świetnie opanował metody ucieczki prze ręką,
wspina się po kratkach do samego sufitu klatki,
uważa również, że kuweta to jego azyl.
Jego oczka są w najgorszym stanie. Osłabiony

Obrazek

kocurek
najodważniejszy i najbardziej przedsiębiorczy z rodzeństwa,
żwawo ucieka, ale tylko po klatce,
nie boi się specjalnie, je z trzymanej w ręce miseczki.
Zawsze jest też pierwszy przy jedzeniu, podczas gdy rodzeństwo czeka, aż wyjdę.
Najzdrowszy, oczy ok, kataru nie ma, nie kicha.
Jeśli tendencja się utrzyma opuści rodzeństwo i zostanie zaszczepiony.
Po dwóch tygodniach przyjdzie do domu.

Obrazek

Kociaki otrzymują antybiotyk, probiotyk, scanomune. Właściwie wszystkie są jeszcze osłabione, tylko w różnym stopniu.
Do jedzenia mokry intenstinal, od dzisiaj mieszanka z gourmetem, suche kitteny (rc i purina), twarożki. Niezbyt urozmaicone, ale za to, dzięki Wam, wartościowe jedzenie.
Qpy już prawie całkowicie się unormowały. Obserwuję spożycie wody - piją zadziwiająco dużo :roll:

edit: zmiana płci :wink: pierwszego kociaka
Ostatnio edytowano Wto lis 10, 2009 16:01 przez delfinka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro lis 04, 2009 17:45 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Koteczki są już teraz bardzo ładne. Najważniejsze, żeby szybko i w pełni wyzdrowiały :ok: :ok: :ok: .

Do burasi-widma trzeba zaglądać - kto tylko może, niech tam zagląda, czy jej nie ma, ogromnie prosimy (jakby była, będę wdzięczna za telefon do mnie - podam na pw). W najbliższych dniach podjedziemy tam z Gu z klatkami-łapkami - może chociaż ten czarno-biały kot się złapie...
Obrazek

wejaga

Post » Śro lis 04, 2009 18:32 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

wejaga pisze:Orchidka, nim odczytałam Twojego posta, napisałam do Ciebie pw - zajrzyj. Czyli to nie dziewczyny z Kafki karmią koty (wcześniej zrozumiałam, że one)?

Tak, one też, ale jeszcze ktoś tam karmi... ktoś postawił budki, ale nikt nie wie kto...

orchidka

Post » Czw lis 05, 2009 18:45 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Burasia-widmo i karmiciel-widmo 8O

Burasi niestety nie widać :cry: Może ktoś ją zabrał. Trzeba było ją złapać już dawno temu :(. Gu zostawiła kartki. W poniedziałek jedziemy tam z klatkami-łapkami łapać - jak nie złapiemy burasi, to może czarno-biały kot się złapie. Przy okazji spróbujemy łapać koty przy pobliskiej Furmańskiej (cztery koty do złapania). Wolne miejsca w lecznicach na sterylki, mile widziane :) .
Obrazek

wejaga

Post » Czw lis 05, 2009 19:09 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Widziałam wczoraj kociaki, na moje oko mają co najmniej 6 miesięcy :( , moja Kulka ma 5 miesięcy i jest od nich o wiele mniejsza. Bbaardzo są dzikie i spanikowane widokiem obcego człowieka (być może do znanych ludzi są bardziej śmiałe) i nie sądzę zeby oswoiły się na tyle żeby można je było wyadoptować w środowisko poza- kocie :(
AnielkaG

Post » Czw lis 05, 2009 19:17 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Ostatecznie można kociaki podleczyć, wykastrować i... wypuścić :(

Strasznie dziwna sprawa. Właśnie dzwoniła do mnie Gu. Zadzwoniła do niej karmicielka (w odpowiedzi na kartkę) z informacją, że bura kotka wraz z pozostałymi 8O dwoma kociakami jest na tyłach Teatru Polskiego, w pasażu handlowym - w budce. Kociaki są ponoć w jeszcze gorszym stanie niż te kafkowe. Jeśli myślimy o dobrym miejscu, to oznaczałoby, że kotka z dwoma kociakami spod Babooshki to jest ta sama kotka co spod Kafki, tylko dzieci miała rozmieszczone w dwóch miejscach.

Przy Babooshce byłam kilka razy, ale nie spotkałam żadnego kota w budce. Najprawdopodobniej jeszcze dziś tam pojedziemy. Karmicielka blisko mieszka, więc może do nas podejdzie.
Obrazek

wejaga

Post » Czw lis 05, 2009 20:14 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Byś może kotka ma drugi miot, po prostu. Co tłumaczyło by dlaczego kociaki w gorszym stanie, bo może młodsze. Albo to "reszta" tego miotu. Kotki czasem tak robia, przyprowadzają odchowane dzieci w miejsce gdzie jest dostęp do jedzenia i same idą gdzieś indziej. Aga, jeśli rzeczywiscie soedzą w budce a budka jest na tyle mała że mozna ja zabrać w całosci- zatkaj dziurę deską i zabieraj wszystkie razem. Nie wiem tylko dokąd :?
AnielkaG

[poprzednia][następna]