Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 24, 2024 8:46 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Szymkowa pisze:Zbieram na puszki.
Mam dopiero 50 zl

Kochani bardzo prosimy. :oops: Nie dam rady codziennie kupować.Kończą nam się środki. :( Miałam mega dużo długów do oddania i ratę za pralkę.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro lip 24, 2024 9:31 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Poszło dla moich dziewczyn :catmilk: :catmilk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lip 24, 2024 11:03 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Poszło 50 zł.
Etiam si omnes, ego non.

ropucha

Od: Pt mar 15, 2013 23:54

Post » Śro lip 24, 2024 16:06 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

mir.ka pisze:Poszło dla moich dziewczyn :catmilk: :catmilk:

Dziękujemy. :1luvu: Dotarło 100 zł. :201494 :201494 :201494

iza71koty

Post » Śro lip 24, 2024 16:08 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

ropucha pisze:Poszło 50 zł.

Pięknie :1luvu: dziękujemy :1luvu: za pomoc w zbiórce kolejny raz. :201494 :201461

Kochani Ktoś jeszcze? :oops:

Super by było jakby puszki były przed weekendem........ :roll:

iza71koty

Post » Śro lip 24, 2024 16:11 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Silverblue pisze:Podczytuję watęk pełna podziwu i szacunku do Was. Nie mieści mi się w głowie jak takie coś mogło się stać. Nie cierpię takich ludzi, już samo to że mają gdzieś to że komuś kopcą pod nosem, że nie można mieć spokoju we własnym domu, to jeszcze takie coś?? Banda chamów i oprychów, no normalnie ciśnienie mi skoczyło. Bardzo współczuję i oby sprawiedliwości stało się zadość, przecież tacy ludzie nie mogą być bezkarni.Napaść człowieka i pobić we własnym mieszkaniu bo ośmielił się zwrócić uwagę ?? Dużo zdrowia dla Twojego męża i siły psychicznej dla Was.

Dziękujemy :P

iza71koty

Post » Śro lip 24, 2024 23:52 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Mam 100 zł
Czy ktoś dołoży 20 zł?
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Pt lip 26, 2024 7:18 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Nie ma Amelii.Bardzo sie martwię.Nie pokazała sie wczoraj ani na pierwszym ani drugim karmieniu.Ogólnie jakaś panika z kotami w tym rejonie.Damian wczoraj wracał i widział zwierzę.Bardzo duze.Cholera zapomniałam nazwy.Boję się czy coś nie zrobił kotce.Sprawdziłam szopę.Nic nie znalazłam.Ale inny kot z tej szopy młody Murzynek był wczoraj aż u Lizy-wiec ewidentnie coś jest na rzeczy.Będe dzisiaj szukać.Oby sie pojawiła.Prosze trzymajcie kciuki.To kochana kicia.W tym roku ją sterylizowaliśmy.Jest z nami od jesieni ub.roku.Przyszła z kociakami.To Pszczółka która jest u mnie z maluchami -jest po niej.No i właśnie ten Murzynek.Tylko one z podrostków-przeżyły pp która mielismy na początku lutego tego roku.Z dorosłych kotów stracilismy wtedy Madrusie.{*].

iza71koty

Post » Pt lip 26, 2024 7:27 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Sterylizowaliśmy wczoraj kicie z terenu zielonego.Damian zapakował ją ręcznie do kontenerka.Nic nie wskazywało ze w domu w kenelu dostanie szału.Dlatego odpusciłam wczoraj sterylizację Pszczółki-bo miała jechać razem z kicią.Zobaczyłam ze ciaża jest bardzo wysoka.Kicia mega niespokojna-więc odpusciłam ta druga.Za duzo na raz a do tego pogoda mnie wykańcza.Jak jest goraco-wracam umęczona z karmienia.Zabieg poszedł dobrze.Szew jest spory.Musi kilka dni posiedzieć u nas.Ale moze-bo jest bardzo grzeczna.Wczoraj dałam po powrocie-póżnym wieczorem -jak zwykle kolacje kotom w domu.Potem poszłam sprawdzic czy coś ruszyła a ona-zjadła prawie wszystko wiec dostała malutką dokładkę.W nocy skorzystała z kuwetki.Nie płacze,nie cuduje wiec jest ok.Niech odpoczywa i się goi.Ona w tym roku już urodziła.Coś sie stało z kociakami-bo ich nie przyprowadziła.Ale zaraz szybko zaszła w ciaże.Teraz właśnie rodzą kotki które juz miały kociaki w tym roku i coś sie z nimi stało -bo normalnie to teraz kotki opiekuja sie juz podrostkami.

Kolejne zabiegi planujemy w przyszłym tygodniu.Wczoraj miała jechac inna kicia jeszcze -ale nie udało jej sie złapać na pułapkę.Tez jest zaciazona.Mamy jeszcze Kubę do zrobienia.No i Mamę Pszczółek.No nic -jakos musimy sie z tym uporać.

iza71koty

Post » Pt lip 26, 2024 7:32 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Kochani lecimy na oparach.Funkcjonujemy teraz z dnia na dzień.Kupiłam na olx kotom 40 saszetek za 50 zł- bo już na razie nie mam kasy na puszki.Kupuję tylko na miejscu-na bieżaco-po trochu.Bardzo proszę o pomoc w przetrwaniu :oops: do 1 sierpnia.To jeszcze sporo czasu niestety. :( A domiar złego mamy końcówkę suchej karmy. :(

:1luvu: Kocilla de Mru :1luvu: dziękujemy za wczorajsze wsparcie dla BehemotaII-dotarło 100 zł. :1luvu: :201461

iza71koty

Post » Pt lip 26, 2024 7:43 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:Nie ma Amelii.Bardzo sie martwię.Nie pokazała sie wczoraj ani na pierwszym ani drugim karmieniu.Ogólnie jakaś panika z kotami w tym rejonie.Damian wczoraj wracał i widział zwierzę.Bardzo duze.Cholera zapomniałam nazwy.Boję się czy coś nie zrobił kotce.Sprawdziłam szopę.Nic nie znalazłam.Ale inny kot z tej szopy młody Murzynek był wczoraj aż u Lizy-wiec ewidentnie coś jest na rzeczy.Będe dzisiaj szukać.Oby sie pojawiła.Prosze trzymajcie kciuki.To kochana kicia.W tym roku ją sterylizowaliśmy.Jest z nami od jesieni ub.roku.Przyszła z kociakami.To Pszczółka która jest u mnie z maluchami -jest po niej.No i właśnie ten Murzynek.Tylko one z podrostków-przeżyły pp która mielismy na początku lutego tego roku.Z dorosłych kotów stracilismy wtedy Madrusie.{*].

Amelko pokaż się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 26, 2024 9:55 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:Sterylizowaliśmy wczoraj kicie z terenu zielonego.Damian zapakował ją ręcznie do kontenerka.Nic nie wskazywało ze w domu w kenelu dostanie szału.Dlatego odpusciłam wczoraj sterylizację Pszczółki-bo miała jechać razem z kicią.Zobaczyłam ze ciaża jest bardzo wysoka.Kicia mega niespokojna-więc odpusciłam ta druga.Za duzo na raz a do tego pogoda mnie wykańcza.Jak jest goraco-wracam umęczona z karmienia.Zabieg poszedł dobrze.Szew jest spory.Musi kilka dni posiedzieć u nas.Ale moze-bo jest bardzo grzeczna.Wczoraj dałam po powrocie-póżnym wieczorem -jak zwykle kolacje kotom w domu.Potem poszłam sprawdzic czy coś ruszyła a ona-zjadła prawie wszystko wiec dostała malutką dokładkę.W nocy skorzystała z kuwetki.Nie płacze,nie cuduje wiec jest ok.Niech odpoczywa i się goi.Ona w tym roku już urodziła.Coś sie stało z kociakami-bo ich nie przyprowadziła.Ale zaraz szybko zaszła w ciaże.Teraz właśnie rodzą kotki które juz miały kociaki w tym roku i coś sie z nimi stało -bo normalnie to teraz kotki opiekuja sie juz podrostkami.

Kolejne zabiegi planujemy w przyszłym tygodniu.Wczoraj miała jechac inna kicia jeszcze -ale nie udało jej sie złapać na pułapkę.Tez jest zaciazona.Mamy jeszcze Kubę do zrobienia.No i Mamę Pszczółek.No nic -jakos musimy sie z tym uporać.

Lutka

Przed zabiegiem
Obrazek

Po zabiegu
Obrazek

Dzisiaj
Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pt lip 26, 2024 13:46 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Szymkowa pisze:Mam 100 zł
Czy ktoś dołoży 20 zł?
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Pt lip 26, 2024 15:40 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

mir.ka pisze:
iza71koty pisze:Nie ma Amelii.Bardzo sie martwię.Nie pokazała sie wczoraj ani na pierwszym ani drugim karmieniu.Ogólnie jakaś panika z kotami w tym rejonie.Damian wczoraj wracał i widział zwierzę.Bardzo duze.Cholera zapomniałam nazwy.Boję się czy coś nie zrobił kotce.Sprawdziłam szopę.Nic nie znalazłam.Ale inny kot z tej szopy młody Murzynek był wczoraj aż u Lizy-wiec ewidentnie coś jest na rzeczy.Będe dzisiaj szukać.Oby sie pojawiła.Prosze trzymajcie kciuki.To kochana kicia.W tym roku ją sterylizowaliśmy.Jest z nami od jesieni ub.roku.Przyszła z kociakami.To Pszczółka która jest u mnie z maluchami -jest po niej.No i właśnie ten Murzynek.Tylko one z podrostków-przeżyły pp która mielismy na początku lutego tego roku.Z dorosłych kotów stracilismy wtedy Madrusie.{*].

Amelko pokaż się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jest :201461 Głodna jak wilk.Obstawiam ze albo zamknięta w garażu obok.Albo borsuk.Mamy też lisa.Mógł ją napaść.Przestraszyć-kiedy przyszedł po jedzenie.Albo ten garaż.Człowiek trzyma tam hulajnogę.Dzisiaj specjalnie zwróciłam uwagę -o której wraca nią z pracy.Przed moim pierwszym karmieniem.Zwykle na chwilę zostawia szpare na dole.Mogła wejść i zostać.Dzisiaj wyszła i czekała juz godzinę wcześniej.Bo Damian jechał do paczkomatu i mówi-Amelia na ciebie czeka. :ok:

Posprzątałam jej trochę przy okazji.Zaniosłam dwa kocyki.I zostawiłam dużo jedzonka.

iza71koty

Post » Pt lip 26, 2024 15:48 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Lutka ma apetyt jak smok. :ok: To pierwsza taka kotka po zabiegu-żeby z taką pasją zjadała i chciała jeszcze.To dobrze.Szybko dojdzie do sił.Myślę że jej potomstwem które sie urodziło w tym roku-chyba zajął sie lis. :( Kotki nie było przez kilka dni.Mógł przychodzić codziennie -aż zabrał ostatniego.Lisy tak robią.Bo potem wróciła i już nigdzie nie znikała.Pewnie teraz byłoby podobnie.To młoda kotka -pierwszy raz rodziła.A w tym miejscu nie miała już alternatywy.Bo strychbył wcześniej zajęty.Są tam dwie kotki z maluchami-pisałam wcześniej.Budek jest dużo-ale tam potomstwa nie uchroni.Lis zwykle nawet jak kotka broni-ciągnie całe posłanie na zewnątrz. :(

iza71koty

[poprzednia][następna]