Co do forum Collie to jak tam weszłam i przeglądnęłam posty Kalejdoskop( tam na nick Kolia ) to zrobiłam takie oczy:

.
Jeżeli ta dziewczyna przynajmniej na forum Collie nie kłamała to znaczy,że wcale nie zbiera na wymarzonego psa !!! W jednym ze swoich wątków pisze,że po wielu rozmowach z rodzicami doszła z nimi do porozumienia: psa dostanie na swoje 18 urodziny ( źródło: Forum Collie ).
W takim razie na co zbierała? Podejrzewam,że może na wyprawkę dla niego ( miski,pokarm,odżywki itp.),gdyż w innych swoich wątkach bardzo interesuje się cenami karm, wyprawek dla psów,odżywek itp.
Cytaty z tamtejszego forum:
" Na razie szukam sposobu na zebranie pieniędzy - wyprzedaję wszystko ze swojego pokoju na Allegro......."
" Chcę mieć colaka i już nic mnie nie powstrzyma- zrobię wszystko,aby tak się stało......."
Ciekawe ile pieniędzy forumowiczów poszło na full wypasioną wyprawkę dla psiaka ( psiak ma być w końcu prezentem na osiemnatskę ).
Najbardziej (moim zdaniem) przykre jest to,że dziewczyna ( sądząc po postach i tym czym handlowała ) pochodzi z całkiem zamożnego domu (na tamtym forum pisze o wycieczce do Szwajcarii,Francji,mówi o domie z dużym ogrodem itp.).
Do pewnego stopnia ( podkreślam - tylko do pewnego ) byłabym w stanie zrozumieć dziewczynę z jakiejś biednej rodziny.