PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 11:57 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

W moich zapasach kończy się lepsza karma dla Paluszków i mokra i sucha . Dla maluchów też . Zrobiło się zimno , one bardzo potrzebują czegoś odżywczego .
PALUSZKI PROSZĄ O LEPSZĄ KARMĘ !!!

Małgoś - jest sporo suchego dla kociąt - zadbała o to Never. Natomiast w niedzielę rozsypalam do pojemników dla dużych chorych ostatnie suszki.
Tak więc duże nie mają suchego (lepszego suchego).

Ciocia Moha przywiozła miseczki. Nie zawieruszyły się. Część jest na az I a część na az II .

Och super Mocha - wydzwanialam do Ciebie wlasnie w tym celu w niedziele - chcialam podjechać :)
Jak Twoje kotki??????

Jeszcze 1 słowo nt. weekendowych adopcji. To chyba cud, ale wczoraj został wyadoptowany taki mały rudawy maluch, który 2 tygodnie temu się rozchorował i lekarz go cofnął do szpitala. No i po tych 2 tygodniach, chłopak, który był nim zainteresowany dostał tel. ze schronu że może go odebrać, bo kocię zdrowe i tadam, wczoraj maluch pojechał do nowego domku

Oj to maly chciał żyć ;)
Ja się osobiście bardzo cieszę z adopcji burego Dziadka, ktory nie wiem jakim cudem dociągnoł do adopcyjnego bo jak się okazalo nie miał prawie wogule żadnych zębów! Poszedl do fajnego wyrozumiałego domu. Wczoraj poszla też mloda dymna (!!!) koteczka, na którą też nikt nie zwrocil uwagi - a to jedna z kotek, które przyszly do schronu w lipcu jako 3 tyg kocięta. Chorowala chyba ze 100razy i teraz też moim zdaniem była na granicy. Ale mam kontakt z domem - zresztą już nam znanym więc będzie miala dobrze.

Stefan(Groźny l)) Gordon (troche mniej) i bury Rashomon, (też nie przepada za kotami ale przynajmniej sie na nie nie rzuca ).

A ja parę razy widziałam jak właśnie buras darł koty z tą trikolorką, która poszła do adopcji w niedz. Tylko nie wiem kto zaczynał czy on, czy ona. A czy te kocury są w ogóle wykastrowane? Może dlatego są takie agresywne, a w pokoju śmierdzi...???

Bury Rashomon jest poł dziki i niestety słabo rokuje na socjalizacje.
Zastanawiam sie czy by go nie wypuscić na wolność, bo jest pelnosprawny i zdrowy. Tylko chyba nie w zimę ;(
Bywa agresywny, ale sam raczej nie zaczepia i boi się Stefana (jak wszyscy :mrgreen: ) Swoją drogą Stefan i Gordon moim zdaniem całkiem nieźle sie dogadują :)
Nie wiem czy są wykastrowani - sprawdze w środe.

MissJoas - najfajniej kotom chyba było jak miały ten pelet przywożony przeze mnie 20zl/20kg.

A gdzie to się kupuje? Może się jeszcze rzucę w tym miesiącu, choć właśnie zrobiłam kocie jedzeniowe zakupy i trochę mnie to po kieszeni też uderzyło :/

Pod piasecznem - mam po drodze - więc ja kupie teraz na cały listopad - zaraz na szczęscie kocięta się kończą :)

Zoyabea, gdyby udało Ci się zrobić fotki (poszukam czy nie mam niczego nadającego się)+ ogarnąć numery to pomogę z pisaniem i wrzucaniem. Gordona też.

Ile mniej więcej jest teraz dorosłych na A1? Proponuję od połowy listopada czynniej uderzyć z akcją promocyjną zdrowych kotów. Gdyby każdy czynny wolontariusz napisał choć jedno ogłoszenie, w KA wisiałoby od 4-5 ogłoszeń, a praca z tym związana ograniczyłaby się do minimum. Z grudniem skończy się przypływ kociąt- to szansa dla tych dorosłych, które już dawno powinny grzać futra w domach. Nie wiem czy uda się powtórzyć wynik ze stycznia 2011 kiedy na A1+A2 zostało w sumie 37 kotów, ale spróbować można bo te działania przynoszą wymierny efekt .

Tak postaram się porobić fotki i filmiki tak jak w zeszłym roku.
Kotów jest sporo - z 12-13 nie licząc kociąt ofkors.
Zaraz dojdą ze 4 sterylki.
jest w tym kilka kotów mocno bojaźliwych, które same się nie wypromują.
Postaram sie zrobić spis tych najbardziej potrzebujących i może rzeczywiście pozbieramy siły i porobimy te ogloszenia - zawsze byl niezły odzew.

dzięki za pomysł i namiar z ubrankami. Będe w środę to poszukam.

Aha - Jamkasica - ogarnelam kwarantanne - w sensie - są tam tylko te koty które powiny tam być :)
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon paź 29, 2012 12:10 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Małgoś - jest sporo suchego dla kociąt - zadbała o to Never. Natomiast w niedzielę rozsypalam do pojemników dla dużych chorych ostatnie suszki.
Tak więc duże nie mają suchego (lepszego suchego).

Jak mi kurier do śr dowiezie zamówioną paczkę, to w pt przywiozę 4 kg Smili, może być? :) na azyl II ma iść?

Ja się osobiście bardzo cieszę z adopcji burego Dziadka, ktory nie wiem jakim cudem dociągnoł do adopcyjnego bo jak się okazalo nie miał prawie wogule żadnych zębów! Poszedl do fajnego wyrozumiałego domu. Wczoraj poszla też mloda dymna (!!!) koteczka, na którą też nikt nie zwrocil uwagi - a to jedna z kotek, które przyszly do schronu w lipcu jako 3 tyg kocięta. Chorowala chyba ze 100razy i teraz też moim zdaniem była na granicy. Ale mam kontakt z domem - zresztą już nam znanym więc będzie miala dobrze.

A wiesz, że Dziadka chciała też taka Pani, która przyjechała w niedz., ale że jej go ktoś sprzątnął to wzięła podrostka kocurka z pok. 3. A to Dziadziuś na starość ma powodzenie :ok:
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pon paź 29, 2012 12:20 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Aniu, moje zdrowie psychiczne bardzo Ci dziękuje :wink: choć niezmiennie jestem zdania, że ta czynność traktowana jest po macoszemu i nie Ty ani ja...sama wiesz.

zoyabea pisze:
Kotów jest sporo - z 12-13 nie licząc kociąt ofkors. Zaraz dojdą ze 4 sterylki.

Jeśli ta liczba będzie oscylowała (a mam nadzieję, że będzie) wokół 10-12 sztuk to wypadnie po dwie sztuki ogłoszeń- nadal nienajgorzej :)

Nowi do weekendu:
763/12 Obrazek
764/12 Obrazek
765/12 Obrazek
766/12 Obrazek
767/12 Obrazek
770/12 Obrazek
779/12 Obrazek + CCVII ? Obrazek
780/12 Obrazek

??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon paź 29, 2012 12:51 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Ten czarnulek na pierwszym zdjęciu to w rzeczywistości ma taki kolor oczu, czy tak na zdjęciu wyszło?
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pon paź 29, 2012 13:12 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

basia111 pisze:Ten czarnulek na pierwszym zdjęciu to w rzeczywistości ma taki kolor oczu, czy tak na zdjęciu wyszło?

Tak wyszlo.
Do adopcji będzie kotka w typie rosyjski niebieski. Kilka miesiecy siedziala w klatce z napisem UWAGA AGRESYWNA. Okazuje sie (jak to zwykle bywa) ze jest po prostu bardzo przestraszona :(
Obrazek

zoyabea

Post » Pon paź 29, 2012 13:18 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

zoyabea pisze:Do adopcji będzie kotka w typie rosyjski niebieski. Kilka miesiecy siedziala w klatce z napisem UWAGA AGRESYWNA. Okazuje sie (jak to zwykle bywa) ze jest po prostu bardzo przestraszona :(

Jamkasica, to ta co była w przykrytej klatce stojącej na podłodze? Co to taka chora trafiła do schronu i tam o dziwo ładnie się podleczyła? I oczywiście miała być dzika.
Zdecydowanie wyglądała na bardzo przestraszoną :(
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon paź 29, 2012 13:33 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Revontulet pisze:
zoyabea pisze:Do adopcji będzie kotka w typie rosyjski niebieski. Kilka miesiecy siedziala w klatce z napisem UWAGA AGRESYWNA. Okazuje sie (jak to zwykle bywa) ze jest po prostu bardzo przestraszona :(

Jamkasica, to ta co była w przykrytej klatce stojącej na podłodze? Co to taka chora trafiła do schronu i tam o dziwo ładnie się podleczyła? I oczywiście miała być dzika.

Tak, to była ponoć kotka wolnożyjąca, niewykluczone, że się nieco oswoiła lub...wolnożyjąca nie była. Tak czy inaczej- skoro jest zakwalifikowana do adopcji (ona już po sterylce?) to do dalszej socjalizacji. Ktoś na poprzednim wątku mocno interesował się tą kotką- może mógłby pomóc w szukaniu dla niej domu- pamiętacie może kto to był?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon paź 29, 2012 14:04 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:
Revontulet pisze:

Tak, to była ponoć kotka wolnożyjąca, niewykluczone, że się nieco oswoiła lub...wolnożyjąca nie była. Tak czy inaczej- skoro jest zakwalifikowana do adopcji (ona już po sterylce?) to do dalszej socjalizacji. Ktoś na poprzednim wątku mocno interesował się tą kotką- może mógłby pomóc w szukaniu dla niej domu- pamiętacie może kto to był?

Tak - własnie jest po sterylce.
Obrazek

zoyabea

Post » Pon paź 29, 2012 14:25 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Bedzie ktos w weekend zeby podpowiedziec cos? bo moj kolega sie zastanawia nad adopcja kota lub 2 kotow (co prawda chcialby maluszki) ?

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pon paź 29, 2012 15:05 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Nowi do weekendu:
770/12 Obrazek

Czy to kociak jest czy taka zabiedzona? Na stronie ma podaną wagę 1,300. Przesłałam jej zdjęcie znajomym, myślą od jakiegoś czasu nad dokoceniem i marzy im się właśnie pers. Od dawna jest na kwarantannie ?

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Pon paź 29, 2012 15:09 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Maykaw,
Na pewno bedziemy w sobote.

strongbaby pisze:
Nowi do weekendu:
770/12 Obrazek

Czy to kociak jest czy taka zabiedzona? Na stronie ma podaną wagę 1,300. Przesłałam jej zdjęcie znajomym, myślą od jakiegoś czasu nad dokoceniem i marzy im się właśnie pers. Od dawna jest na kwarantannie ?

Jest na kwarantannie od 4 dni chyba - mocno zakoltuniona - zostala wlasnie ogolona. Stan niezly. Na razie.
Obrazek

zoyabea

Post » Pon paź 29, 2012 15:28 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

dzięki, a przybliżony wiek znasz?

strongbaby

Post » Pon paź 29, 2012 15:33 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

strongbaby pisze:dzięki, a przybliżony wiek znasz?

nie ;(
Obrazek

zoyabea

Post » Pon paź 29, 2012 15:35 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

strongbaby pisze:dzięki, a przybliżony wiek znasz?

oceniona, wstępnie, na 3 lata
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon paź 29, 2012 15:39 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

oj to bida straszna, moja 4 miesięczna kotka waży ponad 2,5kg :(

strongbaby

[poprzednia][następna]