K-ów, życie toczy się dalej ale czas na zmiany ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 18:42 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Witam serdecznie ;) Mam pytanie - otóż, jak już było wspomniane, namawiam koleżankę na zakocenie ;) Koleżanka bardzo kotolubna, ale mieszka sama, pracuje przepisowe 8h 5 dni w tygodniu no i nie chciała skazywać kotka na samotność przez te 9 godzin dziennie. Są jednak kotki, którym taki stan rzeczy nie przeszkadza - zwłaszcza te starsze, które nie mają potrzeby zabaw i szaleństw, potrzebują pełnej miski, ciepłego kąta i dużo głaskania - a to będzie w dużych ilościach na sto procent, bo po godzinach pracy koleżanka całe serce kiciusiowi odda i otoczy miłością.

Ja koty z kociarni już mniej więcej poznałam i na pytania koleżance odpowiadam, ale pozostałych, tych w tymczasach bądź w szpitaliku niestety nie znam i tutaj pojawia się moja prośba do Was.

Koleżankę oczywiście na dni otwarte do kociarni wezmę, natomiast czy mogłabym prosić o napisanie, które ewentualnie kotki z pozostałych miejsc nadawałyby się do takiego trybu życia?

Podwójne zakocenie niestety odpada, mimo iż wiem, że to byłoby najlepsze rozwiązanie.

A tak już od siebie dodam, że Skrzekota jest obłędna i mam nadzieję, że szybko znajdzie dom ;)

Pozdrawiam serdecznie! :)
Obrazek

Avi

Od: Śro gru 29, 2010 17:42

Post » Pt wrz 14, 2012 18:47 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Avi pisze:Witam serdecznie ;) Mam pytanie - otóż, jak już było wspomniane, namawiam koleżankę na zakocenie ;) Koleżanka bardzo kotolubna, ale mieszka sama, pracuje przepisowe 8h 5 dni w tygodniu no i nie chciała skazywać kotka na samotność przez te 9 godzin dziennie. Są jednak kotki, którym taki stan rzeczy nie przeszkadza - zwłaszcza te starsze, które nie mają potrzeby zabaw i szaleństw, potrzebują pełnej miski, ciepłego kąta i dużo głaskania - a to będzie w dużych ilościach na sto procent, bo po godzinach pracy koleżanka całe serce kiciusiowi odda i otoczy miłością.

Ja koty z kociarni już mniej więcej poznałam i na pytania koleżance odpowiadam, ale pozostałych, tych w tymczasach bądź w szpitaliku niestety nie znam i tutaj pojawia się moja prośba do Was.

Koleżankę oczywiście na dni otwarte do kociarni wezmę, natomiast czy mogłabym prosić o napisanie, które ewentualnie kotki z pozostałych miejsc nadawałyby się do takiego trybu życia?

Podwójne zakocenie niestety odpada, mimo iż wiem, że to byłoby najlepsze rozwiązanie.

A tak już od siebie dodam, że Skrzekota jest obłędna i mam nadzieję, że szybko znajdzie dom ;)

Tosia.
Ona jest domu tymczasowym. To fajna bura koteczka w skarpetkach, ok. 6 letnia.
Na FB jest jet opiekunka, podeślę Ci namiary na pw.
Albo Sigma, chociaż ona nieco humorzasta. DT też jest na facebooku.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 14, 2012 21:38 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Avi pisze:

Prawda? :) Cudna kotka :1luvu:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt wrz 14, 2012 21:48 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

mahob pisze:
Avi pisze:

Prawda? :) Cudna kotka :1luvu:

Absolutnie cudna. Powiem szczerze - gdyby ona była w kociarni wczesniej, wtedy jak przyszłam pierwszy raz, to wzięłabym ją zamiast Okuni. Okunia oczywiście jest cudowna i kochana i bardzo się cieszę, że do mnie przyjedzie, ale prawda jest taka, że obiektywnie ma większe szanse na dom niż Skrzekota, a Skrzekota również skradła mi serce ;) jest jedyna :)

Postaram się ją odwiedzać, a jeśli finanse w październiku pozwolą to spróbuję być jej wirtualną opiekunką ;)
Obrazek

Avi

Od: Śro gru 29, 2010 17:42

Post » Pt wrz 14, 2012 23:34 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Jafusia pisze:
Tweety pisze:żebyśmy nie osiedli na laurach to właśnie wrócił Cezar, wislackikot zainstalował go w cat-roomie, w dogu. Patrzcie, proszę, czy je i sika, bo on miał w nowym miejscu z tym problem

jednak młodzi adoptujący to nie jest najlepszy pomysł...
a dlaczego wrócił?

nie ma reguły, popatrz na maupę i Bystrą.
Tutaj raczej rodzice zawiedli, którzy nie chcieli zaopiekować się kotem gdy jego opiekun nie znalazł w Krakowie miejsca, na które by go było stać, a w którym przyjęliby go wraz z Cezarem. Kotów mają trzy i czwartego nie przyjmą ...

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 14, 2012 23:37 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

zebranie w tę niedzielę, godz 17 (może być?)
1. miszelina,
2. annakreft,
3. Karolina,
4. mikela
5. wasza asia
6. kasumi
7. kocuria
8. Monika
.
.
tweety

Tweety

Post » Pt wrz 14, 2012 23:40 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

miszelina pisze:
Avi pisze:Witam serdecznie ;) Mam pytanie - otóż, jak już było wspomniane, namawiam koleżankę na zakocenie ;) Koleżanka bardzo kotolubna, ale mieszka sama, pracuje przepisowe 8h 5 dni w tygodniu no i nie chciała skazywać kotka na samotność przez te 9 godzin dziennie. Są jednak kotki, którym taki stan rzeczy nie przeszkadza - zwłaszcza te starsze, które nie mają potrzeby zabaw i szaleństw, potrzebują pełnej miski, ciepłego kąta i dużo głaskania - a to będzie w dużych ilościach na sto procent, bo po godzinach pracy koleżanka całe serce kiciusiowi odda i otoczy miłością.

Tosia.
Ona jest domu tymczasowym. To fajna bura koteczka w skarpetkach, ok. 6 letnia.
Na FB jest jet opiekunka, podeślę Ci namiary na pw.
Albo Sigma, chociaż ona nieco humorzasta. DT też jest na facebooku.

Tamara od Karalucha, Otylka?

Stasiula? btw, nie wiem co u niej, bo pani nie odbierała, potem mnie odrzuciła a potem znowu nie odbierała ... Może mjs uda się prędzej coś dowiedzieć, zapytam

Tweety

Post » Pt wrz 14, 2012 23:42 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Może ktoś by chciał 6 tygodniowego malca, do wyboru bury lub biało-czarny?
Podobno jest jeszcze jeden, ale nie wiadomo czy na 100%, tylko te 2 się złapały. Na pewno jest matka, sycząca i warcząca dzicz, na którą nastawiłyśmy klatkę, ale ona (o ile się nie okaże miziakiem :twisted: ) tylko na ciach.
W obecnym miejscu są bardzo tymczasowo, tak więc szukam czegoś dłużej tymczasowego.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt wrz 14, 2012 23:47 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

kasumi pisze:Może ktoś by chciał 6 tygodniowego malca, do wyboru bury lub biało-czarny?
Podobno jest jeszcze jeden, ale nie wiadomo czy na 100%, tylko te 2 się złapały. Na pewno jest matka, sycząca i warcząca dzicz, na którą nastawiłyśmy klatkę, ale ona (o ile się nie okaże miziakiem :twisted: ) tylko na ciach.
W obecnym miejscu są bardzo tymczasowo, tak więc szukam czegoś dłużej tymczasowego.

to aż takie krasnale? :(

Tweety

Post » Pt wrz 14, 2012 23:57 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Mniej więcej na tyle wyglądają, uszy już rozprostowane, oczka się wybarwiają. Coś tam podobno próbują same jeść, ale bez przekonania, może ze stresu :(
[

kasumi

Post » Sob wrz 15, 2012 8:44 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

No i złapał się trzeci. Co robić?
[

kasumi

Post » Sob wrz 15, 2012 15:49 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Podczas porannego dyżuru w kociarni Oklachoma nagle zaczęła się dosyć agresywnie zachowywać wobec maluchów: atakowała je i gryzła. Według mnie to raczej nie wyglądało na zabawę, więc zastanawiałam się, czy jej gdzieś nie zamknąć, ale potem się uspokoiła i poszła grzecznie spać do koszyka, więc liczę na to, że ich do wieczora nie pozabija :roll: . Milusia siedzi w klatce, więc można bezstresowo przechodzić przez drzwi :wink: , ale zupełnie inaczej zapatruje się na to sama Milusia, która popłakuje, próbuje się wydostać i która użarła mnie przy głaskaniu. Bagunia jak zwykle wprowadza trochę zamieszania, reagując panicznym krzykiem na inne koty,szczególnie Kamyka. A Kamyk w ogóle dzisiaj nie chciał jeść 8O . Reszta towarzystwa ma się dobrze. Koty oczywiście wygłaskane, zwłaszcza Delhi, Kubuś i Okunia :1luvu: . Avi będzie miała cudną koteczkę. A Kubuś to super- miziak, wtula się w człowieka, barankuje, udeptuje... Koniecznie trzeba mu ogłoszenia wystawić. Skrzekotka rzeczywiście jest bardzo fajna, śmiesznie zagaduje człowieka i ociera się o ręce. Tylko Cezara nie wymiziałam, bo się mnie bał. Ale ładnie je i w kuwecie było, co trzeba.
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Sob wrz 15, 2012 17:14 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

kasumi pisze:No i złapał się trzeci. Co robić?

jest tymczas na fb dla jednego, skontaktujesz się z tą dziewczyną? Ona wcześniej zgłaszała się do opieki nad kociakiem do karmienia

Tweety

Post » Sob wrz 15, 2012 17:16 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Już tam lecę, o co wypytać taki chętny DT?
[

kasumi

Post » Sob wrz 15, 2012 19:23 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

wasza asia pisze:Podczas porannego dyżuru w kociarni Oklachoma nagle zaczęła się dosyć agresywnie zachowywać wobec maluchów: atakowała je i gryzła. Według mnie to raczej nie wyglądało na zabawę, więc zastanawiałam się, czy jej gdzieś nie zamknąć, ale potem się uspokoiła i poszła grzecznie spać do koszyka, więc liczę na to, że ich do wieczora nie pozabija :roll: . Milusia siedzi w klatce, więc można bezstresowo przechodzić przez drzwi :wink: , ale zupełnie inaczej zapatruje się na to sama Milusia, która popłakuje, próbuje się wydostać i która użarła mnie przy głaskaniu. Bagunia jak zwykle wprowadza trochę zamieszania, reagując panicznym krzykiem na inne koty,szczególnie Kamyka. A Kamyk w ogóle dzisiaj nie chciał jeść 8O . Reszta towarzystwa ma się dobrze. Koty oczywiście wygłaskane, zwłaszcza Delhi, Kubuś i Okunia :1luvu: . Avi będzie miała cudną koteczkę. A Kubuś to super- miziak, wtula się w człowieka, barankuje, udeptuje... Koniecznie trzeba mu ogłoszenia wystawić. Skrzekotka rzeczywiście jest bardzo fajna, śmiesznie zagaduje człowieka i ociera się o ręce. Tylko Cezara nie wymiziałam, bo się mnie bał. Ale ładnie je i w kuwecie było, co trzeba.

Wieczorem apetyty dopisywały. Okunia nie była agresywna, ale Kubuś syczy na inne koty. Skrzekota miała pustą i suchą kuwetę, jutro wieczorem dam jej ew. no-spę i parafinę, bo apetyt ma i je.
Cezar ewidentnie boi się wyciągniętej w jego kierunku ręki. 8O
Jutro przyniosę aparat, to może uda się zrobić jakieś fotki Kubusiowi i Skrzekotce.
Pozamiatałam przed wejściem, ciekawe, kiedy pojawi się znowu styropianowy śnieg.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]