dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 11:04 Re: dt Smarti 6

Strach się bać :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 24, 2011 11:18 Re: dt Smarti 6

Szczerze mowiąc sama nie sądziłam, zę będzie tak powaznie. Noteczka ma wrazliwy przewód pokarmowy, czasami się jej zdarza wiele razy w ciągu dnia wymiotować i lądujemy u weta - kończy się na jednorazowym podaniu leków, gotowanej diecie przez chwilę i już. Myslałam, ze teraz też tak będzie i sama jestem w szoku. Na szczęście jest ok, ale miałam fatalne myśli i straszne lęki o nią, że po prostu odejdzie..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 24, 2011 11:22 Re: dt Smarti 6

Marzenia, a próbowałaś podawać siemię lniane?
Ono dobrze działa na żołądek.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 24, 2011 11:25 Re: dt Smarti 6

Erin pisze:Marzenia, a próbowałaś podawać siemię lniane?
Ono dobrze działa na żołądek.

Nie próbowałam, ona dopiero od wczoraj w ogole coś je. Muszę kupić. Dostaje oslonowe leki zarówno w zastrzykach jak i dopyszcznie.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sie 24, 2011 11:31 Re: dt Smarti 6

Marzenia11 pisze:Nie próbowałam, ona dopiero od wczoraj w ogole coś je. Muszę kupić. Dostaje oslonowe leki zarówno w zastrzykach jak i dopyszcznie.

Ja tak ogólnie pytałam, o przeszłość :wink:
Jeśli Notka pozwoli sobie podać przez strzykawkę, kup zmielone i zaparz.
Wyjdzie taki glutek (żeby był rzadszy, trzeba sporo wody) i wtedy sruuu.

Erin

Post » Śro sie 24, 2011 11:36 Re: dt Smarti 6

Erin pisze:
Marzenia11 pisze:Nie próbowałam, ona dopiero od wczoraj w ogole coś je. Muszę kupić. Dostaje oslonowe leki zarówno w zastrzykach jak i dopyszcznie.

Ja tak ogólnie pytałam, o przeszłość :wink:
Jeśli Notka pozwoli sobie podać przez strzykawkę, kup zmielone i zaparz.
Wyjdzie taki glutek (żeby był rzadszy, trzeba sporo wody) i wtedy sruuu.

Glutek pije Frania mieszany ze śmietanką 12% :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro sie 24, 2011 11:42 Re: dt Smarti 6

Strzykawką sobie nie da nic podać. Będę mieszać. w lecznicy w trzy osoby walczymy, aby dac jej do pyska ulgastran :roll:

Marzenia11

Post » Śro sie 24, 2011 11:48 Re: dt Smarti 6

W takim razie trzeba przemycać.

Erin

Post » Śro sie 24, 2011 14:56 Re: dt Smarti 6

Szalony Kot pisze:Np. z mojej strony - tak zabolały mnie oskarżenia wobec Smarti, że zamiast dać się jej samej wytłumaczyć, wolałam przyjąć postawę obronną. I tym samym utwierdziłam osoby tu zaglądające, że Smarti sama nie mówi o sobie nic, bo od tego ma adwokatów.
A ona świetnie potrafi sama siebie bronić, czym według mnie się wykazała w ostatnich wpisach :ok:

Smari potrafi się oczywiście bronić.
Ale...Smarti nie ma zbyt dużo czasu..prawdę mówiąc nie mam czasu wcale a już najmniej na pisanie tutaj czegokolwiek dla osób spoza kręgu moich miauowych przyjaciół.
to dla mnie strata czasu.
cokolwiek sobie ktoś myśli prawda jest taka że ja mam ful zajeć z kotami-jesli ktokolwiek miał kiedyś np 10 kotów z tego niektóre chore to niech sobie wyobrazi jakby sie czuł i jaki byłby "zarobiony" mając trzy razy tyle kiciów, a do tego mając bardzo chory kręgosłup i alergię na sierść i pył ze żwirku-to trochę jak powolne samobójstwo w męczarniach :roll: :ryk: .
I w tym sensie pisałam kiedys ze traktowałam watek jako swoista miłą odskocznię-chwilę wytchnienia od ciężkiej fizycznej pracy przy tych kotach, od opieki nad nimi i zmartwienia związanego z ich chorobami.
Niestety odebrano mi możliwość zagladania tu z przyjemnoscią aby spotkać się z moimi "przyjaciółkami od kotów", bo ile razy zajrzę tyle razy toczą się jakieś dyskusje nieznajomych mi osób. Dlatego bywam tu już sporadycznie i głównie po to aby napisać konkrety z życia kiciów.-uważam a raczej mam nadzieje że ich losy jeszcze tu kogoś interesuja.

dlatego ja sama bronić się nie bede-nie mam czasu i nie chcę bo nie widze sensu ani powodu.
Tłumaczenie wszystkiego tak cierpliwie jak Kot jest w mojej syt.czasowej niemożliwe.
Nie zrobiłam nigdy nic zlego żadnemu zwierzęciu-przeciwnie-robię im na pewno więcej dobrego niż przeciętna osoba,więcej niż mam siłe i obecnie już więcej niż chciałabym.
Wszyscy którzy mnie znają wiedzą o tym, a ci którzy mnie nie znają a piszą o mnie, tym samym sami sobie wystawiają jak najgorsze świadectwo.
Jestem w życiu cierpliwa i konsekwentna, dlatego mimo tych wszystkich obrażliwych słów i absurdalnych zarzutów, wciąż robię swoje i w ten sposób pomagam kotom-i chyba nie muszę nikomu rozsądnemu tłumaczyć że nie jest to najwygodniejsza forma pomocy-teraz widzę że o wiele wygodniej byłoby mi po prostu rozdzielać to co moge przeznaczyć na potrzebujące koty.
jednak skoro tak zaczęłam to i skończe to co zaczełam-wydam do domków kotki które mam a potem przemyślę sposób w jaki będę pomagała.Tym bardziej że moje "pozakocie" życie się zmienia.
Skoro na jakiś czas, pojawił się w moim życiu tak szczęśliwy splot okoliczności że było wiele niewykorzystanej przestrzeni w domu, a ja miałam mnóstwo wolnego czasu, duzo siły i entuzjazmu, to postanowiłam to wykorzystać dla dobra kotów-zaopiekowac się nimi osobiście i na najwyższym poziomie-najlepiej jak potrafię. Tak wybrałąm.
Ale teraz nie bedzie już ani tak dużo wolnego miejsca ani wolnego czasu a i entuzjazm, dzięki miau wyrażnie mi osłabł ( słynne refleksje "nadkuwetowe" ) więc i zapewne forma pomocy zostanie zmodyfikowana.

Z wiadomości jedynie ważnych:

Kulka i Burania po sterylkach.
ząbki wyczyszczone-Burania miała podobno nie najładniejsze.

Ze wszystkich ogłoszeń najbardziej realny wydaje się domek Buby-pani wczoraj robiła już zakupy dla kotusi :D a Bubunia już dawno gotowa,zaszczepiona, wyczesana i wypielęgnowana czeka na swój wielki dzień :D :kotek: :ok: .

Bella i Charlie wspaniale zintegrowli się z moim stadkiem rezydentów-bardzo mnie cieszy takie bezbolesne dokocenie.

Przetasowuję koty-w najbl. czasie kociaki muszą trafić do jednego wspólnego pomieszczenia na górze,a i wszyscy dorośli się jakoś zmieszczą ale wciąż brakuje mi jednego wolnego pokoju-dla Promysia :mrgreen:
Kulkę i Bońka przenosze na góre ale na razie Kulce sterylka nie przeszkodziła lać gdzie popadnie nie zważając na szeroki wybór kuwet-mam nadzieje że zaraz hormonki przestaną pracować i kicia się troche ucywilizuje.

Edytko-jeśli miałaś na myśli klatkę wystawową to bardzo chętnie pozyczę.
jedną już zamówiłam w zooplusie ale jedna to dla mnie mało.

Na razie jeszcze mam obie pożyczone klatki ale pewnie lada dzień zostaną zabrane i wtedy jakoś będę Cię łapać w jej sprawie :D

tak w ogóle to jestem chora-(przeziębiona) i czuję się fatalnie.

Gibutku-doszła paczka od Ciebie-serdecznie dziękuję w imieniu moich kociastych za baaardzo cenne kuwetki :mrgreen: , za tabletki i za prześliczne zabawki :1luvu: :kotek: :1luvu:

No i powstał dziś w naszej głowie pomysł czipowania kiciów wychodzących od nas-koszt samego czipa to 15 zł -(to usługa czipowania jest tak dziwnie droga), a więc nie tak wcale dużo a korzyść znaczna.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sie 25, 2011 6:09 Re: dt Smarti 6

Ja mam jednak nadzieję, ze się rozkocisz.

Proszę o kciuki za Buranię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: smarti przeczytałaś emaile ?

Marzenia11

Post » Czw sie 25, 2011 11:26 Re: dt Smarti 6

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sie 25, 2011 11:28 Re: dt Smarti 6

Ode mnie też :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Czw sie 25, 2011 12:54 Re: dt Smarti 6

Marzenia11 pisze:Ja mam jednak nadzieję, ze się rozkocisz.

Proszę o kciuki za Buranię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: smarti przeczytałaś emaile ?

Marzeniu,napisz proszę do Pani że szukamy w takim razie transportu i myślę że musimy szukać.
Napisz pani że to musi potrwać kilka do kilkunastu dni.
Kicia będzie odrobaczona, zaszczepiona i z obciętymi pazurkami.Ząbki,jak wiesz ,ma oczyszczone.
Może uda mi się tez ją zaczipować-przemyślę to i dowiem się wszystkiego..jedzie tak daleko..
bedzie miała wyprawkę taką jak zwykle kicie ode mnie, a więc pani może być spokojna o żwirek i jedzenie oraz o witaminy na pierwsze dni.
Burania jest kochana i ćwierkająca-pani będzie szczęśliwa bo to cudowna kicia. Uprzedż pania,proszę, że kicia ma kilkanaście siwych włosków na grzbieciku,tu gdzie kiedyś były łyse placki-aby nie było niejasności...ale to jej tylko dodaje uroku-ma prześliczny pyszczek-taki prawdziwy kot z Alicji..
Jak zrobimy z umową?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sie 25, 2011 12:57 Re: dt Smarti 6

smarti - własnie dostałam od Pani emaila z pytaniami już konkretnymi - pani chce zrobić zakupy i pyta :D prześlę Ci go i odpowiedz, bo ja nie wiem, ale możesz odpowiedzieć mi tzn. ja chyba wiem, ale mam mega migrenę i niejarzę rzeczywistości.. tabletka dopiero zaczyna działać

edit: albo Ci nie przeslę tylko za jakiś czas zadzwonię i mi powiesz, tak będzie szybciej.

Marzenia11

Post » Czw sie 25, 2011 13:06 Re: dt Smarti 6

tak :D

smarti

[poprzednia][następna]