KROP-dożywotnio mieszka w hotelu, zbieramy na leki dla niego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 9:26 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

:D
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt lis 04, 2011 8:16 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

:kotek:
Obrazek

maria_kania

Post » Pt lis 04, 2011 21:55 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

Hej :D
Wybieram się w przyszłym tygodniu odwiedzić Kropa,bo już się za nim stęskniłam :1luvu:

Idę na urlop i wbrew zdrowemu rozsądkowi biorę tymczasa.
To znaczy mam nadzieję, że go biorę, bo TZ powiedział, iż się zastanowi,a to już dobry znak :wink:
Ma mega chore oczy. Zakraplanie 8razy dziennie. No cóż... czy milej można spędzić urlop :D

sela

Od: Śro lip 13, 2011 13:13

Post » Pt lis 04, 2011 21:58 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

sela pisze:Hej :D
Wybieram się w przyszłym tygodniu odwiedzić Kropa,bo już się za nim stęskniłam :1luvu:

Idę na urlop i wbrew zdrowemu rozsądkowi biorę tymczasa.
To znaczy mam nadzieję, że go biorę, bo TZ powiedział, iż się zastanowi,a to już dobry znak :wink:
Ma mega chore oczy. Zakraplanie 8razy dziennie. No cóż... czy milej można spędzić urlop :D

Kropek jest super dzis tak bosko sie przytulał i dawał miziać ;-)
razem ze Sznurem to boskie chlopaki!
;-)
potrzebuje bezpieczenstwa i domu ;-) i milosci kto jak kto ale on na nią zasługuje bardzo
kochany kot!
Obrazek

maria_kania

Post » Nie lis 06, 2011 13:19 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

Obrazek

maria_kania

Post » Pon lis 07, 2011 8:53 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

:kotek:
Obrazek

maria_kania

Post » Pon lis 07, 2011 21:27 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

Obrazek

maria_kania

Post » Pon lis 14, 2011 14:25 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

mój biedny krop znowu się zepsuł. musi 5 mies miniąć aby móc znów podać zylexis. znów wyciek z oka, ten wyciek działa jak kwas. futro się tak jakby topi od tego wycieku. kupiłam mu dzis lizynę. zobaczymy co dalej.....
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lis 14, 2011 14:52 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

Biedaczysko :(

Co za upierdliwa infekcja :evil:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon lis 14, 2011 19:55 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

sabina skaza pisze:mój biedny krop znowu się zepsuł. musi 5 mies miniąć aby móc znów podać zylexis. znów wyciek z oka, ten wyciek działa jak kwas. futro się tak jakby topi od tego wycieku. kupiłam mu dzis lizynę. zobaczymy co dalej.....

Niech wet mu zrobi proste badanie na droznosc kanalikow łzowo-nosowych.
U moich wyszlo, ze maja niedrozne, dlatego ten wyciek ciagle z oczu taki ciemno - brazowy...
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pon lis 14, 2011 21:50 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

anula a da się naprawić te niedrożne kanaliki? - jakimś zabiegiem chirurgicznym?

Bo jedna z naszych kotek podwórkowych Biała-czyli-różowa, ma od dawna tak: ciągle jej coś z oka leci, czasem jak się nasila to też ta wydzielina robi taką nadżerkę na skórze, skóra pod okiem w kier. nosa jest podrażniona zaróżowiona, siersci w tym miejscu nie ma.
Kotka jest na tyle dzika, że zakrapienie oczu nie wchodzi w grę, dawanie leków w jedzeniu jest możliwe, lub złapanie na jakis zabieg w narkozie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lis 15, 2011 7:18 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

:)
Obrazek

maria_kania

Post » Śro lis 16, 2011 20:38 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

zapytam wetów ale mam wrażenie że państwo kasprzykowie już go więcej mi nie wyleczą. robilismy naprawdę wszystko. ja nawet sugeruję badania wątroby, bo on bez antybiotyku nie funkcjonuje. znów jest zapluty, wyciek z oka jak smar- ciemny brąz w kierunku nosa zaciek łysy, skóra i futro wyżarte. po 5 razy na dobę krople, znów od dziś doxycylklina. ja mam wrażenie że on zostanie u mnie do śmierci. nie łudzę się nawet że ktoś go weźmie. biedak taki staruszek...dobrze że ma choć dach nad głową, ciepło i strawę. miłości też ma sporo ode mnie. i tak wielki sukces że z mega agresora do innych zwierząt zrobiłam mega kizi mizi, bo dzięki temu lata wolno po kociarni, a tak to by dożył życia sam w boksie.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt lis 18, 2011 17:26 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

zepsuty lord wraca do zdrowia, całymi dniami leży wywalony na ratanowej kanapce do góry brzuchem.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie lis 20, 2011 17:43 Re: Kotek Krop - Szukamy domu stałego!

mpacz78 pisze:anula a da się naprawić te niedrożne kanaliki? - jakimś zabiegiem chirurgicznym?

Bo jedna z naszych kotek podwórkowych Biała-czyli-różowa, ma od dawna tak: ciągle jej coś z oka leci, czasem jak się nasila to też ta wydzielina robi taką nadżerkę na skórze, skóra pod okiem w kier. nosa jest podrażniona zaróżowiona, siersci w tym miejscu nie ma.
Kotka jest na tyle dzika, że zakrapienie oczu nie wchodzi w grę, dawanie leków w jedzeniu jest możliwe, lub złapanie na jakis zabieg w narkozie.

Niedroznosc kanalikow sprawdza sie w b.prosty sposob - wkrapia sie do oczu jednorazowo takie jaskrawo-zielone krople. Jesli te krople wyciekna nosem, to znaczy ze kanaliki lzowe sa ok, jesli nie, to znaczy, ze sa niedrozne.
No i tu sprawa sie komplikuje... bo mozna wykonac zabieg hirurgiczny (pod narokoza), kotry udraznia te kanaliki, ale tylko w 50% przypadkow podobno zabieg jest skuteczny, bo te kanaliki ponoc maja tendencje do zarastania...

Ja mam ten problem z moimi dwiema kiciami. Wet kazal zastosowac obecnie atecortin - 3 x dziennie przez 2 tygodnie. Jest poprawa, lzy nie leca, no moze odrobine, ale nie spodziewam sie, ze na dlugo ta poprawa nastapila.

Z pewnoscia wazna jest higiena oczu przy tym schorzeniu - nalezy czyscic okolice oczu, przynajmniej wacikiem z ciepla woda
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

[poprzednia][następna]