Piękny RUDZIELEC Szuka Domu Stałego. Już Znalazł.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 10:31 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

A czy to na pewno był ten sam kot 8) :twisted: ?
:ok: super rudzielec w domu!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lut 25, 2011 10:38 Re: Piękny RUDZIELEC zamarza na dworze. Jest DT i TDT.

Prakseda pisze:
Dziewczyny myślicie, że ludzi cokolwiek obchodzi. Najlepszy dowód, że tylko Agatka zainteresowała się losem kota.
Ile razy miałam dowody ludzkiej obojętnośći w wypadkach wymagająćych odrobiny empatii. Zabierałam połamanego kota, który wypadał notorycznie z balkonu, zabierałam małego kociaka, który utkwił w dziurawym samochodowym tłumiku i darł sie niemiłosiernie na całą ulicę. Zabierałam kota, który zawisł na płocie, bo łapa zakleszczyła mu sie miedzy sztachetami. Przechodziło mnóstwo ludzi. No i co, z tego. Nikt sie nie zainteresował w żadnym z tych przypadków.

Te dziewuchy powinny byc pociągniete do odpowiedzialności za znaęcanie sie nad kotem, a zwierzę formalnie im odebrane. Tylko wtedy Agatka, jako świadek rzeczywiście miałaby zawracanie głowy. Agata tego kota uratowała. Nie trzeba się bać.

Baby mogą pomyśłeć, że kot sobie gdzieś poszedł, albo znalazł dobre lokum. Ja bym próbowała takim ogłoszeniem poruszyć sumienia, bo wezmą kolejnego kota i będa to samo robić.
Ale decyzja należy do Agatki.

Co do Rudego. Większość pewnie go nawet nie widziała, bo interesują tylko własnym tyłkiem, a jeśli ktoś go widział to pewnie myślał Rudy to na pewno czyjś kot i sobie biega i siedzi 5 godzin na parapecie dla własnej przyjemności.
Kiedyś rozmawiałam ze znajomym, który mnie zapytał gdzie ja widzę te wszystkie potrzebujące koty. To pytanie uświadomiło mi, że ludzie myślą tylko o swoich problemach, sprawach i nie zawracają sobie głowy cierpieniem jakiegoś kota. A nawet jak ktoś widzi kota to jest przekonany, że on na pewno ma dobrych właścicieli i ciepłe schronienie.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pt lut 25, 2011 10:39 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

alix76 pisze:A czy to na pewno był ten sam kot 8) :twisted: ?

No można też tak do tego podejść. :wink: W końcu trochę rudzielców jest na tym świecie.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt lut 25, 2011 11:23 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

Beasia, to chyba ważna informacja dla Ciebie. Rudy wcina surowe mięso kurczaka, ale ryby też lubi. Wczoraj dostał surowego dorsza i dzisiaj będzie miał powtórkę. Z chrupek, póki co, preferuje Royal Canin Sensible. Dzisiaj mu kupiłam RC dla sterylizowanych i zobaczymy czy będzie jadł.
On jest taki niedojedzony, że jak wczoraj koleżanka wsypywała dla siebie płatki do miski to przyleciał jak strzała z drugiego pokoju, bo sądził, że to chrupki dla niego. Jest tak wdzięczny, że jeszcze jak je to już mruczy.
A to ugniatanie łapkami zupełnie mnie zaskoczyło. I taki kot się pałętał.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt lut 25, 2011 11:28 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

agatka84 pisze:Beasia, to chyba ważna informacja dla Ciebie. Rudy wcina surowe mięso kurczaka, ale ryby też lubi. Wczoraj dostał surowego dorsza i dzisiaj będzie miał powtórkę. Z chrupek, póki co, preferuje Royal Canin Sensible. Dzisiaj mu kupiłam RC dla sterylizowanych i zobaczymy czy będzie jadł.
On jest taki niedojedzony, że jak wczoraj koleżanka wsypywała dla siebie płatki do miski to przyleciał jak strzała z drugiego pokoju, bo sądził, że to chrupki dla niego. Jest tak wdzięczny, że jeszcze jak je to już mruczy.
A to ugniatanie łapkami zupełnie mnie zaskoczyło. I taki kot się pałętał.

To super, bo moja Trufla też je surowego przemrożonego kuraka, surową rybę - tak sobie, ale łososiem nie wzgardzi, a z suchych je RC dla kastratów :)

Siedzę jak na szpilkach, bo nie mogę się go już doczekać :oops: :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt lut 25, 2011 11:36 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

Zdjęcia będę miała dopiero wieczorem, bo koleżanka nie wzięła ze sobą do pracy karty od aparatu. Rudy wczoraj miał sesję na kanapie.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt lut 25, 2011 11:38 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

Beasia pisze:Siedzę jak na szpilkach, bo nie mogę się go już doczekać :oops: :1luvu:
A ja razem z Tobą! :lol:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt lut 25, 2011 12:01 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

agatka84 pisze:Zdjęcia będę miała dopiero wieczorem, bo koleżanka nie wzięła ze sobą do pracy karty od aparatu. Rudy wczoraj miał sesję na kanapie.

to czekamy, obgryzając z niecierpliwości paluszki (własne :wink: )
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt lut 25, 2011 18:04 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

hej ,
mogę zaoferować transport Toruń -Warszawa , a z W-wy moze bedzie łatwiej dalej

:kotek: dla rudzielców !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Od: Nie sty 30, 2011 12:19

Post » Pt lut 25, 2011 18:19 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

anawe pisze:hej ,
mogę zaoferować transport Toruń -Warszawa , a z W-wy moze bedzie łatwiej dalej

:kotek: dla rudzielców !!!

to super :D a w grę wchodzą dni powszednie czy raczej weekend?
na wątku transportowym wyczytałam, że jeździsz czasem aż do Bielska. czy jak będziesz jechała z rudym to będzie trasa tylko do W-wy, czy jedziesz dalej i mogłabym go przejąć gdzieś po drodze na Bielsko?
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt lut 25, 2011 20:13 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

hej Beasia ,
Teraz akurat wracam z okolic Bielska do W-wy i napisałam ,ze mogę zabrać jakieś futro, ale nie jeżdzę stale. Mieszkam w Pruszkowie pod W-wą, a dla Rudego mogę pojechać do Torunia i przywieźć go do W-wy coby miał bliżej śliczny chłopak . W tygodniu to nie da rady. Lepiej by było w weekend. Moze u mnie zanocować i pojechać dalej.
Ale uwaga istnieje ryzyko przejecia Rudego jak juz wpadnie w moje ręce ponieważ uwielbiam rudaski :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 20:25 przez anawe, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Pt lut 25, 2011 20:23 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

anawe pisze:hej ,
Teraz akurat wracam z okolic Bielska do W-wy i napisałam ,zę mogę zabrać jakieś futro, ale nie jeżdzę stale. Mieszkam w Pruszkowie pod W-wą, a dla Rudego mogę pojechać do Torunia i przywieść go do W-wy coby miał blizej śliczny chłopak . Ale uwaga istnieje ryzyko przejecia Rudego jak juz wpadnie w moje ręce ponieważ uwielbiam rudaski :1luvu:

Ojej, myślałam, że jeździsz na trasie Toruń-W-wa, a tak, to pewnie będziesz miała kłopot żeby jechać po niego specjalnie :? Nie chcę Cię naciskać i zrozumiem gdybyś się wycofała z propozycji, ale jeśli mimo wszystko będziesz chciała pomóc, to powiem, że kara za przejęcie rudasa będzie okrutna :mrgreen: :wink:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt lut 25, 2011 20:30 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

Właśnie po Rudego moge jechać specjalnie ! W ten sposób moge pomóc - a lubię jeździć :mrgreen: Jeżeli znajdziesz kogos kto np dowiezie Rudego do W-wy moge Ci go podwieźć w stronę Dąbrowy. Kierunek obojetny byle kot miał dom.
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Pt lut 25, 2011 20:34 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

Beasiu napisz do Arcany. Mieszka w Wawie i wozi koty. Specjalnie. Najczęściej na trasie Warszawa-Łódź, ale inne trasy też są grane. Jechała nawet specjalnie do Świnoujścia. Specjalnie po kota.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt lut 25, 2011 20:41 Re: Piękny RUDZIELEC w TDT. Potrzebny Transport Toruń-Katowice

hanelka pisze:Beasiu napisz do Arcany. Mieszka w Wawie i wozi koty. Specjalnie. Najczęściej na trasie Warszawa-Łódź, ale inne trasy też są grane. Jechała nawet specjalnie do Świnoujścia. Specjalnie po kota.

dziękuję Aniu, napiszę do niej :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

[poprzednia][następna]