DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 8:01 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

Marzenia11 pisze:Bardzo, badzo dziekuję EdytaB_a za wsparcie finansowe dla Edisi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia po co te kolorki :) nie ja jedna kasę posyłam :)

P.S. Jak Trisia?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 04, 2011 9:51 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

No nie, następna co się kolorkow czepia :mrgreen: Przecież pisałam, ze lubię kolorki, co nie? :mrgreen:

Kolorki są z radości i ze szczęścia - bo to już krok do przodu :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 04, 2011 10:38 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

:mrgreen:
Obrazek
a ja lubię czarny Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 04, 2011 11:40 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

czarrrny jest najfajniejzy,oczyw oprócz burego.. :D

a Ty moze nie wiesz Edycia jaka to radość mieć świadomość że Ktoś myśli o "twoim" kotku-w sensie tymczasku i chce i może go wspomóc!
to na prawdę wielka radość i wcale się Marzeni nie dziwię-ja tez zawsze różne serduszka wstawiam chociaż może ktos uzna ze to dziecinne...

i nie do przecenienia jest ta świadomość którą się w danej chwili zyskuje że nie jest się z "problemem' samemu,że Komuś też leży na sercu los danego kotka,lub kotków :D

i ja też jestem Ci bardzo wdzięczna i wszystkim innym którzy dzielnie wspomagają finansowo i uczuciowo moje tymczaski :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a tu mam dowód na to co Szalony kot robi jak ma fazę bezsennosci :piwa: :piwa: :piwa: :1luvu: http://www.kokosy.pl/zwierzaki/koty/20019.html

dzięki Sz.Kocie!!

co do kiciów-
Trisia już wytrzeżwiała i interesuje ją wylącznie micha :D
Mojito jada tylko dwa rodzaje jedzonka a o innym nie chce słyszeć!! Jest bardzo zakochany w Księciu Promysiu który go lekceważy :roll:
Promyś uruchomił produkcję kefiru do spólki z Mojitem-ma stanowczo za dużo energii jak na schorowanego kota białaczkowego :D
Tom&Jerry czekają już na swoją Dużą,bawiąc się przy tym jak wariaty :ryk: :ryk:
Luna i Mela barankują,przewalaja sie i ogólni wszystko robią razem...znalazły domki osobno i aż serce boli je rozdzielać :cry: :cry:
Edisia i Bąbel -trudna miłość-Edisia charcze a Bąbelek raczy się tym zuoełnie nie przejmowac...wrócił mu wariacki humorek po szoku jaki przezyl na widok powalającej urody Edisi.. :mrgreen: :D
Carlito wybredziocha przy jedzeniu i niesamowity miziak. Zaokrągla się choć stanowczo zbyt powoli, jak na standarty DT Smarti :ryk:
Deva i Fionka są w stanie zjeść całe jedzonko świata,Fionka jeszcze nieśmiała i niezbyt "wyjsciowa",natomiast Deva mizia się i pięknieje :D :ok:
Ostatnio edytowano Pt lut 04, 2011 11:46 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 04, 2011 11:43 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

Cześć i czołem! :)
Widzę, że sporo się u Was dzieje. A rezydenci w porządku?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 04, 2011 11:46 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

poniewaz dostałam info od darczyńcy o tym że rozliczenie dla niego powinno być bardziej wyszczególnione.. zrobiłam korekte.... prosze o to aby kiedy już bedą uzupełnienia z kolejnych dni , zostaną tez uzupełnione te poczatkowe dni ....

spójrz smarti czy wszystko się zgadza...bo dla mnie juz tu jest chaos.... prosze powiedzcie mi dlaczego Fionka była leczona antybiotykiem iniekcyjnym najpierw przez 2 dni - potem dzien przerwy - potem dzien dostała - potem znów dzien przerwy - i znów dostała (26.I) ? jeśli działa on 2 dni a tak podejrzewam to pytam tylko czy 22.I ona dostała ten Hostamox czy Marzenii sie machnęło ? jeżeli sie machnęła to brak mi słów.....

i zastanawia mnie czemu po braku poprawy u Fionki czekano az 4 doby (do 31.I) do podania kolejnego antybiotyku ???

wydatki:

164 zł - (21.I)
? zł - kroplówka (Shrek)
? zł - Profender (Shrek)
? zł - zastrzyk biotyl (Shrek)
? zł - zastrzyk Hostamox (fionka)
? zł - badanie Devi
43 zł - (22.I)
? zł - kroplówki dla Shreka
? zł - zastrzyk Biotyl dla Shreka
40 zł - (23.I)
? zł - zestaw kroplówek (Shrek)
? zł - zastrzyk Biotyl (Shrek)
? zł - ...... (Devi)
40 zł - (24.I)
? zł - kroplówki dla Shreka
? zł - zastrzyk Biotyl dla Shreka
60 zł - (25.I)
? zł - kroplówki dożylne Shrek
? zł - reanimacja Shreka / pobyt w lecznicy
0 zł - sekcja Shreka
? zł - ..... (Devi)

25 zł - zastrzyk Hostamox (Fionka) - 26.I
30 zł - kąpiel Devi w .... - 28. I
60 zł - zastrzyk Convenia - 31.I
----------------------------------------
razem - 462 zł

wpłaty:

50 zł - .Robert P. Rybnik (24.I)
50 zł - Agieszka Z.Gdańsk (24.I)
50 zł - Anna G. Bierawa (24.I)
200 zł - Dorota G."Boubi" (24.I)
20 zł -Iwona G. Wodzisław Śl (26.I)
20 zł - Olga G - Wawa (26.I)
------------------------------------------
razem -390zł

saldo : 390 - 462 = - 72

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Pt lut 04, 2011 12:27 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

Betta nie wiem czemu-ja nie ingeruję w leczenie-od tego są weci,moim zdaniem i nie będę się wtrącać w to jak leczą koty,bo zbyt wiele lat leczą moje zwierzęta z zawsze pozytywnymi efektami abym podważała ich diagnozy i działania..
i doprawdy 40 zł na trzy zastrzyki to nawet wetce nie będę głowy zawracać aby mi rozliczyła.
kiedy już Chatte wstawi scan (za ok 2 dni) to być może będzie tam coś więcej ale też nie sądzę aby było to porozpisywane,bo nie zapominaj że to są ceny dla mnie i co ona mi liczy a czego nie to jej sprawa-nawet ja nie dociekam bo byłoby to z mojej strony już bezczelne-nie dość że kobieta liczy mi po kosztach albo za niektóre czynności wcale,to jeszcze miałaby tracić czas na zaspokajanie ciekawości innych osób? bo nie mojej-nasze działanie opiera się na zaufaniu-ja jej ufam ze leczy moje zwierzęta dobrze i najtaniej jak może i chce,a Ona mi ufa że nie bedę jej d... zawracała niczym poza leczeniem tychże zwierząt- dla mnie,biorąc pod uwage niezaprzeczalnie najniższe ceny (w porównaniu z innymi lecznicami) i pozytywne efekty leczenia, uklad jest idealny i nie zepsuję go dla niczyjej ciekawości.

..i prosze,daj mi już spokój-jeśli tak ma wyglądać Twoja pomoc (zabieraniem mnie i wetce cennego czasu-mimo że jedyne rozliczenie jakie znam juz otrzymałaś) to dzięki Ci wielkie-
dalej bez Twojego udziału sfinansuję potrzebne leczenie Fionki i Devi
....zaczynam myśleć że właśnie o to Ci chodzi..
wszystko ma swoje granice i moja cierpliwość też.
bo albo są to wpłaty charytatywne i prawidłowe wydanie środków weryfikuje stan zdrowia i kondycja zwierząt (które to w każdej chwili można sprawdzić naocznie),
albo jest to zabieranie ludziom czasu który moga spędzić o wiele pożyteczniej.

a Marzeni się nie machnęło a mnie też już brak słów.

i nic więcej nie mam na ten temat do dodania.
gdyby nie sami Shrek['], Fionka i Devi we własnej kociej osobie, to zaczęłabym juz dawno żałować ze wzięłam koty z Rybnickiego schronu.
..jak zwykle-nikt tak nie potrafi zniechęcić do pomocy zwierzętom jak sami ludzie...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt lut 04, 2011 12:33 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

smarti pisze:Deva i Fionka są w stanie zjeść całe jedzonko świata,Fionka jeszcze nieśmiała i niezbyt "wyjsciowa",natomiast Deva mizia się i pięknieje :D :ok:

Ciesze się że Devi pięknieje i czuje się coraz lepiej. Mam nadzieje że i Fionka szybko wyzdrowieje, wypięknieje i zacznie też sie miziac i być przytulastym kotem.

Chętnie bym te damy pooglądała. Czy Dewi nadal ma taka wysmukłą głowe jak u sfinksa
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt lut 04, 2011 12:35 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

smarti pisze: Ona mi ufa że nie bedę jej d... zawracała niczym poza leczeniem tychże zwierząt- dla mnie,biorąc pod uwage niezaprzeczalnie najniższe ceny (w porównaniu z innymi lecznicami) i pozytywne efekty leczenia, uklad jest idealny i nie zepsuję go dla niczyjej ciekawości.

O tak, tak.. już nawet myślałam, żeby smarti przywieźć na szczepienie moje tłuste burasy pod hasłem "wyciągnięte ze schroniska" :D :D :D , ale zrezygnowałam z obawy, ze sobie zupę z nich zrobi ... w końcu już Edisię od początku w kominku piekła :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

za wizytę coroczną, taką profilaktyczną - obejrzenie kota (brzuch, uszy, pysk) 40zł plus badanie 20zł, jeśli pobieram krew (morfo i profil nerkowy i wątrobowy) płacę 60zł za morfo, 20za profile, 20za pobranie krwi i 10 za materiały. W sumie jeden kot to około 150-200zł (zalezy na co się decyduję). gdy idę na szczepienie to jest koszt około 100zł (zawsze płacę za sam fakt wizyty). I dla mnie każde 100zł, w sytuacji utraty pracy i opierania się tylko9 na zleceniach jest niezwykle cenne, mimo że mieszkam w Warszawie. Gdyby było inaczej nie robiłabym bazarków.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lut 04, 2011 12:42 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

Iburg pisze:
smarti pisze:Deva i Fionka są w stanie zjeść całe jedzonko świata,Fionka jeszcze nieśmiała i niezbyt "wyjsciowa",natomiast Deva mizia się i pięknieje :D :ok:

Ciesze się że Devi pięknieje i czuje się coraz lepiej. Mam nadzieje że i Fionka szybko wyzdrowieje, wypięknieje i zacznie też sie miziac i być przytulastym kotem.

Chętnie bym te damy pooglądała. Czy Dewi nadal ma taka wysmukłą głowe jak u sfinksa

wiesz,Iburg,nie zapominajmy,ze Fionka była od początku w najtragiczniejszym stanie-tak stwierdziła wetka na oko(nie mając wtedy jeszcze tragicznych wyników Shrekunia['])
była zapluta na maxa-już jest duużo ładniejsza ale do ładnego kota jej jeszcze daleko-obie mają pofarbowane futerko od przebywania we własnych odchodach-tak,tak!!-niewątpliwie od tego.
i to futerko zmieni kolor dopiero ja się samo zmieni czyli wiosną :(

już się ośmiela ale myślę że to był albo dzikawy albo skrzywdzony kotek. :oops:

A do oglądania dam jesteś zawsze serdecznie zaproszona :D :piwa:

sam pysio chyba zawsze będzie u Devi szczupły ale szyjka juz jest dużo puchatsza..

mamy fotki które mój mąż musi wstawić ale on albo pracuje albo resztę czasu spędza z mamą więc w ogóle czasu na miau nie ma..
Ostatnio edytowano Pt lut 04, 2011 12:45 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pt lut 04, 2011 12:45 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

smarti pisze:obie mają pofarbowane futerko od przebywania we własnych odchodach-tak,tak!!-niewątpliwie od tego.

One mają biegunkę? Czy to jeszcze poschroniskowe?

Marzenia11

Post » Pt lut 04, 2011 12:45 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

Betta pisze:poniewaz dostałam info od darczyńcy o tym że rozliczenie dla niego powinno być bardziej wyszczególnione.. zrobiłam korekte.... prosze o to aby kiedy już bedą uzupełnienia z kolejnych dni , zostaną tez uzupełnione te poczatkowe dni ....

spójrz smarti czy wszystko się zgadza...bo dla mnie juz tu jest chaos.... prosze powiedzcie mi dlaczego Fionka była leczona antybiotykiem iniekcyjnym najpierw przez 2 dni - potem dzien przerwy - potem dzien dostała - potem znów dzien przerwy - i znów dostała (26.I) ? jeśli działa on 2 dni a tak podejrzewam to pytam tylko czy 22.I ona dostała ten Hostamox czy Marzenii sie machnęło ? jeżeli sie machnęła to brak mi słów.....

Ej ej no chwilunia. A co to ma niby być to "brak słów". Nawet jeśli się machnęła w przekazywaniu informacji na forum do innych forumowiczów, które to informacje na grzyba tak naprawdę są potrzebne (bo nie forumowicze leczą kota, to wetka i Smarti mają wiedzieć i pilnować dawek terminów itp. a nie grono forumowiczów rozsianych po całej Polsce), to przecież NIC SIĘ TAKIEGO NIE STAŁO. Co to "machnięcie się" na forum (jeśli było) zmienia w sytuacji Fionki? Nic kompletnie. Więc nie rozumiem tutaj tego świętego oburzenia. Kurcze no. Robisz Waszym kotom koło ogona, wiesz? Zdajesz sobie z tego sprawę? Ja rozumiem takie "czepianie się" o każdy szczegół jeśli DT jest jakieś "podejrzane" no ale proszę Cię. Nie wiem... dla mnie jest to tak samo bzdurne jak czepianie się tego że ktoś w złej formie użył mojego nicka - kuźwa dzieci w przedszkolu nawet się o takie pierdoły nie kłócą. Ludzie!

Co do kasy to też.. ale już mi się nie chce nawet pisać. :roll: :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lut 04, 2011 12:50 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

Marzenia11 pisze:
smarti pisze:obie mają pofarbowane futerko od przebywania we własnych odchodach-tak,tak!!-niewątpliwie od tego.

One mają biegunkę? Czy to jeszcze poschroniskowe?

no jasne że nie maja biegunki 8O :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

mają całe futerko "od spodu kota" różowo - żółte-a to ,jak stwierdziła Ania efekt nie sprzątania odchodów w schronisku i braku czystego miejsca na połozenie się..i to już wcale śmieszne nie jest :oops: :cry:

smarti

Post » Pt lut 04, 2011 12:51 Re: DT Smarti (cz 2)-Trisia pijana po sterylce...

smarti pisze:
mają całe futerko "od spodu kota" różowo - żółte-a to ,jak stwierdziła Ania efekt nie sprzątania odchodów w schronisku i braku czystego miejsca na połozenie się..i to już wcale śmieszne nie jest :oops: :cry:

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
ja pie..$%#@&*..

Marzenia11

Post » Pt lut 04, 2011 13:10 Re: DT Smarti 2-Trisia wytrzeżwiała...Tom&Jerry spakowani....

Zdaję sobie sprawę że szybko nie wypięknieją. Już sam pobyt w schronisku to ogromny stres. Nie wiem czy Fionka była domowym kotem czy wolnożyjącym, ale popyt w schronie na pewno jej nie posłużył.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

[poprzednia][następna]