Czarne Diabły Tasmańskie II, Trawis w DS, dobre wieści!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 22:32 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Niestety, dziś z tego nic nie wyszło.... kociaki schowały się na policyjnym parkingu samochodowym w jakimś samochodzie i są nie do odszukania wieczorem. Zostawiłam telefon - mają dać znać jak tylko je złapią aby jutro po nie podjechać
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto gru 07, 2010 22:46 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Bądźmy dobrej myśli i uda się je złapać :kotek: Gdyby wiedziały, że czeka ich noc w ciepełku i pełne brzuszki, same by wyszły..

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Wto gru 07, 2010 22:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Są dwa, biały i biało czarny.... Z białym ponoć nie jest zbyt dobrze, kolorek bryka. Gdybym tylko miała pewność, że wyjdą, to siedziałabym na tym złomowisku całą noc - ale jakby zapadły się pod ziemię... Zobaczymy jutro - mam nadzieję, że się uda!

joarkadia

Post » Wto gru 07, 2010 23:02 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Rozumiem, że jacyś miejscowi zostali zadaniowani do pomocy..

mrkevka

Post » Wto gru 07, 2010 23:10 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Ponoć na początku były trzy kociaki - jeden został odłowiony parę dni temu i przekazany już komuś do domu. A dokarmia je pracownica hotelu przy którym jest stacja. Sympatyczna kobieta i wyraźnie przejęta losem kociaczków - z przyczyny przekocenia u siebie nie może ich wziąść. Więc w ten sposób, całkowicie niespodziewanie, zostanę DT dla tych dwóch maluchów - mają mieć DS, ale dopiero od 15 grudnia

joarkadia

Post » Śro gru 08, 2010 9:12 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Za płockie Orlenki :ok: cieszy że coraz wiecej osób angażuje sie w pomoc kotom, niestety tam gdzie ja dokarmmiam wrogość a w najlepszym przypadku obojetność :evil: pozdrawiam wszystkich :) JS

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro gru 08, 2010 9:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Rozumiem, że to Twój pierwszy tymczas Joarkadia? Czarodziejka Alix oprócz kotów czaruje i ludzi :1luvu: To pokaźne stadko będziesz miała, przynajmniej przez chwię...

mrkevka

Post » Śro gru 08, 2010 17:03 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Od miesiąca odkąd Shrek jest z nami, dał się poznać na tyle, że postanowiłam zmienić mu imię na Shrekin :mrgreen: Niech ciotka Alix zgadnie dlaczego? :mrgreen:

mrkevka

Post » Śro gru 08, 2010 19:26 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

mrkevka pisze:Rozumiem, że to Twój pierwszy tymczas Joarkadia? Czarodziejka Alix oprócz kotów czaruje i ludzi :1luvu: To pokaźne stadko będziesz miała, przynajmniej przez chwię...

Tak, to mają być moje pierwsze tymczasy.... Mam tylko nadzieję, że się szybko znajdą, bo taka pogoda dla niedożywionych maluszków może być katastrofalna. Kociaki wczoraj zostały obficie nakarmione i schowały się tak skutecznie, że nie można ich znaleźć...

joarkadia

Post » Śro gru 08, 2010 19:28 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Nie karmić to wyjdą strachulce. Na tuńczyka każdy kot się połasi ;)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro gru 08, 2010 19:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

evalla pisze:Na tuńczyka każdy kot się połasi ;)

Chyba, że to tuńczyk z Selgrosa :ryk: :ryk: :ryk:
Wtajemniczeni zrozumieją ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro gru 08, 2010 19:54 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Oj, tak.....
Taki jest zakopywany od razu! :ryk: :ryk:

joarkadia

Post » Śro gru 08, 2010 20:05 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Niektóre jeszcze-wtedy-bezdomne-koty takowym gardzą :twisted: . Widok bezcenny :mrgreen: .
mrkevka pisze:Od miesiąca odkąd Shrek jest z nami, dał się poznać na tyle, że postanowiłam zmienić mu imię na Shrekin :mrgreen: Niech ciotka Alix zgadnie dlaczego? :mrgreen:

Ciocia Alix jest i tak pełna podziwu dla Waszej cierpliwości :twisted: - Shrekin 2 domki odstraszył gryzieniem. Chciał po prostu mieszkać u Was :wink: .
joarkadia pisze:
mrkevka pisze:Rozumiem, że to Twój pierwszy tymczas Joarkadia? Czarodziejka Alix oprócz kotów czaruje i ludzi :1luvu: To pokaźne stadko będziesz miała, przynajmniej przez chwię...

Tak, to mają być moje pierwsze tymczasy.... Mam tylko nadzieję, że się szybko znajdą, bo taka pogoda dla niedożywionych maluszków może być katastrofalna. Kociaki wczoraj zostały obficie nakarmione i schowały się tak skutecznie, że nie można ich znaleźć...

Teraz możemy tylko :ok: i mieć nadzieję, że tak, jak pisze evalla - zgłodnieją, to wyjdą. Jest zimno i mokro, ale nie ma ostrego mrozu, tyle dobrego.
Właśnie zamówiłam dla Gołąbki Zyleksis ... jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w przyszłym tygodniu dostanie 3 dawki. Niby nosek jej się teraz nie zatyka, ale bardzo kicha, nawet któregoś dnia krew z noska poszła po takim ataku kichawy :( . Mam nadzieję, że po Z. się poprawi, ta infekcja ustawiczna wcale jej nie pomaga. I w piątek zrobimy mocznik/kreatyninę, mam nadzieję na wyniki w okolicach normy ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw gru 09, 2010 21:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Fabrycy - a jednak DS!

Maluchy po Płońskiem dalej niewidoczne :( .
Dzisiaj rano stado chodziło po suficie, ponieważ wiał wiatr od zachodu. Nic tak na nie działa. Na mnie zresztą też :roll: .
Bandido rzucił pawia, chyba jest zakłaczony :twisted: . Kupiłam dziś na próbę puszkę Felixa - promocja w Leclerku - i łaskawcy zjedli. zobaczymy, co będzie z uczuleniem :roll: .
Zastanawiam się, jak wziąć jutro Gołąbkę na badania, żeby nie zmarzła ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt gru 10, 2010 11:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Trawis - szukamy DS!

Maluszki ze stacji benzynowej z Płońska neistety nie znalazły się..... Pani z którą jestem w kontakcie podejrzewa, że kociaczkom nie udało się przeżyć ostatnich nocy bez dachu nad łepkiem i jedzonka. A nikt ich nie widział ani nie słyszał.... :cry: :cry: :cry: :cry:

joarkadia

[poprzednia][następna]