K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 02, 2010 19:34 Re: KOCIA CHATKA-jutro rusza remont nowej K.CH. kto do pomocy???

Dziś pierwszy dzień remontu w nowej kociarni :mrgreen: nie wiem jak dziewczyny ale ja jestem padnięta :cry: reszta dziewczyn i jeden chłopak chyba tyż :mrgreen: czyli Dorotka, Marta z Darką, Małgosia i Piotrek. Kurde jakaś masakra łącznie ze zrywaniem drewnianej podłogi przykrytej dwoma warstwami wykładziny, wyrywaniem jakiekś masakrycznej ilości gwożdzi, gipsowanie, gruntowanie. Wspomagał nas szwagier i siostrzeniec Dorotki :D jedno pomieszczenie jako tako doprowadzone do porządku, z drugim będą większe jaja bo tu jakiś fachowiec będzie poszukiwany :mrgreen:
Zaraz kilka zdjęć jak na razie z sajgonu kompletnego :mrgreen: no ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo 8O
W jednym pomieszczeniu były na podłodze położone dwie warstwy wykładziny, w niektórych miejscach podłoga się zapadała - okazało sie że pod wykładzinami są położone drewniane deski które w części praktycznie zbutwiały - pod deskami wylewka, ale dosłownie na dwa cm w dwóch miejscach zapadłą się i jutro trzeba te miejsca zalać jakimś ustrojstwem, które już mam przygotowane w bagażniku.
Nie mówię już o omiataniu pomieszczenia z miliona pajęczyn 8O
Suma sumarum jutro malowanie jednego z pomieszczeń,i zalewanie dziur w podłodze, w drugim pomieszczeniu jak na razie wielki sajgon :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob paź 02, 2010 19:36 Re: KOCIA CHATKA-jutro rusza remont nowej K.CH. kto do pomocy???

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Sob paź 02, 2010 19:39 Re: KOCIA CHATKA-jutro rusza remont nowej K.CH. kto do pomocy???

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Post » Sob paź 02, 2010 20:20 Re: KOCIA CHATKA-03.10.10 malujemy nowy lokal Kociej Chatki

Ewa to plany remontowe w większym pomieszczeniu czyli tym bez kibelka łącznie z przedsionkiem już w części wykonane w dniu dzisiejszym
1. Zerwanie dwóch warstw śmierdzącej wilgotnej wykładziny,
2. Zerwanie drewnianej podłogi - przegniłej od wilgoci
3. Zalanie w wylewce podłogowej dwóch dupnych dziur
4. Powyrywanie gwoździ wbitej do wylewki
4. Położenie warstwy styropianu
5. Położenie wykładziny
6. Powyrywanie miliona gwożdzi ze ścian
7. Wyskrobanie ścian
8. Gipsowanie dziur, nierówności itp.
9. Zagruntowanie ścian
10. Wymalowanie ścian
Jeśli chodzi o drugie pomieszczenie o będzie wszystko później.

terenia1

Post » Sob paź 02, 2010 21:48 Re: KOCIA CHATKA-03.10.10 malujemy nowy lokal Kociej Chatki

jesteście dzielne kobity 8O kurde to pewnie dlatego tak szybko sie prezes zgodzil na czynsz 100 miesiecznie do konca roku. :?
no nic damy rade. mam wyrzuty sumienia ze Was nie odwiedzialam ale moja lepsza polowa się postarała :)
walcze o zycie tej mamusi dymnej popielatej ze schronu. cztery maluchy i karmiąca kotka i pp. Strasznie mi zapadla w serce, na razie kroplówki witaminy, caniserin, cykloferon jeszcze mi chyba tylko zostalo danie na msze :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie paź 03, 2010 7:06 Re: KOCIA CHATKA-03.10.10 malujemy nowy lokal Kociej Chatki

moze załozymy fundusz remontowy i przyciśniemy jakimiś bazarkami ? Sami nie zrobimy pewnych prac i tu potrzeba fachowca - wieczorkiem zakładam bazarek na ramke cyfrową i dvd SAMSUNG blu -ray BD-C5500 .chyba ze ktoś chce kupic to nie bede bazarkowac?

Filomen

Post » Nie paź 03, 2010 9:45 Re: KOCIA CHATKA-03.10.10 malujemy nowy lokal Kociej Chatki

Filomen pisze:moze załozymy fundusz remontowy i przyciśniemy jakimiś bazarkami ? Sami nie zrobimy pewnych prac i tu potrzeba fachowca - wieczorkiem zakładam bazarek na ramke cyfrową i dvd SAMSUNG blu -ray BD-C5500 .chyba ze ktoś chce kupic to nie bede bazarkowac?

Jeśli mogę się wypowiedzieć - to fundusz remontowo- wyposażeniowy jest po prostu nieodzowny. Bo to pomieszczenie od którego zaczęliśmy pracę ( na zdjęciach drugie w kolejności, z oknem bez napisów) było w nieporównywalnie lepszym stanie ,a i tak nie wyobrażam sobie co byśmy zrobiły gdyby Piotr nie zerwał podłogi ŁOMEM , a siostrzeniec Dorotki szybko i fachowo nie połatał wszystkich dziur wymagających wyrównania .A teraz przyjdą koszty zakupu ocieplenia podłogi i wykładziny i pewnie też jakich listew, a to początek.Bardzo dobrze,że Terenia napisała o steropianie na podłogę- bo rozmawiałam z osobą która się zna i bez ocieplenia podłogi ogrzanie pomieszczenia byłoby bardzo trudne.
Ale dla wszystkich, którzy nie widzieli jeszcze nowych pomieszczeń - to naprawdę warto zainwestować pieniądze i pracę. Trudy remontu miną, a wtedy stowarzyszenie będzie mogło stworzyć zarówno chorym jak i zdrowym kotom bardzo dobre warunki. Także osobom dyżurującym będzie łatwiej , bo lokal jest dogodnie położony nawet dla dojeżdżających autobusem, w parterowym budynku gdzie mają siedziby drobne firmy.Jako punkt orientacyjny
najlepiej obrać drogowskaz "PIECZONE KURCZAKI" - bo nowa siedziba jest obok :).

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie paź 03, 2010 11:48 Re: KOCIA CHATKA-03.10.10 malujemy nowy lokal Kociej Chatki

wstyd mi i głupio...
miałam być a mnie poskładało :(
ale mam nadzieję nadrobić to jeszcze
mam dla was na nowe lokum budkę wiklinową o ile się przyda, tunel do zabawy dla maluszków i zakupiony nie dawno wkład do koszyka ... moja kicia nie przekonała się do niego :(
po za tym mój rodziciel wraca we środę do domu i zamierzam mu posuszyć głowę co może nam dać, co ma w piwnicy :)
na bazarki też coś się znajdzie ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie paź 03, 2010 17:02 Re: KOCIA CHATKA-03.10.10 malujemy nowy lokal Kociej Chatki

Madziula pisze:wstyd mi i głupio...
miałam być a mnie poskładało :(
ale mam nadzieję nadrobić to jeszcze
mam dla was na nowe lokum budkę wiklinową o ile się przyda, tunel do zabawy dla maluszków i zakupiony nie dawno wkład do koszyka ... moja kicia nie przekonała się do niego :(
po za tym mój rodziciel wraca we środę do domu i zamierzam mu posuszyć głowę co może nam dać, co ma w piwnicy :)
na bazarki też coś się znajdzie ...

Madziula , w lokalu jest jeszcze mnóstwo pracy, z pewnością będziesz jeszcze mogła pomóc.
Ja też dzisiaj nie uczestniczyłam w pracy- jestem w stanie w weeekend poświęcić tylko 1 dzień, ale w drugi muszę coś zrobić w domu, w ciągu tygodnia nie mam czasu ani siły . O ile mi wiadomo, dziś Dorota objęła dowodzenie nad swoim podkomendnym - siostrzeńcem. Może wkrótce na forum pojawi się relacja z malowania pomieszczenia na wesołe, żółto morelowe kolory.
A ja dziś po południu zlokalizowałam na sąsiednim ogródku ślicznego małego burego kotka. Kotek jest nieufny, ale jedzono wszamał elegancko.W najbliższych dniach będę go wabić , może się uda :kotek: szkoda maluszka , idą chłody. Chyba po raz pierwszy poproszę o rezerwację tego jednego, jedynego miejsca w kociej chatce , kotek naprawdę jest śliczny, a jak wszyscy wiedzą śliczne, małe kotki stosunkowo szybko znajdują domki. A więc ???

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie paź 03, 2010 18:11 Re: KOCIA CHATKA-03.10.10 malujemy nowy lokal Kociej Chatki

Dziś w nowym lokalu dowodziła Dorotka i jej siostrzeniec :D ja z Beatką dojechałyśmy na chwilę dowożąc materiały do roboty i dozwiozłyśmy zakupiony grzejnik olejowy coby malowanie szybciej wysychało :D zaliczyłyśmy wpadkę z gipsem bo zamiast gipsu szpachlowego kupiłyśmy budowlany :oops: który nie nadaje się do tego co miało być zrobione. W każdym badź razie pierwsze malowanie kociarni już zrobione i dziury w podłodze zalane, jutro z Beatką jedziemy malować lamperię i przedsionek a Rafał będzie drugi raz malował kociarnię.
Do przedyskutowania z fachowcami kwestia podłogi czy 5 cm styropianu i na to wykładzina, czy 2 cm. styropianu na to płyta OSB i na to wykładzina.
Z tego co wyczytałam w internecie grubość płyt jest różna od 6mm do 25mm, w arkuszach 1250mmX2500mm, lub 2070x2800 mm, ceny nawet całkiem przyzwoite.
We wtorek właściwie już całość będzie wymalowana i w środę trzeba wchodzić z podłogą, jeśli chcemy tak jak planujemy w sobotę robić przeprowadzkę. Mamy nadzieję, że się wyrobimy w czasie :D
Teraz wstępnie potrzebujemy chetnych do pracy przy podłodze i na sobotę na przeprowadzkę bedzie sporo roboty :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie paź 03, 2010 20:02 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Nie paź 03, 2010 20:00 Re: KOCIA CHATKA-jutro rusza remont nowej K.CH. kto do pomocy???

mar_tika pisze:04.10. poniedziałek rano brak wieczór Beatka
05.10. wtorek rano brak wieczór Teresa
06.10. środa bona wieczór hidi
07.10. czwartek rano brak wieczór hidi
08.10. piątek rano brak wieczór brak
09.10. sobota rano brak wieczór Teresa
10.10. niedziela rano Agnieszka wieczór dorota

Nie wiem czy coś się zmieniło z dyżurami :( ale na jutro rano nie ma dyzuru w kociarni :(

terenia1

Post » Nie paź 03, 2010 20:31 Re: KOCIA CHATKA-remont nowego lokalu trwa kto do pomocy?

Załatwiłam - transport więc w tym tygodniu przewiozę od siebie moje stare meble które przydadzą sie w nowym lokalu - regał otwary z półkami, przeszkloną witrynkę z półkami i szufladami i komodę z czterema półkami, na razie ulokujemy je w drugim pomieszczeniu, przy okazji tego transportu może z Kociej Chatki zabierzemy tą białą wąską szafkę też się przyda jak nie do kociarni to do kwarantanny. Bo nie wiem co ze starego lokalu będziemy jeszcze zabierały - boksy na 100% zabieramy, wolierę mozna zdemontować , a potem pomyślimy o jej wykorzystaniu, czarną szafę chyba musimy zostawić bo nie wiemy czy nie zżera jej grzyb, zlewozmywak zdemontujemy i zabieramy, potem pomyślimy o zamontowaniu może jeszcze tą szafkę małą z szufladami można ją wstawić nawet do któregoś z przedsionków.
Jak się urządzimy już w nowym miejscu to będziemy wiedziały wtedy co nam jeszcze będzie potrzebne.
Ale tak na już przyda się szafa taka dwudrzwiowa na posłanka dla kociaków może ktoś ma na zbyciu :D

terenia1

Post » Nie paź 03, 2010 20:42 Re: KOCIA CHATKA-03.10.10 malujemy nowy lokal Kociej Chatki

Filomen pisze:moze załozymy fundusz remontowy i przyciśniemy jakimiś bazarkami ? Sami nie zrobimy pewnych prac i tu potrzeba fachowca - wieczorkiem zakładam bazarek na ramke cyfrową i dvd SAMSUNG blu -ray BD-C5500 .chyba ze ktoś chce kupic to nie bede bazarkowac?

Ewa jeśli chodzi o mój osobisty wkład w fundusz remontowy nowego lokalu Chatki to przedstawiam poniżej te rzeczy kupiłam i wnoszę to jako mój wkład ;
pędzel ławkowy sufitowy do gruntowania i malowania 33, 54zł
grunt uniwersalny 10,50zł
farba lateksowa 37,90zł
zaprawa murarska 6zł
gips 6,50zł
żarówki 4,38zł
grzejnik olejowy 129zł
łacznie w zaokrągleniu 235zł
więcej na dzień dzisiejszy nie dam rady - oczywiście nie mówię o pracy :D
Przywiozę regały, przywiozłam farby, jakieś inne środki do remotu które miałam, kupiłam szczotki, mopa, srodki czystości.
Niestety do funduszu remontowego już nie będę się w stanie dołożyć :oops:

terenia1

Post » Nie paź 03, 2010 21:32 Re: KOCIA CHATKA-remont nowego lokalu trwa kto do pomocy?

założyłam bazarek - będę w pracy pytać moze ktoś kupi dvd, kazdy wkład w postaci kasy, bazarku i pracy mile widziany, musimy się zmobilizować, jutro wrzucę na facebook, dziś już mam dość :cry:

Filomen

Post » Nie paź 03, 2010 21:45 Re: KOCIA CHATKA-remont nowego lokalu trwa kto do pomocy?

W tym miesiącu muszę wypowiedzieć umowę lokalu, umowę na dostarczanie prądu do K. CH. oraz trzeba chyba wyrejestrować nasze stowarzyszenie proste z U.M.
Najgorsza sprawa z lokalem bo mamy miesięczny okres wypowiedzenia jeśli nie przychyąa się do naszej prośby to w najgorszej wersji jeszcze będziemy musiały zapłacić za listopad :? no ale cóż musimy pewne sprawy pozamykać i zacząć działać na nowo w nowych strukturach :)
Niestety sprawy formalne i urzędowe muszą być zakończone i rozwiązane :(

terenia1

[poprzednia][następna]