*Meggi i Beti z Opola - obie szczęśliwe.*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2010 8:38 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Ewo, jeśli Becia mogłaby zostać u Twoich rodziców, jeśli to rozwiązanie "zaskoczyło" z obu stron to może niech Becia zostanie tam, gdzie czuję się lepiej, bezpieczniej. A dla Meggi może wziąć nowego, młodszego towarzysza, który z racji wieku i chęci do zabawy będzie pasował do niej jak ulał. Bo faktycznie większość kotów bardzo sobie ceni kociego towarzysza.

A łomotów krytyki z naszej strony się nie spodziewaj ;) Uważam, że zrobiłaś bardzo, bardzo dobrze. A ewentualne łomoty z innych, "obcych" stron olej :twisted:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw lut 11, 2010 10:17 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Uff...Bałam się o Beti ale jak ojciec zadzwonił wczoraj o 23:30 :mrgreen: i podekscytowany opowiadał jak właśnie Betki bawi się zakrętką od długopisu i jaka jest wyluzowana, to trochę się uspokoiłam. Trzymam mocno kciuki, żeby ten wariant wypalił.
Meggi w nocy nawołuje i szuka...Powoli będę się rozglądać za towarzystwem dla niej. Zdołowało mnie to trochę, że nie dałam rady wszystkiego pogodzić ale na szczęście to nie zawody i muszę sama wyluzować...Dziś i jutro urlopik, a jutrooo rano zabiorę Meguśkę na resztę badań krwi.
Obrazek

ewaj44

Od: Pon lip 06, 2009 20:22

Post » Pt lut 12, 2010 18:50 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

ewaj44 pisze:Uff...Bałam się o Beti ale jak ojciec zadzwonił wczoraj o 23:30 :mrgreen: i podekscytowany opowiadał jak właśnie Betki bawi się zakrętką od długopisu i jaka jest wyluzowana, to trochę się uspokoiłam. Trzymam mocno kciuki, żeby ten wariant wypalił.
Meggi w nocy nawołuje i szuka...Powoli będę się rozglądać za towarzystwem dla niej. Zdołowało mnie to trochę, że nie dałam rady wszystkiego pogodzić ale na szczęście to nie zawody i muszę sama wyluzować...Dziś i jutro urlopik, a jutrooo rano zabiorę Meguśkę na resztę badań krwi.

Ewo - z tego co czytam, na pewno postąpiłaś słusznie.

Jeśli Beti czuje się u Twoich rodziców dobrze, to wydaje się to bardzo słuszne rozwiązanie.

A co do Meggi - to faktycznie może rozważ przygarnięcie jakiegoś malucha.

Za obie Pannice mocno trzymam kciuki. :)

A przy okazji wproszę się i serdecznie zaproszę na Bazarek. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto lut 16, 2010 19:24 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Z całego serca dziękuję Wam. :1luvu:
To było dobre rozwiązanie - jak się okazało. Piątkowy urlopik wykorzystany choć nie tak jak zamierzałam, ale postaram się sprawcy tych zmian założyć osobny wątek. Telefonwałam do kilku domów tymczasowych w sprawie kotków, zależało mi na dobrym doborze charakterów a tu ups kotek sam przyszedł... bałam się o jego życie (brak mi pozytywnych doświadczeń w ratowaniu maluchów :oops: ) ale już jest lepiej i kocik ma duże szanse.
Obrazek

ewaj44

Post » Wto lut 16, 2010 19:42 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

ewaj44 pisze:Z całego serca dziękuję Wam. :1luvu:
To było dobre rozwiązanie - jak się okazało. Piątkowy urlopik wykorzystany choć nie tak jak zamierzałam, ale postaram się sprawcy tych zmian założyć osobny wątek. Telefonwałam do kilku domów tymczasowych w sprawie kotków, zależało mi na dobrym doborze charakterów a tu ups kotek sam przyszedł... bałam się o jego życie (brak mi pozytywnych doświadczeń w ratowaniu maluchów :oops: ) ale już jest lepiej i kocik ma duże szanse.

To trzymamy kciuki za malucha. :ok:

-Buffy-

Post » Śro lut 17, 2010 8:24 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Życie nauczyło mnie, że w wielu przypadkach kot wybiera sobie opiekuna. Koty wiedzą, gdzie przyjść po pomoc :)

(nie)Cierpliwie czekam na jakieś szczegóły!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt lut 19, 2010 22:33 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Obrazekr
Obrazek
Obrazek

ewaj44

Post » Pt lut 19, 2010 22:36 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Na zdjęciach powyżej Betki po skończonej kwarantannie jeszcze u mnie w domu.
Teraz króluje samotnie z dziadkami- zadowolona. :)
Obrazek

ewaj44

Post » Pt lut 19, 2010 22:40 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

A to Megaś z tego samego okresu...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ewaj44

Post » Pt lut 19, 2010 22:44 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

A to nasz Rysio

Obrazek

Obrazek
Obrazek

ewaj44

Post » Pt lut 19, 2010 22:48 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Zapomniałabym, historia Ricarda w skrócie...

viewtopic.php?f=1&t=107831
Obrazek

ewaj44

Post » Sob lut 20, 2010 10:14 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Dziewczyny wyglądają wspaniale.
A Rysio miał naprawdę szczęście, że trafił na Ciebie.
Koty wiedzą dokąd pójść, żeby otrzymać pomoc.
Fajny z niego burasek, oby się dobrze chował :ok:
A jak Megi na niego reaguje?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob lut 20, 2010 21:17 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Megaś nie jest agresywna raczej zdenerwowana nową sytuacją. Ryśiek chłopak opanowany jest i cierpliwy, więc myślę, że nie będzie kłopotu.
Tak mi się wydaje, że Meggi nakręcały rakcje Betki, jej zdenerwowanie jeszcze bardziej pobudzało Meggi do psot. Teraz udaje przy maluchu, że jest duża dziewczyna. :ryk:
Obrazek

ewaj44

Post » Nie lut 21, 2010 10:13 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Może zacznie Rysiowi mamkować? Kto wie. :)
Jeśli oczywiście kocurek na to pozwoli.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto lut 23, 2010 19:45 Re: *Meggi z Opola szczęśliwa. Beti - szczęśliwy powrót do domu.

Nieśmiało się wprosimy. :oops:

Na testy i TFX zbieramy na Kocim Bazarku Piękne kocie miseczki RC - cegiełki KUP TERAZ! na chorowitki z Opola!!!

-Buffy-

[poprzednia][następna]