RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - jest dobrze!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 14:37 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

osspdg pisze:O tym kale też pomyślałam :oops:

No to myślenie mamy zbieżne. 8)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro sie 11, 2010 15:00 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

MORFOLOGIA!

Obrazek

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Śro sie 11, 2010 15:53 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

A w jakim wieku jest kot?

Morfologia faktycznie, `w zasadzie` dobra.
Niskie płytki. I choć WBC ogólnie mieszczą się w normie, to rozmaz wskazuje, że coś się w kocie dzieje.

Tak sobie myślę, że zrobiłabym USG. Tak dla zasady...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro sie 11, 2010 16:24 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Kacper ma ok. 2 lat. To były Niekochany z katowickiego schroniska. Mieszka z nami od października 2008.

USG można zrobić. Zobaczymy jutro u weta, co zaproponują - umówię się na USG i badanie kału!

Dzięki Agn

EDIT: literówka

osspdg

Post » Śro sie 11, 2010 18:07 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

nie mam kompletnie co to może być :(
trzymam kciuki :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro sie 11, 2010 19:23 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Kacper-co się wygłupiasz :(
tez sprawdziłabym koopale
zaciskam mocno kciuki :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sie 11, 2010 20:10 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Dzięki Wam za podpowiedzi - będę męczyć weta.

osspdg

Post » Śro sie 11, 2010 20:19 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Męcz, męcz! Kacperek musi wyzdrowieć!

EDIT: nie doczytałam, czy sprawdzano trzustke.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw sie 12, 2010 20:52 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

12 sierpnia 2010

MOJA chyba ma coś nie tak z głową :roll: Cały dzień jej nie było. Z Zosią i Staśkiem przespaliśmy całe przedpołudnie i dopiero pod wieczór zachciało nam się trochę pobiegać! A tu nic z tego 8)

MOJA wróciła do domku, wyciągnęła to dziwne kocie schowanko i pomimo moich protestów zapakowała mnie do tego buczącego, co samo biega. I już przeczuwałem, że coś tu jest nie w porządku. Pojechaliśmy razem, ale dzisiaj nie płakałem po drodze. Jak MOJA zatrzymała tego samobiegającego, to mnie dopiero strach obleciał! Znów byliśmy u tych Dużych od kłucia!!! Duża (ta od kłucia :twisted: ) obejrzała moje oczka, pomiałczały po dwułapnemu z MOJĄ i myk - przewróciły mnie na grzbiecik. A potem moja kotowatość została całkowicie sponiewierana - takim buczącym wycięły mi futerko na brzuszku :evil:

Myślałem, że to już koniec poniewierania - przytuliłem się do MOJEJ, a ona zamiast mnie włożyć do schowanka, to położyła mnie na takim dziwnym stoliku łapkami do góry :roll:

Ta Duża skorzystała z okazji, że mój goły brzuszek był na wierzchu i posmarowała go jakiś zimnym paskudztwem. Trochę się wierciłem, ale MOJA mocno mnie trzymała a ta Duża zaczęła jeździć takim kulkowym czymś po moim brzuszku. Wreszcie przestałem się miotać, bo MOJA przytulała mnie i nawet zrobiło mi się przyjemnie chłodno w brzuszek. Leżałem grzecznie, a trwało to trochę długo. Już prawie usypiałem, gdy mnie MOJA podniosła z tego stolika. Włożyła mnie do schowanka i wtedy dopiero odetchnąłem z ulgą - koniec niespodzianek na dzisiaj!

W domku dostałem pyyyszne kawałki martwego zwierzęcia na kolację. To chyba była nagroda za to, że dzisiaj byłem taki grzeczny! Teraz idę spać - mam dość wrażeń na dzień dzisiejszy 8)

Kacper dzisiaj miał robione USG. Narządy wewnętrzne są w porządku. Wet dopatrzył się lekko zaczerwienionych dziąseł. Kacper dostał Stomogyl - 1/4 tabletki 1 x dziennie.
W poniedziałek mam zawieźć koopala na badanie - sprawdzimy pierwotniaki! Oczy dalej bz :(

osspdg

Post » Czw sie 12, 2010 21:00 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Kacperku-co z Tobą? :?
Trzymam kciuki za Twoje zdrówko.
Jesteś pięknym kotem :1luvu:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw sie 12, 2010 21:11 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Obrazek

Witaj Kacperku,

To jesteśmy wszyscy my. Duża lubi nas focić i w sumie mamy kilka tysięcy fotek. Nie wiem, ile to jest, ale zabrakłoby nam wszystkim pazurków u wszystkich łapek żeby policzyć. My nie mieliśmy USG, ale Bokirka miała. Nie była zadowolona, bo obcy ją dotykał, a Ona nie lubiła obcych. Ale Duża Ją przytulała i głaskała, więc nie było aż tak źle. My nie lubimy kłujów, a ja zawsze próbuję przestraszyć, pogryźć i podrapać naszą wetkę. A wiesz, co zrobił Filuś u wetki? Duzi rozmawiali z wetką, a Filunio zwiedzał gabinet. Znalazł w biurku wetki (sam sobie drzwiczki od szafki otworzył) kubek z budyniem i szybciutko jadł, żeby mu nikt nie zdążył zabrać.

Kacperku, prosimy Cię - nie choruj i nie martw swojej Dużej. Duzi bardzo przejmują się nami i nas kochają.

Jesteś prześlicznym i przemądrym kotuniem.

Przysyłamy Ci lizu, lizu, lizu, lizu, lizu, lizu, lizu, lizu, lizu - takie słodkie lizu

Oliwka

Kliknij miniaturkę

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw sie 12, 2010 21:17 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

O ile trzecia powieka i pierwotniaki, względnie inne robale mi pasują, o tyle nie widzę związku z pierwotniaków z cholesterolem i trójglicerydami.
Czy sprawdzaliście trzustkę?
Gdzieś na forum mignął mi ostatnio wątek z podwyższonymi trójglicerydami i problemami z trzustką.... Trzecia powieka też tam była.

O, mam: viewtopic.php?f=1&t=114998&start
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw sie 12, 2010 22:26 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

BOENA

Diabli wiedzą, co w nim siedzi :!: Jak po badaniach kupska nic nie wyjdzie, to chyba się powieszę Obrazek
Miałam wiele kotów w życiu, bywało i pięć naraz w domu (zazwyczaj przybłąkane), ale z takim "patentem", jak Kacper, mam po raz pierwszy do czynienia :roll:

vega013

dzięki za wsparcie!

miszelina

Kacper miał dzisiaj robione USG - wszystko ok. Trzustka też w porządku. Może dla pewności zrobię mu w poniedziałek profil trzustkowy!
Ale nie ma objawów charakterystycznych dla zapalenia trzustki.

Cytuję za http://www.vetopedia.pl/
Niewydolność trzustki może dawać następujące objawy:
- silna, przewlekła biegunka
- brudna, zanieczyszczona tłuszczem sierść w okolicy odbytu
- chudnięcie kota mimo normalnego apetytu
- matowa sierść
- osłabienie

Nic z tych rzeczy nie występuje u Kacpra :roll:

Cukier ma w normie.

Kombinuję, co jeszcze można zbadać?

osspdg

Post » Pt sie 13, 2010 7:08 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

to choć kciuki za zdrówko Kacperka potrzymam :roll: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt sie 13, 2010 7:20 Re: RUDASEK KACPER-KARTKI Z PAMIĘTNIKA - mam zepsute oczka!!!

Dziękujemy za :ok: - bardzo nam są potrzebne!!!

osspdg

[poprzednia][następna]