Zuza- Figa, nie myśl, że zawsze usłyszysz wszędzie takie same opinie o danej kramie. Jak na razie widzę masz wiele sprzeczności ale tak już jest- jeden powie o jakiejś karmie, że dobra, drugi powie, że zła. Często jest też tak, że kociarze wypowiadają się o karmie jako o posiłku dla swojego kotka- czy mu smakował czy nie. Jak smakował, krama dobra, jak nie to jest be. No i czasem też jakaś osoba z niezbyt bogatą wiedzą dorzuci swoje- zaczyna się robić galimatjas
Wiele perypetii jest z Animondą i Puriną- bo karmy mają kilka linii produkcyjnych i ich karmy często od siebie odbiegają. Animonda ma dobrą tylko karmę mokrą, bo suchego nie warto za nic kupować- ma parametry Whiskacza. Z puszek jednak tez są te gorsze i lepsze. Animonda Brocconis zdecydowanie należy do tych gorszych, coś na poziomie Whiskasa. Animonda Carny, Vom Feinsten- to sa lepsze puchy i tacki.
Purina zaś ma wiele rodzajów suchych pokarmów, poczynając od Friskiesa i Darlinga, które są "braćmi" Whiskasa i KiteKata, poprzez Purinę Cat Chow- nieznacznie, bardzo nieznacznie lepszą od Whiskasa, tylko 8% mięsa, do karmy bardziej przyzwoitej jak Purina One i do najlepszej ze wszystkich Purin- Puriny Pro Plan. Jak ktoś powie "Purina" no to nie wiadomo o co chodzi nigdy, dlatego też tworzą się nieporozumienia.
I naprawdę kup kotu lepszą karmę, te wszystkie puszki starczają na krótko i są cholernie drogie, już dawno miałabyś Acanę czy inne przyzwoite karmy o których mówi Viridian- Brita, Nutrę Nuggets Platinum Edition, może być też Arion. Weź te dwdzieścia kilka złotych i zamów tą karmę przez internet- bo to nie są raczej pokarmy łatwo dostepne w zoologach- choć poszukać możesz.
I co do tych zakupów w Mruczaczy- ja nigdy tam nie kupowałam, ale znam sklep i wydaje mi się, ze jesteś w małym błędzie. Tam pisze, że darmowa wysyłka jest od 89 zł i trzeba to rozumieć tak, ze twoje jednorazowe zamówienie musi przekroczyć 89 zł, zeby wysyłka była darmowa. To nie jest tak, ze łączna kwota twoich zamówien Ci się zsumuje i jak wyniesie 89zł to już na stałe będziesz miała darmowe wysyłki. Dlatego tez nie zamawiaj tak po jednej rzeczy i raczej staraj się kupowac więcej niż 2 puszki czy żwirek- bo 4 opłaty za wysyłkę po 5zł i masz już worek dobrej karmy dla kici