TZ mnie zadziwia :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 21, 2003 9:35

Napisałam Ci nie tak dawno, że wszystko ma swój czas. No i nadszedł - gratuluję TZ-ta!!!
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro maja 21, 2003 10:04

Heheh zeby mu sie tylko nie odwidzialo :) Bo to taki dziwny chlop ;)

2. kotek i tak musi poczekac, bo w wakacje bede w Polsce - wiec dokocienie jest mozliwe dopiero po sierpniu. No i w przyszlym miesiacu Pupsi bedzie kastrowana...
Zobaczymy co z tego wszytkiego wyjdzie, teraz 2 kotki musza byc i JUZ !! :)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro maja 21, 2003 10:13

moni_citroni pisze:Bo to taki dziwny chlop ;)

Jak większość. Ale teraz musisz go utrzymywać w przekonaniu, że to jego pomysł... A propos, przypomniała mi się scenka z "Moje wielkie greckie wesele" jak matka z ciotką głownej bohaterki rozmawiały z ojcem, żeby dziewczyna mogła pracowac w biurze turystycznym....I stwierdzenie potem matki - może i ojciec jest głową, ale kobieta jest szyją, a to szyja rusza głową. Cytat może niedosłowny, ale o to chodziło... :wink:
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Śro maja 21, 2003 14:40

moni_citroni pisze:Wczoraj podczas karmienia Pupsi nagla pognala do lazienki. Zdziwilam sie, bo przeciez micha jest najwazniejsza...
Za kilka minut wchodze do lazienki i widze polowanie - kota znecala sie nad cma :? Jak ta mala czarna cholera uslyszala cme ???
Oczywiscie kot wylecial za drzwi a owad zostal wypuszczony...

Taka ćma, jak się obija o przedmioty, to tak dziwnie szeleści. Przez drzwi bym chyba nie uslyszala, ale w tym samym pomieszczeniu - na pewno. I nawet nie widząc wiedziałabym, co to jest - reaguję na zwierzęta chitynowe jak niektóre osoby na myszy, gady, bądź pająki! Ale dla kici to sama atrakcja - u nas zdarzało się, że motyl wleciał i zanim któreś z ludzi go zobaczyło i wypuściło, już był rozszarpany i rozmamłany przez kocice.

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro maja 21, 2003 14:49

Z tego co pamiętam, to Mara Padme gustuje w ćmach (ogromnych!).
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Śro maja 21, 2003 15:00

Majorka pisze:Z tego co pamiętam, to Mara Padme gustuje w ćmach (ogromnych!).

Mam wrażenie, że wszytkie kocierajdki gustują :? . W Wieńcu-Zdroju, gdzie wszelkie insekty urastają do gigantycznych rozmiarów, jedna taka ćmowa potwora wylądowała nam na parapecie z hałasem godnym lądującego helikoptera. Misiunio natychmiast ją schwytał i przyniósł mi na poduszkę :strach: ! Miała chyba paręnaście centymetrów rozpiętości skrzydeł. On był zachwycony, ja uciekałam z wrzaskiem :roll: .

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro maja 21, 2003 15:13

Ale musiał mieć kocio ubaw! (Ja też się ubawiłam - widzę Cię oczami wyobraźni jak dajesz w długą krzycząc wniebogłosy!).
Obrazek

Majorka

Post » Śro maja 21, 2003 23:23

Wiem, ze cmy "halasuja" i szeleszcza - ale zastanawiam sie jak moj wstretny kot uslyszal tego biednego owada z kuchni +korytarz i przymkniete drzwi lazienki :roll: Ma jakis radar zamiast uszu?? ;)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Czw maja 22, 2003 2:43

moni_citroni pisze:Ma jakis radar zamiast uszu??
Koty mają słuch ileś tam razy lepszy od ludzkiego. Nocne polowanie też zaczynaja na słuch a wzrok włącza się w niewielkiej odległości od ofiary. Takie mądrości wyczytałam gdzieś, kiedyś, ale chyba są prawdziwe.

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

[poprzednia]