"Serce na dłoni"czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 03, 2006 11:16

Cieszę się, że jesteście, już się martwiłam dlaczego się nie odzywacie. Można dostać numer konta?
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Czw sie 03, 2006 11:28

Tez poprosze nr konta.
Bylo cafe pod minoga, mogloby byc i pod Dzidzia.
Straszna tu cisza byla..
Zosiu, wyslalam pw do Ciebie...
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw sie 03, 2006 11:53

Aha, ja też rzecz jasna o konto proszę.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw sie 03, 2006 11:58

Jeśli numer konta nie może być napisany w wątku, to wszyscy deklarujący się zasilać fundusz powinni go dostać bez upominania się. 8)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw sie 03, 2006 12:28

Witaj Zosiu, miło widziec, że inni maja dobry dzień
to czekamy teraz tylko na nr. konta

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Czw sie 03, 2006 12:30

ja też oczywiście o numer konta proszę :)

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Czw sie 03, 2006 17:40

Przepraszamy wszystkich za zwłokę... Nr konta już mamy, ale po konsultacjach Karusi Obrazek (która się urodziła w piwnicach banku, to oblatana jest) z naszym księgowym poradzili nam, by próbować jednak podpiąć fundusz pod jakieś stowarzyszenie i takie próby podejmiemy. Jeśli nie uda sie nic tak, by zachować wszystkie sensy i ideę to podamy nr prywatnego, wznosząc modły o brak drobiazgowości fiskusa.
(Księgowy mówi, że praktycznie to może być jak nie ten paragraf od darowizny w wysokości mniejszej niż ta wolna, to paragraf od nieujawnienia dochodów albo inny i jak się ktos złosliwy zaweźmie to znajdzie)
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Czw sie 03, 2006 18:28

oj uwazaj bo ci ta kawusie wypije
ja tez sobie zrobie, a co gorsza mam byc
Obrazek
Wierze, że zrobicie to najlepiej jak sie da. wierze, że złosliwcy sie nie trafia

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Czw sie 03, 2006 19:12

Mam nadzieje ze uda sie "podpiac" pod oficjalna dzialanosc. A jak nie to i tak bedziemy dzialac :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Czw sie 03, 2006 20:25

ziemowit pisze:Przepraszamy wszystkich za zwłokę... Nr konta już mamy, ale po konsultacjach Karusi Obrazek (która się urodziła w piwnicach banku, to oblatana jest) z naszym księgowym poradzili nam, by próbować jednak podpiąć fundusz pod jakieś stowarzyszenie i takie próby podejmiemy. Jeśli nie uda sie nic tak, by zachować wszystkie sensy i ideę to podamy nr prywatnego, wznosząc modły o brak drobiazgowości fiskusa.
(Księgowy mówi, że praktycznie to może być jak nie ten paragraf od darowizny w wysokości mniejszej niż ta wolna, to paragraf od nieujawnienia dochodów albo inny i jak się ktos złosliwy zaweźmie to znajdzie)

Deklaruję dychę od Fangona Pręgowanego Ogona 8)
Postaram się wpłacać regularnie, niemniej we wrześniu wyjeżdżam do Holandii, a stamtąd przelać trudno bez opłat (chociaż, wg. przepisów UE, wszelkie transakcje osób fizycznych z użyciem IBAN są BEZPŁATNE. Nie w Polsce, już to przeżyłam nie raz :evil: :evil: )

Cytat jest dlatego, że: niestety nie żyjemy w normalnym kraju - jeśli na prywatne konto wpłynie jakaś większa suma, bank MA OBOWIĄZEK zgłosić to do Skarbówki. Nie jestem księgową, nie wiem ile to jest, ta większa suma. Tylko ostrzegam, zawartość naszych kont tak naprawdę nie jest naszą prywatną sprawą. To nie Szwajcaria.
Seraf i Fango

Icicle

Od: Wto maja 02, 2006 17:12

Post » Czw sie 03, 2006 20:30

Icicle pisze:Cytat jest dlatego, że: niestety nie żyjemy w normalnym kraju - jeśli na prywatne konto wpłynie jakaś większa suma, bank MA OBOWIĄZEK zgłosić to do Skarbówki. Nie jestem księgową, nie wiem ile to jest, ta większa suma. Tylko ostrzegam, zawartość naszych kont tak naprawdę nie jest naszą prywatną sprawą. To nie Szwajcaria.

Bez przesady. Parę lat temu ta kwota wynosiła 20.000, obecnie może być wyższa - nie sądzę, aby ktoś wpłacił jednorazowo tyle kasy :wink: a jeśli się już znajdzie taki sponsor, to faktycznie lepiej przekazać ją fundacji Dzidzi inną drogą. :)

Fraszka

Post » Czw sie 03, 2006 20:34

Fraszka pisze:
Icicle pisze:Cytat jest dlatego, że: niestety nie żyjemy w normalnym kraju - jeśli na prywatne konto wpłynie jakaś większa suma, bank MA OBOWIĄZEK zgłosić to do Skarbówki. Nie jestem księgową, nie wiem ile to jest, ta większa suma. Tylko ostrzegam, zawartość naszych kont tak naprawdę nie jest naszą prywatną sprawą. To nie Szwajcaria.

Bez przesady. Parę lat temu ta kwota wynosiła 20.000, obecnie może być wyższa - nie sądzę, aby ktoś wpłacił jednorazowo tyle kasy :wink: a jeśli się już znajdzie taki sponsor, to faktycznie lepiej przekazać ją fundacji Dzidzi inną drogą. :)

To mnie uspokoiłaś. Znajomego kiedyś ścigali o 5 tys. widocznie jacyś nadgorliwcy się znaleźli. Niemniej uważam, że taki przepis w ogóle nie powinien istnieć.
Seraf i Fango

Icicle

Post » Czw sie 03, 2006 20:36

Icicle pisze:
Fraszka pisze:

To mnie uspokoiłaś. Znajomego kiedyś ścigali o 5 tys. widocznie jacyś nadgorliwcy się znaleźli. Niemniej uważam, że taki przepis w ogóle nie powinien istnieć.

Ten przepis wprowadzono w czasie, gdy nagminne było pranie brudnych pieniędzy.

Fraszka

Post » Czw sie 03, 2006 20:50

Nie skarbówkę powiadamia tylko Głównego Inspektora Nadzoru Bankowego. Chodzi o jednorazową transakcję albo kilka ale tylko gdy z okoliczności wynika, że transakcje są ze sobą powiązane. Kwota 15.000 euro. Podstawa prawna- ustawa o przeciwdziałaniu wprowadzaniu do obrotu finansowego wartości majątkowych pochodzących z nielagalnych lub nieujawnionych żródeł oraz o przeciwdziałaniu finansowania teroryzmu. Chodzi faktycznie o przestępstwo potocznie zwane praniem pieniędzy- z narkotyków, sutenerstwa, handlu bronią.... Tym na peno nie musimy sie przejmować. Spisywana jest osoba dokonująca dyspozycji czyli darczyńca... Czy ktos ma zamiar przekazać równowartość 15 tys euro? Bo jeżeli tak to tylko nadmienię, że przekaanie z ręki do ręki nie podlega zgłoszeniu- tylko poprzez zlecenie bankowe.....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw sie 03, 2006 21:01

No to świetnie, już się o nic nie martwię. 15.000 euronów to mi ktoś mógłby przekazać.... :)
Seraf i Fango

Icicle

[poprzednia][następna]