Zabawki dla kota! Co kotuchy lubią?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 24, 2008 23:37

tosiula pisze:a moje sie na to wypięły :evil: kolejne wyrzucone pieniądze :evil: gady rozpuszczone leniwe jedne :twisted:

A co wrzuciłaś do środka?

Dla kotków mających stały dostęp do chrupek w misce to z pewnością żadna atrakcja. Może spróbować pokroić drobno kocie kabanoski i tym je skusić?
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto mar 25, 2008 13:27

Moje kociaki maja dziwne zamiłowania: jedno uwielbia targac foliowe reklamowki zwlaszcza jak cos jest w srodku, a drugie uwielbia gumki "recepturki" - lapka trzyma jeden koniec gumki, a drugi ciagnie do gory trzymajac w zebach :)
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Wto mar 25, 2008 13:34

katebush pisze:Moje kociaki maja dziwne zamiłowania: jedno uwielbia targac foliowe reklamowki zwlaszcza jak cos jest w srodku, a drugie uwielbia gumki "recepturki" - lapka trzyma jeden koniec gumki, a drugi ciagnie do gory trzymajac w zebach :)

Pierwszy raz czytam o tych gumkach, żeby jakiś kot tak robił 8O :lol:

A szelest foliowych reklamówek słyszę prawie non stop u siebie w domu :roll: :lol:
A ode mnie polecam laserek, obaj chłopcy zwariowali na punkcie tej uciekającej kropki :lol: :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Wto mar 25, 2008 13:38

a dla mojego Kornika najlepszą zabawką są chusteczki higieniczne takie pakowane po 100szt wyciągane z pudełka, od tygodnie są najlepszą zabawą! taki koci śnieg powstaje... no i pomidory... zabawa polega na tym żebym nie zauważyła jak on doturla je z bufetu do salonu i zrobi keczup na beżowym dywanie... potem zabawa w uciekanie przed wsciekłą pańcią, potem w patrzenie tymi cudownymi oczkami na panią, mówiąc: nie wiedziałem ze nie wolno i ganiając szmate która wycieram dywany...

dla Zdzichosławy najlepsza zabawką jest lodówka, w której są parówki, zabawa polega na wyczajeniu momentu kiedy ktoś otwiera lodówką, wskoczenie do niej, wykradnięcie parówki i schowanie jej za wanne :? lubi tez zółte jajka po zabawkach z kinder niespodzianki

Oba moje koty zas przepadaja za moimi włosami!!! jak siedze i związe włosy w kitka ( a mam takie prawie do pasa) to są one wtedy najwazniejszym celem ich życia!!! rozpuszczonymi tez nie gardzą... chodze potem z kotami na plecach :?

fajny jest tez drapak, ale bardziej jego póleczki do spania, i okropnie hałasująca piłeczka z dzwoneczkiem w srodku, podobnie jak piłki do ping-ponga, ostatnio z okazji Świat super sa tez pisanki

talaaa

Od: Pon mar 05, 2007 13:38

Post » Pon maja 05, 2008 14:41

Mój Fado to łobuz totalny jest :twisted: Kupionych zabawek nie lubi. Najlepszą frajdą dla niego są bezsprzecznie rzeczy które ukradnie. Skarpetki (jeszcze bezczelnie rozparuje i rozwali po całym domu.). Cienie do powiek, szczególnie otwarte, taki jest potem ładny kolorowy :D Moje frotki do włosów. Wibrujący na stole telefon. W czasie Wielkanocy ukradł małe plastikowe jajeczko i do tej pory się nad nim znęca. Mały, pluszowy ludzik z monitora już dawno zabity. Kurczaczek ze święconki, ostatnim razem jak go widziałam nie miał nóżek, oczek i pyszczka, sama kulka. Z namiętnością rzuca się na pieniądze :D Ale ostatnio najchętniej szaleje z pudełeczkiem po jajku niespodziance z małymi kuleczkami w środku. Przeważnie w nocy :evil:

Pyś

Od: Pon maja 05, 2008 14:25

Post » Pon maja 26, 2008 22:11

Thalia uwielbia: długopisy, banknoty, srebrne kolczyki kółka (na szczęście spore więc sie nie udławi), dokumenty (ostatnio ukradła mi dowód - wepchnęła pod łóżko) i parę dni temu goniłam ją by odebrać doładowanie do karty Orange za 100 zł :twisted:
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon maja 26, 2008 22:18

Gotowany makaron typu świderki :twisted: :twisted: :twisted: ,fajnie lepi się do łapy.
I winogrona.

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Śro lip 09, 2008 12:38

moje kociaki uwielbiają kulki ze zgniecionej folii aluminiowej - błyszczące, szeleszczące i da się turlać po całym mieszkaniu :)
do tego wstążki, piłeczki ping-pongowe i korki po winie. no i cała masa myszek ;)
Hodowla kotów tajskich - Puchowo*PL
Zapraszam na Bloga Dziuni - http://puchowo.blogspot.pl
Obrazek

Yacek7

Od: Pt sie 17, 2007 15:48

Post » Pt lip 11, 2008 21:32

Oczywiście siatki foliowe i "jeżdżenie" na nich, drewniana pisanka i malutki kawałek drewienka do turlania :D

A największa naszą pomyłką a jej i jego uciechą jest błyszcząca piłeczka z dzwoneczkiem w środku, zachęcająca do zabawy gdzieś miedzy 2 a 4 w nocy... :twisted:

gagool

Od: Pon cze 16, 2008 19:05

Post » Pt lip 11, 2008 22:07

Jak już pisałam w innym wątku:

Włochate myszki i piłeczki - dzwoniące lub nie,
kulki z folii aluminiowej,
sznurki,
kable :roll: ,
torebki foliowe, worki na śmieci,
kauczukowe piłeczki (zwłaszcza jak się je rzuci, by się odbijały i można było na nie skakać od góry :twisted: ),
ołówki i długopisy,
jakieś owady np. muchy (konsumowane po zabawie ;) )
a dla Czikity do tego wszystkiego dochodzi jeszcze Akira :twisted:
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

Post » Czw lip 17, 2008 11:26

U mnie nadal bez zmian. Kocur najchętniej bawi się drucikiem takim którym związuje się kable, kotka kulką z papieru.
Oboje lubią skarpetkę z kocimiętką, ale po paru dniach koniecznie trzeba ją psikać kocimiętką w sprayu, inaczej robi się nieciekawa.

Wypsikana myszka też jest w miarę ok dla kocurka. Poza tym już nic...

Aha - jeszcze sznurek jakiś, najlepiej zwisający z mojej bluzki, takiej wiązanej na plecach. :roll: Blizny zostają na długo...

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Nie sie 24, 2008 13:07

U mnie doszły skorupki od jajek. Jak już są rozdrobnione i walają się po całej podłodze, przestają byc atrakcyjne.

No, i niestety, doszły zabawy dla dorosłych kotów. Regularnie dostaję prezenty z upolowanych zwierzątek (ptaki, szczury)
Obrazek

Jewka

Od: Pon sie 29, 2005 12:05

Post » Nie sie 24, 2008 14:09

Rita najbardziej lubi się bawić myszką na sznurku. Kiedyś mieliśmy tą fioletową z whiskasa, ale gdzieś zgubiła się... Kupujemy więc dość często jej myszki i przyszywamy do sznurka. Następnie trzeba kota tym zabawiać, to znaczy rzucać i ciągnąć, żeby mysz się ruszała. Potrafi robić dzikie galopady za tą myszą, nawet matriksy typu bieg po ścianie :twisted:

Inne rzeczy to patyczki do uszu i papier toaletowy- obie rzeczy należy unicestwić.

Rita ma też fetysze. Są dwa- futerały i torby- od laptopa i od wiolonczeli, albo normalna torba na ramię. Jeżeli takie coś leży gdzieś, to należy w to wejść i siedzieć w tym nawet kilka godzin. Drugi fetysz to garnitur. Obojętnie gdzie, obojętnie jak, należy dopaść i wytarmosić. Nawet w szafie się potrafi dobrać.

Oczywiście Rita ma też instynkt magazyniera 8) Pod łóżkiem ma składowiska różnych rzeczy. Wszystkie ułożone w kupki- osobno moje frotki, osobno myszki, osobno kasztany :lol:

Elaszka

Od: Śro mar 01, 2006 19:23

Post » Nie sie 24, 2008 14:22

Demon nie bawi się niczym.
Baba nie bawi się niczym.
Lalka: gumki do włosów, gumki do ścierania, żółte karteczki samoprzylepne zwinięte w kwadracik 1x1 cm - do aportowania, drewniane łyżki, rolka po papierze toaletowym. Typowo kocie zabawki leżą i kurzą się :roll: :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie lis 16, 2008 10:33

a ja niedawno kupiłam Szprotce takiego fajnego pomponika na gumce za którym gania jak szalon :kitty: :roll:

myszka bambiszka

Od: Sob lis 15, 2008 10:38

[poprzednia][następna]