Poprosiłam wczoraj w wydarzeniu o kilka niezbędnych rzeczy dla Indianeczki. Odzew jest bardzo duży

Dostaniesz i swoje buty, i nawet puchowa,lekką kołdrę abyś nie marzła. No i pewnie całą masę innych rzeczy, pościel, prześcieradła ręczniki i odzież.
Gdybyś tutaj została, to na OLX jest mnóstwo rzeczy do oddania za darmo. Znalazłam super łóżko, są meble i cała masa innych rzeczy. Transport jakoś dałoby się zorganizować.
Chciałam jeszcze zapytać, czy nie powinnaś zacząć szukać w Gdańsku miejsca gdzie mogłabyś już teraz zacząć terapię. Powinnaś się też udać do Ośrodka Pomocy Społecznej i przedstawić swoją sytuację. Zawsze jakąś pomoc otrzymasz, wiem że jest możliwość otrzymania darmowych obiadów a na weekend suchego prowiantu. Ale trzeba się za tym ruszyć. Musisz dopytać u nich o możliwość terapii. oni dobrze wiedzą co i jak. Podaję adres znaleziony w necie: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gdańsku ul.Marynarki Polskiej 134 A.
Zanim Twoje zwierzęta znajdą domy, o ile znajdą, bo na razie tylko Kizi ma dt, mogłabyś zacząć już tutaj coś robić. Bi jak sama mówisz, jeżeli dt się nie znajdą to nie wyjedziesz. Szkoda czasu, zacznij działać.