TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 26, 2015 20:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

TYSKIE_MRUCZKI pisze:Spawa wyjaśniania :)

Posty dotyczące poszukiwań właściciela konta przeniosłam do archiwum.
Zastrzeżenia eunniki i komentarze do nich są na KŁ w zamkniętym wątku
viewtopic.php?f=8&t=170410
N/K

I to najważniejsze :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro sie 26, 2015 21:44 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

phantasmagori pisze:
TYSKIE_MRUCZKI pisze:Spawa wyjaśniania :)

Posty dotyczące poszukiwań właściciela konta przeniosłam do archiwum.
Zastrzeżenia eunniki i komentarze do nich są na KŁ w zamkniętym wątku
viewtopic.php?f=8&t=170410
N/K

I to najważniejsze :ok:

Dzięki :ok:

TYSKIE_MRUCZKI

Od: Sob sie 31, 2013 14:29

Post » Śro sie 26, 2015 21:45 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

A dzis mieliśmy odwiedzinki Phantasmagori z TZ i przywieźli dla Mikiego karme , strzykawki i insuline , jest to tym bardziej wazne ze to jest od biegającej za TM (") Julki, wiem jak Ci ciężko, ale bardzo, bardzo dziekuje za dary, ale tez za odwiedziny , dziekuje ze dzis nie byłam sama bo dzis mija tydzien jak odeszła Etnusia za TM ,zycie tak szybko przemija ,,,
Dziś też byli wspaniali wolontariusze , nie wyobrażam juz sobie życia bez Was ...

TYSKIE_MRUCZKI

Post » Śro sie 26, 2015 22:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

No i moi drodzy dla niedowiarków. Byłam dziś z rana u Justyny dosyć z nienacka , między moim telefonem czy mogę, a wizytą 30minut, tyle aby z Katowic w korkach dotrzeć.
No mówię Wam Kochani, tragedia, smród,syf kiła i mogiła, umierające w mękach zwierzaki, skrajne zaniedbanie, zbieraczka jak nic.
Dokumentacja fotograficzna:
Najpierw ten syf, w którym Justyna żyje. Masakra, normalnie masakra, syf! :201427 tak skromnie, miniaturki, które po kliknęciu otworzą się w duże zdjęcia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A dalej te biedne, wynędzniałe zwierzęta, które natychmiast powinno się uśpić, tudzież ratować z rąk oprawczyni:

Biedna Lara, która ciągle siedzi w klatce i boroczek Maksymilian z niedowładem tylnych łapek jeżdżący na wózku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalej biedne, na siłe i dla kasy utrzymywane niepełnosprawne i stare zwierzaki w agonii:
Tu i syf widać w mieszkaniu i biedaki skrajnie zaniedbane.

Obrazek

Umęczony Czort bez łapki
Obrazek

Obrazek

Skrajnie zaniedbana staruszka Majeczka ( przyjrzyjcie się też dokładnie temu syfowi za nią)
Obrazek

Biedna, niepełnosprawna Noemi. Nie kontroluje wydalania, chodzi w pampersie. Trzeba uśpić, bo się męczy. Nieważne, że dzisiaj przeleciała mi po głowie w pogoni za piórkiem. Męczy się i już.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Śmiertelnie chora Mati z rakiem i astmą, na siłę utrzymywana przy życiu. Nie ważne, że żyje w komforie, bawi się, dokazuje, przytula. Trzeba ją uśpić, tylko dlatego, że nie jest zdrowa

Obrazek

Obrazek

Tu Mati w klatce u Larysy ( tej wiecznie zamkniętej) zobaczcie przy okazji jaki syf

Obrazek

Kaleki i skrajnie zaniedbany Wincenty w ulokował się w tej samej klatce.

Obrazek

Tu Wincenty pocieszający w niedoli równie jak on zaniedbaną Gaję, która dzięki skrajnemu zaniedbaniu u Justyny zaczęła chodzić.
Obrazek

Bartek kiler z chochlikami w oczkach, znęcał się nad mymi kończynami,ale nic to. Nie ma prawa do życia, tylko dlatego że ma nesprawne łapki i trzeba pomóc mu zrobić sioo.

Obrazek

Pominęłam staruszków, Mikiego, Szłapusia i Tygryska, które też przyszły się przywitać, dzikawą Primcię, która zaszczyciła mnie dziś dotykając noskiem mojego palca, No i Węgielka ale są na fotkach grupowych. Biedne chore, umęczone przez Justynę koty.

Obrazek

Obrazek

No wystarczy tej dokumentacji. Syf moi drodzy! Syf i skrajne zaniedbanie, znęcanie się nad zwierzętami! :twisted:
Zbieraczka, ludzie, zbieraczka!
Ostatnio edytowano Czw sie 27, 2015 17:06 przez phantasmagori, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sie 26, 2015 22:40 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

No fakt, wizyta była niespodziewana i ja widać na załączonych obrazkach nie posprzątałam tego syfu :roll: , smród powala a te konające zwierzaki upchnęłam do szatek :roll: :strach: , tam za tymi ręcznikami :roll: , konają wiec nie wyłażą :strach:

TYSKIE_MRUCZKI

Post » Śro sie 26, 2015 22:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

TYSKIE_MRUCZKI pisze:A dzis mieliśmy odwiedzinki Phantasmagori z TZ i przywieźli dla Mikiego karme , strzykawki i insuline , jest to tym bardziej wazne ze to jest od biegającej za TM (") Julki, wiem jak Ci ciężko, ale bardzo, bardzo dziekuje za dary, ale tez za odwiedziny , dziekuje ze dzis nie byłam sama bo dzis mija tydzien jak odeszła Etnusia za TM ,zycie tak szybko przemija ,,,
Dziś też byli wspaniali wolontariusze , nie wyobrażam juz sobie życia bez Was ...

I za Julką tęskno i za Etną. Bardzo, bardzo żal. Musimy przez to przejść. Niech rzeczy po Julce służą na zdrowie Mikusiowi.
Szkoda, że nie było czasu poznać tych twoich wspaniałych "dzieciaków".
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro sie 26, 2015 22:57 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

phantasmagori pisze:
TYSKIE_MRUCZKI pisze:A dzis mieliśmy odwiedzinki Phantasmagori z TZ i przywieźli dla Mikiego karme , strzykawki i insuline , jest to tym bardziej wazne ze to jest od biegającej za TM (") Julki, wiem jak Ci ciężko, ale bardzo, bardzo dziekuje za dary, ale tez za odwiedziny , dziekuje ze dzis nie byłam sama bo dzis mija tydzien jak odeszła Etnusia za TM ,zycie tak szybko przemija ,,,

I za Julką tęskno i za Etną. Bardzo, bardzo żal. Musimy przez to przejść. Niech rzeczy po Julce służą na zdrowie Mikusiowi.
Szkoda, że nie było czasu poznać tych twoich wspaniałych "dzieciaków".

Wiem, niby czas leczy rany ale te nasze są zbyt świeże :cry: :cry: :cry:

A szkoda bo ''dzieciaki'' są niesamowite :lol:

TYSKIE_MRUCZKI

Post » Śro sie 26, 2015 23:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Super zdjecia! Jak
Wspaniale zobaczyc kochane sliczne Tyskie mrusie! Zawsze sliczne i zawsze pieknienpozuja do zdjec! Kochane zwierzaczki! <3

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Czw sie 27, 2015 0:29 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

phantasmagori pisze:(...) Pamiętam z dzieciństwa że soda rozpuszczana w wodzie buzowała. Wsypiesz dzisiaj sodę do wody i cisza... Ani rur nie przeczyści, ani prania nie wybieli. Trzeba by poszukać w necie takiej prawdziwej sody.Ale czy jeszcze taka istnieje? :roll:

phantasmagori - soda sama z siebie nigdy nie buzowała. Nawet ta sprzed lat 40-tu czy 50-ciu.
Żeby zaszła reakcja buzowania to do wody dodaje się trochę octu, do tego roztworu dodaje się sodę i dopiero wtedy to buzuje.
Ty widocznie zapamiętałaś tylko samo buzowanie.
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Czw sie 27, 2015 5:31 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Ja polecam sodę do czyszczenia materacy i tapicerki kanapy (rozsypuję i po jakiejś godzinie-dwóch czyszczę odkurzaczem - podobno zabija roztocza), na zapach wymiocin (dziecięcych) na dywanie też zadziałała idealnie, no i jak wylała nam się tajska zupa w samochodzie, tylko to pomogło zabić ten zapach. Z ekologicznych środków polecam jeszcze boraks - ja piorę w nim firanki (zmiękcza wodę i wybiela) i stosuję do szorowania trudnych miejsc (np. frytownicy) i właśnie doczytałam, że można stosować do kuwety i likwiduje zapach moczu (moja czwórka sika do kuwety, więc nie mam jak sprawdzić) - http://wtwoimdomu.com/?zastosowanie-boraksu,51 oba środki dostępne na allegro w kilogramowych woreczkach - polecam :D

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Czw sie 27, 2015 6:31 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Soda jest świetna na wszystko, świetnie pochłania wszystkie nieprzyjemne zapachy. Jak moje sucze maja "wyrzut" z gruczołów, to nie da się wytrzymać, a dywan przez długi czas utrzymuje ten zapach. Wystarczy wtedy właśnie posypać sodą i później odkurzyć.
Żeby wyczyścić odpływ zlewu wystarczy wrzucić sody zalać octem, a jak przestanie buzować, wystarczy zalać gorącą wodą.
Z boraksu zrobiłam sobie płyn uniwersalny (boraks+sok z cytryny+gorąca woda), też polecam.
Na kg można kupić sodę, boraks i inne w : http://drogeria-ekologiczna.pl/.
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Czw sie 27, 2015 6:34 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

phantasmagori dobrze, że zrobiłaś tą dokumentację zdjęciową. Teraz juz się Justyna nie wywinie :mrgreen: . Wygląda jak melina :mrgreen: i te biedne, umierające koty i uwięzione psy :mrgreen: .
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Czw sie 27, 2015 7:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Tak, tak - to buzowanie to soda + ocet :D
Phantasmagori, Ty to w ogóle nie jesteś złośliwa, w ogóle :mrgreen: :mrgreen:
Mnie się podoba ten narożny mebel z półkami - na wszystko przydatny. I półki- kasetony, bardzo trudno w niewielkim mieszkaniu poradzić sobie z ciągle używanymi rzeczami.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 27, 2015 19:29 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

Ale mnie nie chodziło o takie bulgotanie jak przy occie, tylko takie leciutkie syczenie, woda stawała się na chwilę mętna, po czym zaraz klarowała.
Moja babcia robiła taki napój do ciężkostrawnych posiłków, na lepsze trawienie. W Poznaniu się to chyba nazywa zelter.

Morelowa :D
Ja zazwyczaj jestem niczym kwiat lotosu na spokojnej tafli jeziora. Trzeba być wyjątkowo wrednym, bezczelnym i upierdliwym aby mnie wkurzyć.

Macie świeżutkie fotki jak to wszystko naprawdę wygląda. Podstawę, aby wyrobić sobie własne zdanie.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt sie 28, 2015 23:13 Re: TYSKIE MRUCZKI XV Etnusia za T.M. spij spokojnie kochana

NO NO chciala bym Ja miec taki syf jak ty Justyna. Poprosze o zorganizowanie kursu jak utrzymac mieszkanie w czystosci a zwierzeta w radosci a i rownowadze psychicznej ten temet mojej Klementynce by sie przydal, Ciszusia trzeba by wyedukowac zeby nie robil zwirowni z przedpokoju a MAJCIE... Majcia to dama. Pozdrawiam . :201461 :1luvu:

Beatrycze68

Od: Pon sie 17, 2015 13:47

[poprzednia][następna]