S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2015 9:50 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Ewentualnie pisze:Moja koleżanka przygarnęła wlasnie 18 letnia kotkę,której właścicielka nie karmiła,żeby do kuwety nie robiła,bo śmierdzi :strach: no i boroczka cały dzień miauczy..

Właśnie odkryłam karsivan: http://www.citovet.pl/pl4/index.php?p=p ... sivan-174; (mam nadzieje, że admin mnie nie zbanuje) - przetestowany na kotach, świetnie działa na stare koty.

Puskas - potrzebuje papióry, kompa, program ksiegowy i dostep do serwera w robocie, zatem tym razem zostawię zabawę wam, dzieci moje drogie. Mamusia popracuje, żeby zarobic na kocie chrupy ;-).
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw mar 12, 2015 10:27 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Kamakolo pisze:
Ewentualnie pisze:Moja koleżanka przygarnęła wlasnie 18 letnia kotkę,której właścicielka nie karmiła,żeby do kuwety nie robiła,bo śmierdzi :strach: no i boroczka cały dzień miauczy..

Właśnie odkryłam karsivan: http://www.citovet.pl/pl4/index.php?p=p ... sivan-174; (mam nadzieje, że admin mnie nie zbanuje) - przetestowany na kotach, świetnie działa na stare koty.

Puskas - potrzebuje papióry, kompa, program ksiegowy i dostep do serwera w robocie, zatem tym razem zostawię zabawę wam, dzieci moje drogie. Mamusia popracuje, żeby zarobic na kocie chrupy ;-).

Ten Karsivan.....testowany był na znanych Ci kotach, czy raczej opierasz się na ulotkach? Pytam, bo jeśli masz z tym osobiste dobre doświadczenia, to może bym Sharonkowi zapodała.....zeszkielecił się znów ( który to już raz :roll: ). W sumie to musze bardzo uważać, co spożywa leczniczo i hobbystycznie :mrgreen:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Czw mar 12, 2015 10:35 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

julita_a115 pisze:
Ten Karsivan.....testowany był na znanych Ci kotach, czy raczej opierasz się na ulotkach? Pytam, bo jeśli masz z tym osobiste dobre doświadczenia, to może bym Sharonkowi zapodała.....zeszkielecił się znów ( który to już raz :roll: ). W sumie to musze bardzo uważać, co spożywa leczniczo i hobbystycznie :mrgreen:

Testowany kilka miesięcy na moim Miśku, 17 latek z chłoniakiem, demencją, jaskrą, zwyrodnieniami i co tam się jeszcze da ;) Przestał wrzeszczać w nocy, kiedyś go musiałam przynosić do łóżka z przedpokoju, mam wrażenie, że lepiej je, pomijając chłoniaka kiedys mam wrażenie, że zapominał, w ogóle rozrzedziłam wizyty u weta, ale przy jego stanie zdrowia to może b yć milion czynników. Zmiana nie jest spektakularna, po prostu po jakimś czasie zauważyłam, że pewne objawy są jakby łagodniejsze.

zouza

Od: Sob wrz 16, 2006 11:32

Post » Czw mar 12, 2015 10:44 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Co to za zioło?
JA zawsze zielem jestem zainteresowana.

I karsivanem też jestem zainteresowana. tuptuś czasem marnie chodzi i tez wychudł.

I zazdroszczę spotkania:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw mar 12, 2015 11:18 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Zouza dzięki za info. Musze mocno przemyśleć zakup, bo w ulotce jest przestroga dla nerkowców. A u nas właśnie one sprawiają najwięcej problemów. Gdyby nie związane z nimi kryzysy, Sharonek roznosił by chałupę nieustannie. :201461
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.

julita_a115

Post » Czw mar 12, 2015 11:36 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Ja bym w ogóle sie nie odważyła bez konsultacji z wetem, koty to dziwne i delikatne stworzenia ;) Misiek jest kroplówkowany jakoś co 3 dni ze względu na poziom Ca, to też mu przepłukuje nery i robi dobrze na wszystko inne (inna przypadłość staruszków niechęć do picia). Przy takim worku lekó jak my mamy ciężko powiedzieć w każdym razie nocne wrzaski i takie totalne gubienie się zniknęłó definitywnie po Karsivanie, wg mnie generalnie stan Miśka się poprawił, jest taki bardziej kumaty... o ile jeszcze można o nim tak powiedzieć ;)

zouza

Post » Czw mar 12, 2015 11:43 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

No to Zouza już sama odpisała ;-)
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw mar 12, 2015 11:44 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Kamakolo pisze:No to Zouza już sama odpisała ;-)

Na chorobowym siedzę, dziecko się zajęło ciastoliną, a ja spamuję dzie się da ;)

zouza

Post » Czw mar 12, 2015 11:50 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Sharon żłopie wodę w ilości porównywalnej do wielbłąda. :strach: Ale jak na 14-latka trzyma się w miarę przyzwoicie. Jak to kiedyś ładnie ujęła ciocia Kamakolo, prorok, guru i miotająca klątwami : to druga młodość, a w kolejce czeka trzecia, czwarta i piąta. :ryk:

julita_a115

Post » Czw mar 12, 2015 13:09 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

panie moje drogie co 21 bibkę jakąś po dniu otwartym szykują zacną jakież wolicie słodkości dla nas? :
jabłecznikowe party, sernikowe pyszności czy skubańcowe słodkosti? :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw mar 12, 2015 15:55 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Może ktoś wie o takim kocie, yosariana szuka

viewtopic.php?f=13&t=168023

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw mar 12, 2015 19:03 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

ja nie mam teraz sprawdzonego na psy
kotów mniej teraz, zostały prawie same charakterne niestety
Pewnie jakis z nich sie do psów nadaje, ale nie mam pewności

Wczoraj do domku pojechał biały Vigor
a testy dziś miały Graffi i Velina- oba ujemne
Velinka już przerażona na kociarni, Graffi czeka na ciacha

rozdawałam dziś ,,kółeczka ,, do cięcia :ok:
w sobotę kolejne rozdania :)

koło izolatki zawisł tez dziś zestaw pytań do nowych domków
a w gabinecie wet powstało miejsce na maszynę do morfologii
pracowity dzień :), puskas dzięki za pomoc

moze dziewczyny cos więcej napiszą po wolontariacie, ja ledwo dycham :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw mar 12, 2015 19:05 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

aaa, jeszcze
mam mega długiego smsa od domku Manii- jest super :ok: , bryka jak mały kociak :1luvu: :ok:

i Kiyomi tez pozdrawia z domku :)
Obrazek

Mała1

Post » Czw mar 12, 2015 19:18 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

to jak tak sie dzielicie tymi wieściami o naszych byłych Niekochanych, to i ja zamieszczę cudowne wieści od Melusia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"aktualnie pokazuje mi na wszystkie sposoby, że mam iść do kuchni i dać mu jeść straszny żarłok z niego, jadłby non stop, a jak już zbliża się jego pora to biega między pokojem a kuchnią i miałczy naprawdę udany jest, jedyne co to oczywiście na stołach nie przetrwa nic mięsnego, ale już nauczyłyśmy się chować jedzenie, zdecydowanie nas zdyscyplinował.
a tak to naprawdę kochany jest, uwielbia kolanka i spać w łóżku.
i kaloryferek, to jest jego ulubione miejsce, ja nie wiem co on zrobi jak przestaniemy grzać ;p"

(mowa u humorkach)" miewa, może nawet teraz trochę częściej niż wcześniej, nie lubi się bardzo przytulać w szczególności do twarzy, ale daje naprawdę delikatnie znać, że tego nie lubi. Za na kolanach potrafi przesiadywać godzinami, uwielbia ludzi, wszystkich wita zawsze w drzwiach, na głaski nawet od obcych zazwyczaj reaguje bardzo przychylnie, łasi się. Zupelnie nie ten kot, którego poznałam na początku, jeszcze w kociarni.
no i tak jak Melek był słynny z prób ucieczek za drzwi kociarni, tak na klatkę zaczął robić to samo, ale ostatnio natknął się na psa sąsiada i chyba już mu się odwidziało"

ogólnie Paulina mogłąby pisać o nim godzinami, taka to miłość :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Tofinek

Od: Nie wrz 21, 2014 19:06

Post » Czw mar 12, 2015 19:33 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

:mrgreen:

Mała1

[poprzednia][następna]