Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 15, 2012 23:54 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Uff, już po wszystkim, wreszcie odzyskamy Lidkę :1luvu:

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Czw sie 16, 2012 0:49 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Potrzymam kciuki za udana łapankę :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sie 16, 2012 6:51 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

kitkowa pisze:Nie, nie oczekuję, że wysterylizujesz całe miasto, łącznie z radą gminy.

Z tego co między wierszami czytam o tych geniuszach, to chyba akurat by się przydało :evil:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw sie 16, 2012 18:24 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Wróciłam od weta z ślepaczkiem , ma usunięte jedne oko a drugi oczodół jest pusty wet na razie nie zaszył i miałam ze sobą Marcela kotka z uszkodzonym móżdżkiem bo od kilku dni tak mu głośno rzęzi i jakoś trzaska nie wiem jak to napisac , miał przeswietlenie nic nie wykazało płuca czyste ale wątroba powiększona i ma jakieś zwężenie przy krtani i wet go zostawił u siebie bo mu się to nie podoba .Jutro Marcel ma endoskopie :( a on taki przerazony tak się trząsł a ja musiałam go tam zostawic nie wiem jak on do jutra dotrwa :( .Zapłaciłam 130zł wkleje paragon...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sie 16, 2012 20:09 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Biedny Marcelek :( ale musi być dobrze :ok:
Za slepaczki :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw sie 16, 2012 22:15 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Biedne te kociaki, na człowieka to byłoby dużo, a co dopiero na takie małe niewinne stworzenia. Żal mi ich, ale będzie dobrze :ok:

iwoo1

Post » Pt sie 17, 2012 13:47 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Cześć. Znalazłam wątek Lidki, bo poproszono mnie bym zagłosowała w ankiecie. Popatrzyłam i znalazłam Lidkę. Zaskoczona szybko na nią oddałam głos. Bo to nasze strzelińskie dziwadełko z torbami pełnymi jedzenie pomykające na rowerze :P Podziwiam jej odwagę, zaparcie sie w tej niewdzięcznej pracy. I poświęcenie. Oboje, ona i jej TZ oddali wszystko dla zwierzątek.
Ale myślę, że tak Lidka jak i MirkaT dają kotom dom. Nie tylko kotom. Ale to taki wątek, koteckowy :wink: Zawsze znajdzie się ktoś kto skrytykuje, ale napadanie i banowanie jest bez sensu. Nikt nam nie daje prawa, by decydować i grzebać w czyimś życiu czy domu. I decydować o postępowaniu. Na pewno żadna z tych dziewczyn nie robi źle, pomimo że robią różnie, odmiennie. Bo docelowo koty mają jedzenie, opiekę i rękę do głaskania. A chyba o to w tym pomaganiu chodzi.
Mam 5 kotów i zdaję sobie sprawę z kosztów utrzymania takiej bandy jaką ma Lidka. Nie mogę wiele pomóc. Dałam teraz karmę i mogę pomóc w dokarmianiu finansowo co miesiąc. Tak jak kiedyś słałam do MirkiT, mając koty w wirtualnej adopcji. I nie będę krytykować żadnej z nich, tylko modlić się o ich zdrowie. Bo ja go nie mam. A koty potrzebują by ktoś je wspierał, dał dom. I jest im naprawdę obojętne czy powody są mirkowe czy lidkowe. A że w zasadzie całe życie jestem Lidki sąsiadką z ulicy chętnie jej pomogę. Bo jest zwariowaną babą na rowerze. A ja nawet tego nie robię, no...nie jeżdżę na rowerze. Ale mogę Lidkę zawieść do weta autem :piwa:
Lidka?
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt sie 17, 2012 14:01 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

O, rany, Tosiula! skąd sie wzięłaś? Naprawdę jesteś sąsiadką Lidki? I zawieziesz do weta?
No, słów mi brak - SUPER!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 17, 2012 14:03 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

To jakiś cud, wreszcie Lidka może mieć bratnią duszę i to obok siebie, co dwie to nie jedna :ok:

iwoo1

Post » Pt sie 17, 2012 14:22 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Mieszkamy na tym samym osiedlu, tylko nie wiedziałam ze Lidka jest na miau :lol:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pt sie 17, 2012 14:40 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

tosiula pisze:...mogę Lidkę zawieść do weta autem :piwa:

To teraz pójdzie jak burza :mrgreen:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pt sie 17, 2012 14:50 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

redaf pisze:
tosiula pisze:...mogę Lidkę zawieść do weta autem :piwa:

To teraz pójdzie jak burza :mrgreen:

:D :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sie 17, 2012 15:06 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Sorry, muszę się odezwać
tosiula pisze:(...)
Ale myślę, że tak Lidka jak i MirkaT dają kotom dom. Nie tylko kotom. Ale to taki wątek, koteckowy :wink: Zawsze znajdzie się ktoś kto skrytykuje, ale napadanie i banowanie jest bez sensu. Nikt nam nie daje prawa, by decydować i grzebać w czyimś życiu czy domu. I decydować o postępowaniu. Na pewno żadna z tych dziewczyn nie robi źle, pomimo że robią różnie, odmiennie. Bo docelowo koty mają jedzenie, opiekę i rękę do głaskania. A chyba o to w tym pomaganiu chodzi.

W pomaganiu kotom to wg mnie chodzi o to, żeby zaopiekować się chorym i bezbronnym, wyleczyć i znaleźć mu dom. A nie trzymać 63 koty w 48-metrowym mieszkaniu (odkąd boska mirka_t od kotów została wyrzucona z forum liczba kotów w mieszkaniu wzrosła z czterdziestu paru do 63), w tym wiele miesięcy dzikie w klatkach i nie zrobić nic, kompletnie nic, żeby znaleźć im opiekunów lub bezpieczne miejsce do bytowania. Tylko wyciągać rękę po kasę. Prędzej schronisko wyda kota do adopcji niż fantastyczna Mirka.
Dziwi mnie to porównanie z lidką02, bo podobieństwa póki co nie widzę.
Chciałabym przypomnieć, że w wewnętrznej ankiecie wygrał Jokot i można już na niego głosować w ankiecie krakvetu.
Z przykrością stwierdzam, że gdyby na miau wygrała lidka02, nikt nie mógłby na nią głosować, bo nie została zgłoszona do konkursu krakvetu!

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pt sie 17, 2012 15:25 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Lido zaglądałam cały czas tylko pisać nie miałam jak w szpitalu.Przykro ,że musiałaś czytać na tym forum niektóre wpisy i oceny.Jesteśmy różni i mamy do tego prawo.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sie 17, 2012 15:44 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

kitkowa pisze:Sorry, muszę się odezwać
tosiula pisze:(...)

W pomaganiu kotom to wg mnie chodzi o to, żeby zaopiekować się chorym i bezbronnym, wyleczyć i znaleźć mu dom. A nie trzymać 63 koty w 48-metrowym mieszkaniu (odkąd boska mirka_t od kotów została wyrzucona z forum liczba kotów w mieszkaniu wzrosła z czterdziestu paru do 63), w tym wiele miesięcy dzikie w klatkach i nie zrobić nic, kompletnie nic, żeby znaleźć im opiekunów lub bezpieczne miejsce do bytowania. Tylko wyciągać rękę po kasę. Prędzej schronisko wyda kota do adopcji niż fantastyczna Mirka.
Dziwi mnie to porównanie z lidką02, bo podobieństwa póki co nie widzę.
Chciałabym przypomnieć, że w wewnętrznej ankiecie wygrał Jokot i można już na niego głosować w ankiecie krakvetu.
Z przykrością stwierdzam, że gdyby na miau wygrała lidka02, nikt nie mógłby na nią głosować, bo nie została zgłoszona do konkursu krakvetu!

Nie porównuje dziewczyn, tylko cel. A celem jest dobro kota.

Dwie baby i rudy ...

tosiula

[poprzednia][następna]