ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Czw cze 30, 2011 12:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Rambo z działu "ślepaczki szukające domu" ma już DS.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw cze 30, 2011 13:23 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

a ja sie dowiedziałam,ze ta malutka tri odeszła... :cry: [*]

zgodnie z sugestiami czytelników, pozmieniałam trochę układ pierwszej strony, mam nadzieję,ze będzie teraz czytelniej dla osób , które poszukują wiadomości o ślepaczkach, jak z nimi postępowac , co potrafią, etc.-faktycznie najpierw nalezy zapoznac sie z potrzebami a potem szukać, wiec chyba będzie lepiej, gdyby jednak coś jeszcze ,to proszę napisać;
nie zmieniłam jeszcze informacji powyższych, prosże, gdy nie zdążę, aby ktoś zmienił w wolnym czasie

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 30, 2011 14:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

dziekuje :)

wlasnie czekam na rachunek za maluszka

wczoraj kotek opuscil lecznice, oczka juz lepiej, maluszek ma niesamowity apetyt :ok:
malutki a taki madrala - wie ze jak nabierze sil to pokona chorobe!
jest bardzo dzielny

w tym momencie opiekuje sie nim anita5 :D i nie moze sie nadziwic ze to takie malenstwo :1luvu:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Czw cze 30, 2011 16:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

z mojego bazarku kosmetycznego bedzie 65 zlotych przelanych dzisiaj, jutro powinny wejsc na konto

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Nie lip 03, 2011 19:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Stan na 30.06.2011r. - 458,69

Wpłaty na fundusz + bazarki = 295,00 zł
Wpłaty na fundusz + bazarki + rezerwa = 458,69 zł

PIENIĄDZE PRZELANE OD IWONIAD ZE WSKAZANIEM NA MAŁĄ TRI U BUDRYSKA ZOSTAŁY JUŻ PRZELANE JUŻ NA KONTO I SALDO SRODKÓW JEST POMNIEJSZONE

Wpłaty na Fundusz Klubu - 265,00

ksiezna_kluska
Cynamon i Wanilia
Anita5
alessandra
Liwia_
puss
iwaniad (ze wskazaniem na małą tri)
joluka
Bazyliszkowa
KarolinaS
AprilRain
Salps
Lidka
Lutencja
Aleksandra59
AgaPap

Bazarki - 30,00 zł

Rezerwa z kwietnia 2011 : 163,69
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Nie lip 03, 2011 22:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Chciałam bardzo podziękować za pomoc dla Albercika przekazaną nam przez Anuk. Bercik jest cały czas pod opieką okulisty, niestety raczej jego widzenie nie ulegnie już poprawie. Ale radzi sobie świetnie i na szczęście coś widzi :ok:

A pod koniec miesiąca chciałabym się odwdzięczyć za pomoc i przelać jakiś grosik na konto Ślepaczków, więc będę wdzięczna za dane na pw :)

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Pon lip 04, 2011 18:49 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Dobry wieczor :roll:

Czy jest szansa na uzyskanie pomocy finansowej dla Mimi?

Mimi to jedna z czwórki kociąt zabranych z ulicy przez joannę521 i jej córkę. Mimi ma 1-1,5 miesiaca i choruje na koci katar. Oczy sa w kiepskim stanie, wystapily rowniez zmiany w plucach.
Obecnie kotka przebywa w zaprzyjaźnionej lecznicy. Koszty może nie sa wielkie, ale i tak bardzo obciążają nasz skromny i mocno zadłużony budżet. Doba w lecznicy to tylko 5 złotych, do tego dochodzi oczywiście koszt leków i mleka (Felinemilk), bo Mimi żadnej innej karmy na razie nie je.

Oto ona:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Watek kotki: viewtopic.php?f=1&t=129931

Poprzednio pisano o niej tu: viewtopic.php?f=13&t=129636
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon lip 04, 2011 18:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Obrazek

ten gnojek kilka dni temu o mało nie przyprawił mnie o zawał. Wróciłam, martwiąc się o inne koty. wchodzę do pokoju, zaglądam do klatki - a on leży, wygięty do tyłu, z drgawkami. Kompletnie zimny. I pomiaukuje, ewidentnie się dusząc. No klasyczna agonia.

Natychmiastowa kroplówka podskórna, poduszka elektryczna i antybiotyk - po kilku minutach odzyskał przytomność i zaczął ssać mój palec, domagając się jedzenia. Dostał conwa, wstał i zaczął rozrabiać.

Na razie, odpukać, jest dobrze. Ale kciuki potrzebne by miał szansę w ogóle dożyć do operacji usunięcia oka.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lip 04, 2011 19:28 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Trochę mi się opóźniło z kolejnym bazarkiem :oops: Ale już jest viewtopic.php?f=20&t=129926&p=7670716#p7670716 . Serdecznie wszystkich zapraszam do zakupów i do podrzucania.
Część fantów zawdzięczamy boni - bardzo dziękuję za ich przekazanie :)
I mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa, że wykorzystałam zdjęcia? Jeśli ktoś sobie tego nie życzy to poproszę o informację i je oczywiście usunę.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pon lip 04, 2011 20:27 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Gem myślę, że malutka jak najbardziej kwalifikuje się do pomocy. Tylko musi alessandra sie tutaj przywlec, bo to ona na listy pomocowe tworzy :wink:

Jopop ja Ci tego prawie zawału nie zazdroszczę 8O
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lip 04, 2011 20:39 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

AgaPap pisze:Gem myślę, że malutka jak najbardziej kwalifikuje się do pomocy. Tylko musi alessandra sie tutaj przywlec, bo to ona na listy pomocowe tworzy :wink:

Dziękujemy bardzo ;)
Obrazek

Gem

Post » Wto lip 05, 2011 13:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Jolu, zatem maluszka przypisujemy do anity5 (mam nadzieję,że poznam kiedyś tą dobrą duszę :wink: )

AprilRain bardzo dziekujemy, to sporo do naszej skarbonki :D

Patkazal już wysyłam namiary na pw, bo Aga oczywiście nie pamięta namiarów mimo skarbnikowania :lol:

Gem koteczka oczywiście będzie na liście pomocowej, zasadą klubu ślepaczków jest, aby każdy potrzebujący kotek dostał wsparcie , najważniejsze,że Mimi jest bezpieczna i ma opiekę -kogo wpisać jako osobę do kontaktu w sprawie Mimi?

KMagda, juz wstawiam bazarek na pierwszą stronę i zapraszam wszytskich do udziału w nim, dziękuję :wink: (może dorzuc jeszcze zdjecie Mimi , Gem nie będzie miał nic na przeciwko , myśle? :wink: )

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lip 05, 2011 14:01 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Gem koteczka oczywiście będzie na liście pomocowej, zasadą klubu ślepaczków jest, aby każdy potrzebujący kotek dostał wsparcie , najważniejsze,że Mimi jest bezpieczna i ma opiekę -kogo wpisać jako osobę do kontaktu w sprawie Mimi?

Proszę mnie wpisać ;)

KMagda, juz wstawiam bazarek na pierwszą stronę i zapraszam wszytskich do udziału w nim, dziękuję :wink: (może dorzuc jeszcze zdjecie Mimi , Gem nie będzie miał nic na przeciwko , myśle? :wink: )

Oczywiście, ze nie :ok:
Obrazek

Gem

Post » Śro lip 06, 2011 7:51 Re: ŚLEPACZKI cz.V- zapraszamy do wsparcia w lipcu-maluszki:-(

Gem pisze:

Oczywiście, ze nie :ok:

Już wstawione :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

[poprzednia][następna]