Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 23:39 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-żalpeel:(((((

amyszka :1luvu: :1luvu: :1luvu: - dzięki..
Już wklejam.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pon sty 31, 2011 9:29 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-żalpeel:(((((

Nie wierzę.....

Po prostu nie wierzę....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon sty 31, 2011 12:05 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-żalpeel:(((((

Śledzę temat i trzymam kciuki. W końcu musi się znaleźć sposób na babsko :evil: Przesyłam pozytywne myśli i życzę cierpliwości.
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pon sty 31, 2011 17:40 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-żalpeel:(((((

Działam dalej.
Dziś złożyłam u Powiatowego wniosek o ponowną kontrolę dobrostanu kotów, tym razem przez kompetentnego lekarza. Nadmieniłam, że pani dr bała się zwierząt, że nie zbadała palpacyjnie, nie zajrzała w oczy, uszy, zęby i że na podstawie zdalnych oględzin nie da się wystawić jakiejkolwiek opinii.

Odebrałam także z lecznicy, gdzie rzekomo pani M. leczyła i odrobaczała koty zaświadczenie, że oprócz tych zabiegów, za które ja płaciłam nie było zadnych odrobaczeń, ani szczepień, ani w ogóle żadnej innej wizyty. Wetka napisała też, że pani M. jest niewydolna finansowo, nie jest w stanie zapewnić kotom odpowiedniego żywienia, pielęgnacji i ewentualnego leczenia.

Mam też skargę na panią weterynarz z inspekcji, ale już dziś nie zdążyłam do Izby, zawiozę jutro.

Byłam też w urzędzie u bubka i zostawiłam pismo, że w dniu oględzin wręczyłam bubkowi kopie zaświadczeń z lecznicy mówiące na czyj koszt koty były leczone, kopię karty karmiciela, gdzie paniM kwitowała otrzymaną od organizacji pomoc w postaci karmy, zaświadczenie od prozwierzęcej organizacji potwierdzające dobrostan kotów, opinię pięciu lekarzy weterynarii z kliniki na temat zaniedbania poprzednio odebranych kotów. I że dziś wręczam również do jego wiadomości zaświadczenie naszej wetki, kopie pisma do powiatowego i kopie skargi. Wszystko skserowałam i wrzuciłąm do wiadomości Krajowego Inspektora do spraw Dobrostanu Zwierząt.

I dalej intensywnie myślę, co mam jeszcze zrobić.....
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon sty 31, 2011 17:51 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

marija, chylę czoła
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon sty 31, 2011 17:58 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

A może zagadać do bubka, że ustalasz już kontakty z mediami, które bardzo teraz są łase na tego typu tematy. Że na pewno wspomnisz o nim, no bo kto się tym "zajmuje" jak nie on, a media chętnie znajdą sobie kozła ofiarnego. Może nawet go pokażą w telewizji z podpisanym imieniem i nazwiskiem, jako urzędnika, przez którego całe zło. W podobnym tonie zagadać do wetki - może choć ze strachu i dla świętego spokoju załatwią sprawę?
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pon sty 31, 2011 18:02 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Ja planuję zawiadomić media, ale muszę mieć czarno na białym, na piśmie od urzędu, że koty mają dobrze, a bubek i dziunia z inspekcji nie widzą potrzeby odebrania zwierząt.
Już ja mu taką karierę w tiwi zapewnię, że będą go paluchami w całej Polsce wytykać :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon sty 31, 2011 18:13 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Czyli bojowy plan działania już jest :twisted: Może nie zawadzi tak niby mimochodem o tym wspomnieć, niech się człeczyna z tym prześpi i zastanowi. Myślę, że to mogłoby go zmobilizować. A najlepiej jeszcze dodać, że ma się w tv lub gazecie znajomą, która właśnie chce awansować i szuka tematu :twisted:

Mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pon sty 31, 2011 18:20 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Też trzymam kciuki!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon sty 31, 2011 18:34 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Ja również trzymam kciuki :) :) :ok: :ok:
I teraz stacja TVN zajmuje się takimi sprawami :D
apelują że jeżeli ktoś widział zwierzęta zaniedbane i potrzebujące pomocy to żeby do nich napisać lub przyjść a oni zainterweniują :!: :!:
A wiemy że TVN ma władzę :wink: więc nawet nasz babutas nie zamydli im oczu :twisted:

sziba

Od: Czw gru 30, 2010 22:09

Post » Pon sty 31, 2011 18:40 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Super jesteś, Marija. I super jest ta pani doktor, że się włączyła i nie bała - np. miejscowego opinii środowiska wetów. Bo to różnie może być. Trzymajcie się mocno i odważnie!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 31, 2011 18:54 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Olga :ok:

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pon sty 31, 2011 18:55 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Chyle czola.

Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sty 31, 2011 19:30 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Dzięki :1luvu: takie kciuki, niby nic, a jednak dają siłę :ok: :ok:

Może jeszcze jakiś pomysł :?: Kto może pomóc.... :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon sty 31, 2011 19:37 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

nie mam już pomysłów, zrobiłaś już bardzo dużo, a my czekamy nadal z niecierpliwością na Zenka :kotek:

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

[poprzednia][następna]