Jurand*Kot Niebieski*Białaczka* Jest dobrze

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 03, 2010 20:53 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

tz niedawno właśnie przywiózł z apteki krople Nux vonica complexe 49 - to na zaburzenia trawienia, żółądkowo- jelitowe, zaczęłam podawanie, powinno też pomóc
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob lip 03, 2010 21:41 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

Anna Rylska pisze:tz niedawno właśnie przywiózł z apteki krople Nux vonica complexe 49 - to na zaburzenia trawienia, żółądkowo- jelitowe, zaczęłam podawanie, powinno też pomóc

Tak, nux vomica jest na takie zaburzenia. A jaka potencja? "Complex", tzn., że to mieszanka?

julieta

Od: Śro kwi 28, 2010 22:55

Post » Sob lip 03, 2010 22:33 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

10 dag kota i 1kg nieszczęścia :cry:
Ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: za maluszka

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Nie lip 04, 2010 1:13 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

Anna Rylska pisze:Jurandzik przypomina się

mamy kryzys zdrowotny :( bo przecież nie może być idealnie,
ciężkie są te pierwsze tygodnie Juranda

mały strasznie rzęzi, do tego głos mu się zmienił, skrzeczy, węzły chłonne są powiększone, gardło czerwone; dziś temperatura u weta 39,2 stopnia :? qpki już 3-4 w ciągu dnia, a nie jak było 6-7 nawet
była dziś też kroplóweczka i witaminy, na szczęście nie ma na to uczulenia - tak jak nasz Boluś, który po ostatnich kroplówkach chodzi z ponad 15 cm rana na karmu, a w zasadzie całym grzbiecie
w poniedziałek mały dostanie 1 dawkę zylexin

Możemy Aniu tylko mocno trzymać kciuki za szybki powrót Juranda do zdrowia :ok: :ok: :ok: No i oczywiście też za Bolusia i Ozi :ok: :ok: Wiesz Aniu....najpierw widać musi być źle...aby później było dobrze....teraz z Juranda wychodzi to całe złe....i będzie już coraz lepiej :ok: :ok: :ok: Jurand to pełen chęci do życia maluch i na pewno się nie podda,szczególnie mając taką troskliwą opiekę :1luvu: :1luvu: :ok: Aniu jesteś wielka :1luvu: Będzie wszystko OK :ok:
Spokojnej niedzieli życzymy i mocno ściskamy :1luvu: Kciuki :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Nie lip 04, 2010 7:13 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

julieta pisze:
Anna Rylska pisze:tz niedawno właśnie przywiózł z apteki krople Nux vonica complexe 49 - to na zaburzenia trawienia, żółądkowo- jelitowe, zaczęłam podawanie, powinno też pomóc

Tak, nux vomica jest na takie zaburzenia. A jaka potencja? "Complex", tzn., że to mieszanka?

Aniu czym wyższa potencja tym lepiej.Ale to pewnie mieszanka różnych składników. Przy homeopatii trzeba podawać nawet co 1 godz.krople.Co najmniej 1 dobę i potem zwiększac na 2 i tak dalej.I nie patrz czy jadł czy nie, podawaj. Tylko,ze one na alkoholu sa.
Ja wole granulki i samą nux.Z tego co pamiętam nux podaje sie w określonych stanach przeziębieniowych więc i na to mu pomoże.
Trzymam kciuki za chłopaka.Tyle się zwaliło na niego.I za cibie. :1luvu: :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lip 04, 2010 7:39 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

No, cóż, ja mam odmienne zdanie, najpierw zaczynam od nizszej potencji. Wyższa potencja działa mocniej, a jak to przy homeopatii - najpierw kryzys potem poprawa, więc bałabym się zmasowanego kryzysu. Natomiast podobnie, jak Ty ASK, wolę pojedyńcze/osobne składniki :D
No i lepiej podawać między posiłkami.
Swojemu dzieciowi rozpuszczam granulki w kropli wody na plastikowej (!) łyzeczce i podaję do dzioba. Słodkie to to, więc idzie gładko, to może i kocio chętnie łyknie :ok: No, chyba że ma pociąg do alkoholu :lol:

julieta

Post » Nie lip 04, 2010 9:01 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

Aniu, przesłałam parę groszy dla Juranda. Dostaniesz dopiero jutro, bo dziś niedziela.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Nie lip 04, 2010 9:14 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

Szymkowa dziękujemy :1luvu:

tak, wiem,na poczatku bardzo często podajemy, między posiłakmi,
często stosuje homeopatie u zwierząt
gdyby były granulki, to pewnie by tż kupił by je, bo o tym wstępnie była mowa, wziął co jest, co pani w aptece poleciła ,
u nas aptece wcale takich leków nie ma i tylko jedna apteka sprowadza na zamówienie
Jurand już teraz nie ma problemu z ich braniem

skład:
Nux vomica D3, Bryonia D4, China D4, Ipeca D4, Sulfur D4,Arsenicum album D6, Pusatilla D4 aa 3ml, Robinia TM 9ml.

Anna Rylska

Post » Nie lip 04, 2010 9:26 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

krople zaczynają działać powoli, wczoraj dostał je do 2 w nocy co godzinę dziś od 6 rano też co godzinę; były tylko 2 qpki, to sukces
tylko teraz z apetytem nie najlepiej ale wiadomo jak boli, to się i jeść nie chce

na początku podawałam kropelki i w strzykawce miałam przygotowany rozrobiony gęsty convalescet, po podaniu kropli zaraz wciskałam odrobinę conva i szło :) nie było piany, ślinienia się odruchów wymiotnych

Anna Rylska

Post » Nie lip 04, 2010 17:18 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

wierzę w homeopatię. Z powodzeniem stosuje w rodzinie i i zwierza. Moja córka latami (od 5 roku życi) była leczona u dr.Czeleja. Ma astmę i jest alergikiem. I sprawdziłam,ze nawet jak trafi sie w posiłek to przy długoterminowym braniu sa efekty.Jednak u nas sprawdzały sie właśnie większe potencje. Ale to wszystko sprawa indywidualna. Część leków o wyższej potencji teraz jest na receptę, więc apteki niechętnie je trzymają.A lekarze niechętnie przepisują.

Trzymam mocno kciuki za małego, oby tylko teraz dobre wieści były.

Aniu a jak z przeciwbólowymi lekami? Przy bólu gardła mój dzieciak bezwzglednie dostawał przeciwbólowe. I wet kiedyś polecił mi panadol w syropie dla dzieci podawać. Ale za diabła nie pamiętam dawki no i zwierzak był większy.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lip 04, 2010 17:22 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

to prawda leki homeopatyczne o większych potencjach są na receptę,a zwykły lekarz nie zawsze chce ją wypisać, bo nawet nie wie często co przepisuje

Anna Rylska

Post » Nie lip 04, 2010 18:04 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

Anna Rylska pisze:to prawda leki homeopatyczne o większych potencjach są na receptę,a zwykły lekarz nie zawsze chce ją wypisać, bo nawet nie wie często co przepisuje

Ja prosze swoich wetów o przepisanie. Nigdy nie odmówili.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lip 04, 2010 18:55 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

nie miałam na myśli wetów, tylko ludzkich lekarzy :)

Anna Rylska

Post » Nie lip 04, 2010 21:08 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

Anna Rylska pisze:nie miałam na myśli wetów, tylko ludzkich lekarzy :)

wiem! I dlatego to napisałam. Zamawiam i ide do weta.A ostatnio zamawiam i jakoś o receptę w aptece nie proszą. Jestem nieliczna,która homeopatię o wysokich potencjach w naszej aptece kupuje.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lip 04, 2010 21:42 Re: Jurand*KotNiebieski 5tyg*TragiczneOczy*NieWidzi*PomocPotrzeb

Anna Rylska pisze: skład:
Nux vomica D3, Bryonia D4, China D4, Ipeca D4, Sulfur D4,Arsenicum album D6, Pusatilla D4 aa 3ml, Robinia TM 9ml.

No tak, skład bogaty, więc w zasadzie podziała na wielu płaszczyznach przy okazji :wink:
Ja bez recepty kupuję do 200 CH, a u swojego homeopaty wyższe, nawet i 100.000. Kiedyś zamówiłam w internetowej aptece potencję 1000, ale już musiałam mieć receptę. Kurczę, nigdy nie wpadłam na to, by u zwykłego lekarza wziąć receptę na homeo :| Ale plamka :oops:

Mam nadzieję, że kotuś już przeszedł kryzys i będzie teraz tylko lepiej. Niech sobie wolniutko, w swoim tempie, dochodzi do zdrowia nasz koteczek :ok:

julieta

[poprzednia][następna]