BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2010 12:19 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Mogą się wystraszyć pralki początkowo, ale muszą się przyzwyczajać do wszystkich domowych odgłosów. A może wcale nie będą się bały? :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lut 20, 2010 13:13 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

_espresso pisze:A moje wreszcie zaczynaja sie troche myc, brudasy jedne.

tak się wydaje, że "biel" futerka coraz bardziej zaczyna przypominać BIEL :D

Ania_EN pisze: a przy tym rozmruczała się :-) Potem głaszcząc ją słyszałam jak sobie traktorkuje, strzeliła nawet baranka do mojej ręki :-) Bardzo się boi, ale widzę, że będzie dobrze- słodka dziecina :-)

cudne wieści :1luvu: już wczoraj widać było, że jest odważniejsza od poprzednich maluszków
Aniu_EN i wielkie dzięki za poranne SMSy, bo dostępu do netu nie miałam, a mnie ciekawość zżerała :roll:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Sob lut 20, 2010 14:25 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Pobliski gabinet wet już był zamknięty jak do niego dotarłam, tak więc coś na pchełki zaaplikujemy jutro :-) Jedno oczko łzawiło małej, kupiłam borasol i na razie będę przemywać i obserwować czy nic poważnego się nie dzieje. Hehe, TŻ udaje że kicia go nie rusza, a siedząc na kibelku co chwilę zaglądał do transporterka z miną dziecka, które dostało lizaka ;-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Sob lut 20, 2010 15:11 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

jesli chcesz to przyjdz do mnie po frontline
tel podam na pw
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob lut 20, 2010 18:08 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

kicha, znaczy lipa :evil:
maluszek się nie pokazał, czatowałyśmy z Adą od 14-tej :evil: :evil: :evil:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Sob lut 20, 2010 19:06 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Chyba przyniosłam Katie_73 pecha :oops:

Choć jak weszłam do domu z miną nietęga i wieściami, że nie złapany, TŻ na spokojnie powiedział: "No w sumie został Wam najsprytniejszy, albo najbardziej ostrożny."
Jakoś tym tokiem myślenia nie poszłam wcześniej, a to może być racja. :roll:

Za to dziś zobaczyłyśmy, że kryjówek jest tam więcej niż przewiduje ustawa... :?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob lut 20, 2010 23:22 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

ani śladu malucha... :cry:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Nie lut 21, 2010 0:03 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Katie_73 pisze:ani śladu malucha... :cry:

Katie, a zostawiłaś mu jedzenie?
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Nie lut 21, 2010 0:28 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

nie

PS Tu TŻ bo Kate opadła z sił i zasneła
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Nie lut 21, 2010 0:34 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Może moglibyście rano coś zanieść?

Gdyby jedzenie było zawsze w tym samym miejscu i o zbliżonej porze, byłaby większa szansa, ze kotek się pojawi...

Biedna Katie, niech się wyśpi...

Obrazek

_espresso

Post » Nie lut 21, 2010 0:46 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Jest koncepcja, aby od samego rana ustawić pułapke z jedzonkiem to może łatwiej się skusi :roll:

pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Nie lut 21, 2010 8:46 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ale uparciuszek... Raczej nie odszedł gdzieś, pewnie po prostu jest ostrożny a głód go tak mocno jeszcze nie przycisnął.

Ania_EN

Post » Nie lut 21, 2010 10:47 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

sprawdziłam właśnie, że odrobinka wczorajszego mleczka została wychłeptana :D a w miseczce zostały dwa czarne włoski, żeby wątpliwości nie było, że to nie ochrona wypiła :wink:
znaczy to, że jest tam, tylko się tak przekomarza :lol:
....gnojek jeden statystyki mi psuje :twisted:
szybkie śniadanko i ustawiamy się :!:

dziewczyny, jak maluchy w DT się sprawują :?:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Nie lut 21, 2010 11:07 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Katie_73 pisze:sprawdziłam właśnie, że odrobinka wczorajszego mleczka została wychłeptana :D a w miseczce zostały dwa czarne włoski, żeby wątpliwości nie było, że to nie ochrona wypiła :wink:

Uff, to mi ulżyło. Bałam się, że gdzieś uciekł. Katie, siła spokoju! złapie się - tylko to faktycznie, tak jak pisała Ada, jest ten najbardziej ostrożny...
Katie_73 pisze:dziewczyny, jak maluchy w DT się sprawują :?:

Moje diablątka dobrze się sprawują. W nocy ściągnęły z fotela materacyk i wepchnęły go w rozlaną z miseczki wodę oraz zużyły 1 całą rolkę papieru toaletowego :twisted: (od dziś go wieszam na wieszaku na ręczniki).

Tymek daje się głaskać, mruczy, rozkłada się do głaskania wystawiając brzuszek, ugniata łapkami, barankuje rękę.
Co mu nie przeszkadza za chwilę zwiewać pod fotel, jak tylko się poruszę.
Na kolanach za bardzo nie lubi.

Z Duszkiem gorzej - postępy sa niewielkie. Daje się trochę pogłaskac i zaraz się odsuwa albo zmyka.

Po zaaplikowaniu kotkom Frontline przestały się drapać, więc pchełki chyba były.
Dalej bardzo mało się myją, może spróbuję myjką, tak jak Ania_EN? może je to zachęci do mycia?

Jedzą jak smoki, kuwetkują ślicznie, kupy wzorowe.

Obrazek

_espresso

Post » Nie lut 21, 2010 11:27 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

A ja melduję, że byliśmy u weta i kicia została oceniona na 2,5-3 miesiąca :roll: Że w sumie bliżej jej do 2 niż 3 miesięcy. Maleństwo. Nie drapała się, więc wet kazał obserwować i sprawdzić czy nie ma odchodów pcheł, mówi, że jest ostrozny w aplikowaniu środka przeciwpchelnego takim maluchom. Więc jesli pcheł nie ma, to nie ma potrzeby dawać. Hm. Mogłam może z rana lecieć do Maryli, czyżby forum jednak miało rację? Kicia waży około kilograma, wet ją odrobaczył, a ponieważ od piatku wieczorem nie robiła kupki- będę wspomagać proces parafinką :-) Uszka wyczyścił z brudu i wydzielinki, świerzbu nie stwierdził. Oczko tylko lekko podrażnione w obrębie spojówki- mam kropelkami ze świetlikiem traktować, bo nie kwalifikuje sie to na razie do leczenia antybiotykowego.

Mizia sie na całego, jak zostaje sama- drze ryjka, pcha się do moich kotów i "na miasto" (jak to TŻ określa resztę mieszkania poza łazienką), kuwetkuje i pięknie się bawi. A śpi w łazience przytulona do misia, posadziłam jej tam pluszaka, żeby nie było jej tak łyso.

Espresso- gdzież na Żoliborzu mieszkacie? Do którego weta chodzisz?

Ania_EN

[poprzednia][następna]