Smoczek zaginęła 10.1.07(4): Koty i klopoty.. zaczynamy cz 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 06, 2009 12:21 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

B-dur pisze:Tweety, może wyluzujesz trochę ?

najmocniej przepraszam ale nie zamierzam stosować podwójnych kryteriów, że gdy zginie kot wydany obcemu to "biedny kot" a gdy forumowiczowi to "biedny forumowicz" (bez względu na zasługi, to nie może być rekompensata; od forumowiczów powinno wymagać się więcej z powodu ich świadomości, takie same kryteria stosuję wobec siebie). Kot jest kotem, obojętnie do kogo trafił.
Chciałam porozmawiać z Zosią, ustalić co, jak i kiedy zamierza. Wiele powiedzieć nie zdążyłam.
Tak jak pisałam wcześniej - wiedziałam, że to mnie się oberwie, bo chcę wyegzekwować zwyczajne ustalenia aby kot był bezpieczny ...

Holender, nawet mogę wziąć na siebie koszty zamontowania tej siatki, bo wiadomo jak z kasą, raz jedni mają raz drudzy ale nikt nigdy za wiele (zważywszy, że Zosia nam pomaga przy maluchach, więc w ten sposób mogę jej zrekompensować trudy niańczenia). Tylko chcę w końcu spać spokojnie, przynajmniej z tego jednego powodu.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto paź 06, 2009 12:41 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Dla informacji:
Kontrola oczywiscie mozliwa, ale wykluczona jest osoba, ktora mi grozi mimo wielu prosb, zeby tego zaprzestala. Po prostu balabym sie wpuscic
taka osobe do domu.
Kontrole moze przeprowadzic oddelegowana przez Fundacje osoba, po uprzednim zaakceptowaniu przeze mnie terminu i konkretnego nazwiska. Zadnego przymusu nie bede tolerowac, poniewaz zaden aspekt sytuacji tego nie uzasadnia - koty sa w komplecie, zdrowe, maja sie dobrze i sa bardziej niz zadbane. Zabezpieczenia istnialy i istnieja, bez naruszen.

Zaznaczam, ze nie domagam i nie domagalam sie w zadnym razie specjalnego traktowania, co mi sie tu imputuje. Chcialam tylko miec szanse i przestrzen na zadeklarowanie dwoch rzeczy:
- warunki umowy adopc. byly i sa zachowane - wszystkie
- zabezpieczenia zostana udoskonalone - pisalam juz o tym, ale w zapale
ciosania mi kolkow na glowie chyba Tweety nie zauwazyla.

z powazaniem
z wislocka

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Wto paź 06, 2009 12:42 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Wiesz, nie podoba mi się sposób, w jaki się do tego zabrałaś.
Znasz Zosię osobiście nie od dziś.
Wydaje mi się, że w takiej sytuacji wskazany jest najpierw kontakt bezpośredni, a dopiero w przypadku braku możliwości porozumienia, publiczne ruganie na forum.

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Wto paź 06, 2009 12:57 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

B-dur pisze:Wiesz, nie podoba mi się sposób, w jaki się do tego zabrałaś.
Znasz Zosię osobiście nie od dziś.
Wydaje mi się, że w takiej sytuacji wskazany jest najpierw kontakt bezpośredni, a dopiero w przypadku braku możliwości porozumienia, publiczne ruganie na forum.

no właśnie chodzi o ten brak możliwości nawet kontaktu. Nic nie wiem o powyższych groźbach (jedynie dwukrotna informacja, że jeżeli zabezpieczenia nie będą odpowiednie to zabiorę kota, bo takie są warunki umowy i taki w niej zapis, wzór umowy do wglądu na naszej stronie) a pisanie, że ktoś boi się mnie wpuścić do mieszkania ... no cóż, skoro Zosia tak uważa to trudno

Tweety

Post » Wto paź 06, 2009 13:13 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Rozmowy odrzucam, poniewaz Agnieszka kontynuuje ruganie i nie daje mi dojsc do slowa. Powtarza niesprawiedliwe osady i grozby.

Oto doslowny cytat fragmentu umowy adopc. AFN, ktora podpisalam
w odniesieniu do Plamki w dniu 23 sierpnia 2008:
"Tymczasowy opiekun kota zastrzega sobie prawo przeprowadzenia kontroli, jak i odebrania zwierzęcia, jesli stwierdzi jakiekolwiek działania przeciwko zwierzęciu, niezgodne z Ustawą o Ochronie Zwierząt z sierpnia 1997."
Drugą stroną tej umowy jest AFN.

Nie udowodniono mi podjęcia (i nie zostanie to nigdy udowodnione)
jakichkolwiek działań przeciwko zwierzętom. Grożenie zatem zabraniem mi Plamki (ktora jest moim kotem, i niczyim innym)
jest bezpodstawne i moze zostać uznane za nękanie (ponieważ trwa nieustannie od 30 wrzesnia).
z powazaniem
itd

Zowisia

Post » Wto paź 06, 2009 13:44 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Nie znam Cię osobiście, Tweety.
Znam za to Zosię.
I skoro ona pisze, że odbierała Twoje telefony jak groźby, to tak właśnie je odbierała.
Ludzie mają różną wrażliwość.

Nie widzę powodu, dla którego jej obowiązkiem miałaby być rozmowa z Tobą, skoro wzbudzasz jej obawy.
Kota adoptowała od AFN. Możesz przecież oddelegować wybraną osobę. Nie musisz to być Ty.
Prosiła o wyznaczenie innej osoby. Czy ta prośba jest niemożliwa do spełnienia?
Z Zosią możesz się kontaktować przez PW. Nie jest do tego potrzeba rozmowa telefoniczna.

Nie chcę pisać za dużo, bym nie powiedziała za wiele.

B-dur

Post » Wto paź 06, 2009 14:03 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

B-dur pisze:Nie znam Cię osobiście, Tweety.
Znam za to Zosię.
I skoro ona pisze, że odbierała Twoje telefony jak groźby, to tak właśnie je odbierała.
Ludzie mają różną wrażliwość.

Nie widzę powodu, dla którego jej obowiązkiem miałaby być rozmowa z Tobą, skoro wzbudzasz jej obawy.
Kota adoptowała od AFN. Możesz przecież oddelegować wybraną osobę. Nie musisz to być Ty.
Prosiła o wyznaczenie innej osoby. Czy ta prośba jest niemożliwa do spełnienia?
Z Zosią możesz się kontaktować przez PW. Nie jest do tego potrzeba rozmowa telefoniczna.

Nie chcę pisać za dużo, bym nie powiedziała za wiele.

ale jakie telefony skoro dzisiaj po raz pierwszy usiłowałam się dodzwonić od momentu zaginięcia kota i rozmowa ta została zaraz przerwana zanim zdążyłam cokolwiek powiedzieć? Jak można komuś grozić, jeżeli nie ma się z nim kontaktu? Zosia ma jednego sms'a ode mnie i jedną nagraną rozmowę na sekretarkę, każdą grzeczną, z prośbą o kontakt. Zgadzam się na ich przedstawienie komukolwiek.
Informację o możliwości odebrania kota jeżeli zabezpieczenia nie będą odpowiednie umieściłam gdzieś na tym wątku i w jednym sms'ie w dniu gdy Plamka wróciła. Czyli ma w sumie 2 sms'y.
Czy gdybym nękała Zosię zapraszałabym ją do wzięcia udziału w imprezie, umawiała się na zwrot tego co nam pożyczyła? Czy padło jakieś niegrzeczne słowo, ubliżyłam Zosi?
Chcę tylko zapewnić kotu bezpieczeństwo a nie przezywać kolejnej wizji zlatującej Plamki z dachu. W tym celu zadzwoniłam dzisiaj aby ustalić te sprawy ale nie zdążyłam, bo jak widać to nie był rozładowany telefon.
Na wiadomości Zosia nie odpowiada, więc też nie mam możliwości takiego kontaktu.

Tweety

Post » Wto paź 06, 2009 14:25 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

B-dur, ostatnie zdanie. Ja tez znam Zosię osobiście i to od momentu zaginięcia Smoczka (tak się poznałyśmy szukając kociczki) i nie spodziewałam się, że zostanę oskarżona o nękanie, o to, że Zosia boi się mnie wpuścić do domu itp. Więc jeżeli jedynym kryterium jest poznanie kogoś osobiście i na tej podstawie wiara w jego słowa to ja nie uważam za stosowne udowadniać komuś, że nie jestem wielbłądem a tymbardziej terrorystką.

Tweety

Post » Wto paź 06, 2009 16:29 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Nie powinnam pewnie się wtrącac, ale poniewaz śledzę wątek od czasu do czasu to powiem tak, jako osoba zupelnie bezstronna bo nie znam ani Ciebie Zowisiu ani Tweety:
Zowisiu, nie powinnas się obrazac na Tweety , nie napisała nic takiego co by Cię do tego upowaznialo , a ze Cię skrytykowala za brak zabezpieczenia odpowiedniego , to miala w zupelnosci do tego prawo.,e zrobila to na forum , to tez miala prawo, skoro Ty na forum piszesz o ponownym wymknięciu się kota z powodu braku odpowieniego zabezpieczenia.
Wiesz zapewne ze jest takie powiedzenie " do 3 razy sztuka" .
Nikomu tu nie sprawi przyjemnosci i nikt Ci nie będzie wspólczuł jesli to sie powtórzy.Zrób więc odpowiednie zabezpieczenia ,miej więcej wyobrazni i zaproś Tweety aby się przekonala i tez mogla spać spokojnie i nie martwić się o powierzonego Ci kota.
Nikt z nas nie jest nieomylny i prawda nie powinna w oczy koleć.
Czasami , czytajac rozne wątki mam wrazenie ze jakakolwiek krytyka forumowiczów , zwlaszcza tych z dluższym stazem jest przyjmowana jako zniewaga.
Szkoda, przeciez wszyscy działamy dla dobra futrzakow.
Nasunęla mi sie tez taka refleksja, ze moze Zowisiu masz za duzo kotów , takiej gromadki trudno upilnowac.A to tak a propos Twojej chęci przygarnięcia kolejnego kotka od Biamilki.
I nie piszę tego złośliwie , bo ostatnio mialam w jednym czasie 6 tymczasów i ciagle je liczyłam czy gdzieś jakis sie nie zapodzial :wink:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto paź 06, 2009 18:40 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Gisha, tu nie chodzi o odbieranie słusznej krytyki jaki zniewagi.
Zosia ma porobione zabezpieczenia i zapewne dla naszych normalnych kotów byłyby one wystarczające.
Okazuje się jednak, że są one niewystarczające dla Plamki.
Wystarczyłoby powiedzieć o konieczności dodatkowego zabezpieczenia (choć Zosia na pewno pomyślała o tym sama już w pierwszych sekundach po zauważeniu braku Plamki), a nie strzelać od razu w pierwszym poście, z grubej rury, że zabierze się kota.
Nie będę powtarzała co napisała Tweety, bo to każdy może przeczytać, a mnie, jako osobę postronną uderzyło mocno.
Chyba poczułam się jak Zosia i też postanowiłam się okopać.
Ktoś, kto zna osobiście Zosię doskonale wie, że w życiu nie naraziła by świadomie kota na niebezpieczeństwo. Jakiekolwiek. I jak są one dla niej bardzo ważne.
Czasem koty robią coś, co wydaje się nam niemożliwe.

Tweety, najpierw jesteśmy ludźmi, a dopiero potem stronami umów cywilno-prawnych.

B-dur

Post » Śro paź 07, 2009 8:03 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Za caloksztalt

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro paź 07, 2009 9:24 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Nie zamierzam ujmować zaslug Zowisi, ale rozumiem tez reakcję Tweety na kolejne zniknięcie Plamki.
A okopywanie się przy takiej wczesniejszej otwartosci jest dziwne a najbardziej dziwna jest reakcja Zowisi na próby nawiazania z nią kontaktu przez Tweety :(

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro paź 07, 2009 10:04 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): PLAMKA TRZECI RAZ WRÓCIŁA!!

Mizianki dla wszystkich panienek :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Śro paź 07, 2009 10:50 Re: Smoczek zaginęła 10.1.07(4): Koty i klopoty.. zaczynamy

Wszystkim dziekuje za autentyczne zainteresowanie i troske.
Wlasciwe deklaracje skladalam tu juz niejednokrotnie, wiec nie bede sie powtarzac.

Chetnych zapraszam do kolejnej czesci watku Smoczkowego:
viewtopic.php?f=1&t=101314
zo

Zamykam. N/K

Zowisia

[poprzednia]