Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta -7

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 10, 2014 11:49 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Patmol pisze:posmaruj jej łapy wazeliną

a normalnie jak z Tobą wychodzi na chwilę marznie?

Jak jest wiatr zimny troche się trzęsie , ale energia ją rozpiera :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro gru 10, 2014 11:53 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

no to nie wiem
lepiej, żeby się nie przeziębiła :? jak się trzęsie to lepiej chyba dać sobie spokój ze spacerami

ja to idę z psami na dwie godziny i wracam, bo mnie jest zimno :twisted:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro gru 10, 2014 12:00 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Patmol pisze:no to nie wiem
lepiej, żeby się nie przeziębiła :? jak się trzęsie to lepiej chyba dać sobie spokój ze spacerami

ja to idę z psami na dwie godziny i wracam, bo mnie jest zimno :twisted:

Chyba zarezykuje i ją zabiore , maleńka nie jest .Zobaczymy jak bedzie dygotac to się cofne i pojade do moich rowerem..Bo zimno , woda zamarzła i głodne tam :|
Sie wpakowałam , zima nie zima trza chodzić...
Może się wydawać działka , ale jeść trzeba im dać bo niby koty , ale nic tam nie znajdą ..Jeszcze zawsze wieczorem jakies obce przyjdą do jedzenia..Tyle się zostawi i wszystko znika ..

lidka02

Post » Śro gru 10, 2014 12:10 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

O tak,łapki koniecznie posmarować,nasza Luna ma popękane poduchy,dość mocno :placz: Byliśmy u weta,dostała tabletki przeciwzapalne i maść do smarowania. 100 zł poszło... ale goją się,to najważniejsze :) Pamiętam jak dwa lata temu w mega mrozy chodziłam z nią na długie szaleństwa na śniegu i spacery,frajdy miała mnóstwo,przeziębiona nigdy nie była ani chora z tego powodu,a teraz poduchy zmasakrowane.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro gru 10, 2014 12:21 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

poduchy niszczy raczej sól, która ludzie sypią chodniki
niż śnieg

Patmol

Post » Śro gru 10, 2014 12:23 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Dlatego te łapki trzeba jednak zabezpieczać :)

O,wiem..sweterek suni ubierz :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 10, 2014 12:31 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

jakiś swój 8)
rękawy wywiń, guziki zapnij

Patmol

Post » Śro gru 10, 2014 16:47 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Patmol pisze:jakiś swój 8)
rękawy wywiń, guziki zapnij

Ło rany macie pomysły :strach: swój ...szkoda że nie umie na drutach dziergac coś bym jej zrobiła czerwonego takiego na święta :mrgreen:
Dała rade młoda jest nie do zdarcia jak ja , jak konie :mrgreen:
Ale psinka na działce Jagoda najpierw się bała a potem już ok..Jagoda tak kocha psy :( smutno mi sie zrobiło bo chciała iśc za szczeniakiem :( .Została znów tam sama i znów mysle czy nie lepszy byłby dla niej może hotelik , jak ta samotność na działce...Kiedyś były tam trzy psiaki ale facet wojował , więc jeden pojechał do Katowic ds , a drugą mam w domu bo miała operacje.Jagoda tam została bo się boi ludzi , ale kocha psiaki...Teraz tam jest więcej sama , nie wiem co zrobić.. :x Niby ma jedzenie , swoje miejsce ale gdzie w tym wszystkim zadowolone zwierze jak tyle jest samo..Chciałam kiedyś ją zabrać do domu jak Sara odeszła , ale ją przerażaja ludzie , a tu blok więc dałam spokój bo czarno to widziałam..W hoteliku z jakimś psiakiem pewnie było by jej lepiej jak u mnie na działce co............

A wczoraj spotkałam na mieście Kasie tak ma na imię sunia :ryk: Fajnie wymyśliłam ..dwa lata temu wywalona w lesie , była u mnie chwile i w dwóch hotelikach bo pierwszy mi nie pasił..Miała tam operacje na oko i sterylizacje ..miała ogłoszenia a że dziewczyna dwa lata temu miała ok 10 lat nikt nie chciał albo sie jej bali..To pojechałam po nią znów 200 kilasów i przywiozłam do siebie , ma domek u koleżanki córy.Kochaja ją jak dziecko :1luvu: :1luvu:
A to Kasieńka , posiwiała przez te dwa lata..jest cudna
Obrazek
a tu szczenior :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Alicjo pamiętasz :mrgreen:
odpchlona odrobaczona , dwa dni spała..Dwie jej siostry przejechał samochód ..Mama do sterylki jest ale na wiosne bo zimno..
Obrazek
Kotka od małego w szopach aż dziwne jak dobrze czują sie w domu , może dlatego że ciepło...Raz juz ja odnosiłam w szopy trzy tygodnie temu , ale teraz żal ...Więc zabrałam..
Co mam kłamać , tak mam ja w domu.
No i miałam dwa tel o Milusie z Bydgoszczy , ale jak mówie że ma ranki i leczona każdy mi dziękuje...Dlaczego nikt nie chce jej zabrać teraz , ma książeczke , mozna przecież zabrać ją do innego weta tak ...Ale po co jak można znaleźć zdrowego , to mnie wk... :evil:
Obrazek
Mozna by ją zabrać , dać jej domek wyleczyć i mieć satysfakcje że sie pomogło.Udało i kotka jest zdrowa ..Ale nie :(
A teraz z innej bajki gdyby ktos miał na zbyciu karme gastro chetnie przyjme , mam dwa koty trzustkowe ....Adoptować też ich nikt nie chce . :evil:
Mogłam kupic gastro ale kupiłam puryne , bo na ulicy tez cos dać musze ...
Obrazek
Dziś na działce i na ulisy dostały royala co przysłała Dorotka , wcinały że nawet nie gryzły :( tak im smakowało..

lidka02

Post » Śro gru 10, 2014 17:53 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

a jakiś nowy wat będzie, bym sie wpisał ? Tuliś

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro gru 10, 2014 18:00 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Śliczna ta kotunia jest :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 10, 2014 18:44 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Pamiętam :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro gru 10, 2014 19:01 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

alab108 pisze:Pamiętam :ok:

Ala może zrób jej ogłoszenia i daj swój nr tel co.. :mrgreen: :201494
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jutro zaworze na kastracje i steryke :strach: musze ... :|

lidka02

Post » Śro gru 10, 2014 19:43 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Ale tą małą? Ile ona może mieć?
Lidka zrób jej porządne zdjecia :ok:
Ostatnio edytowano Śro gru 10, 2014 19:45 przez alab108, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro gru 10, 2014 19:45 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

alab108 pisze:Ale tą małą? Ile ona może mieć?

Nie taka mała ma z 7-8 miesięcy już czas i pręgowanego też ..Jak dawałam Putina na kastracje pręgowany miał iśc też ale się rozchorował i klapa... :| Już sie umówiłam..

lidka02

[poprzednia][następna]