Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ja też wspólczuje Pracownikom. Choć najbardziej to wspólczuję kotom, które pozostaną bez schronień przed zimą.NOT pisze:Też witam z rana.
Wspólczuję pracownikom porządkującym teren eks-działek na lotnisku pracy w takie upały, jakie mamy teraz.
Zapowiada się kolejny gorący, parny dzień.
Ja nigdy nie twierdzilam ze koty wolnożyjące mają radosne i bestroskie zycie.Jednak są to koty wolnożyjące i mają prawo życ tak jak chca i nikt nie ma prawa decydowac za nie na siłę. Chyba ze piszesz konkretnie o maluszkach, które rzeczywiscie mają nikłe szanse na przetrwanie, chociażby z racji chorób.Dlatego maluszki zabieram.Ja wychodzę z troche innego zalozenia i uważam że nie do konca mamy prawo ingerować w nature. Ktoś tą nature tak obmyślił i w jakims celu. Zwłaszcza wtedy kiedy nie ma takiej konieczności.Sterylizacje, ograniczenie nadpopulacji a potem opieka i kontrola. To chyba nie jest mało? Przypomonam ze cały czas mam na uwadze koty nieadopcyjne. Nie piszę o dorosłych miziakach, wyrzuconych z domu, czy kotach które spełniają określone warunki. Takie koty równierz są przez nas zabierane. Sama wiesz bo też ode mnie kiedyś zabierałas.Apropo adopcji gdzie kolejki ludzi stoja po dorosłe koty, to obecnie mam problem z tymczasami dla maluszków, więc daremne w kołko pisanie o tym.Wiele spraw tylko teoretycznie tak prosto wygląda.NOT pisze:e-dita, jak widać szczęśliwe i beztroskie te Twoje tymczasy.
Wiele bezdomnych kociąt może im zazdrościć.
Szkoda, że tylko nielicznym kociakom udaje się uciec z dworu na kanapy.
Zawsze boleję, gdy widzę dzikie maluszki.
Mam świadomość, że czeka je trudne i najczęściej krótkie życie.
Nie dociera do mnie argument, że koty wolnożyjące mają radosne, urozmaicone życie, jak twierdzi część karmicielek.
iza71koty pisze:Dziewczyny Prosimy o Dużo ciepłych myśli i Kciuki. Jest cieżko.
iza71koty pisze:Nadal Bardzo Prosimy o Pamięć o FUNDUSZU EXTRA.Potrzebujemy środków.Pracowników jest więcej. Prace będa trwały dosć długo..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Jura, puszatek i 49 gości