[Białystok 2]60 kociaków i nowe nędze :(:( s.97

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 03, 2008 13:43

Hm,ciekawe jak akcja na Białostoczku? Będę miała nowego kotka tymczasowego?

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Pon lis 03, 2008 17:15

Koteczka-mamusia już ciachnięta. Miewa się nieźle.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 03, 2008 17:25

Prawie wszystkie kotki wysłałam dziś do kramika, w wydaniu papierowym będą jutro.

Aga, którym kotkom potrzeba zrobić allegro ??

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon lis 03, 2008 22:32

Beatko - na pewno coś skombinujemy :) Ale wiesz, to nie takie proste. Bożenka dzwoni do babona 2 dzień...

Erin-dobrze że kicia już po...

Monia3a - dzięki. Co do allegro - czarne mają, tygryski mają (zbiorcze różne tygryski, juz niewiele zostało :)
Dobrze byłoby dla kiciów Emilki, Brutuska Jani i Tri z Wysockiego (choć Tri się pewnie odda na mruczeniu)

Jakoś tak się poluzowało ostatnio (choć nie do końca tak jakbym chciała- 3 kicie z Suraskiej zniknęły, dwa z Wysockiego odeszły... ech)
Jest tak:

1969ak - 1
p.Danusia - 2
Jania - 4+1 (ale 4 jeszcze malusie)
Erin-3
p.Ania - 2
p.Teresa - 3
Babon z Witosa - 11
Babon z Gajowej - 5
Tomasz - 1 (mocno do leczenia)
Ja -1 (jeszcze mocniej do leczenia)

Więc tylko 34 :roll:
nie liczę narazie 14 z Białostoczku....

Szczotka moja obgryza palce. I Mruczy. Ale obawiam sie, że to działanie kociego Gripexu :roll:
Podanie jej dziś 3 wielkich strzykaw z płynem to było mistrzostwo świata, wiła się jak wij. Płynem zostaliśmy obdzieleni równo - Szczotka, ja, mąż i sufit "gabinetu zabiegowego" :roll:
Wiecie, moja Nokia chyba nie wie, że Szczotka jest kotem. (no bo niby skąd ma wiedzieć, przecież to kota nie przypomina w najmniejszym stopniu....) BO jakoś nie reaguje przesadnie. Tj wali na odlew chłopaków, ale nie tak jak wtedy kiedy była Sabinka....
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro lis 05, 2008 8:02

Dziś raniutko na mnie w Kiciusiowie - powszechnie zwanym stołówką kocią - czekała niespodzianka.
Na poduszeczkach siedziała trójka kociąt, może tylko nieco mniejszych niż JUROWIACY.
Ktoś - jak zwykle jesienią tak bywa - podrzucił swoje, juz nieco ucywilizowane kociaki.
Miauczały, a więc poczestowałam ich nereczkami i pobiegłam po transporterek.
Pogłaskałam i... połapałam... każdego z osobna zaniosłam do Kotkowa, gdzie przebywa Brutus i Lalka
Nowicjusze nie zostały powitane mile.
Były syczenia, pomruki, itp. itd...
A w Perełkowie nadal urzeduje śliczny kocur podrzucony /wcześniej już o nim pisałam/ absolutnie ucywilizowany, domowy kot.
Rodzinka kocia wyraźnie się rozrosła... Jurowiacy korzystają ze stołowania tylko nocami...

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro lis 05, 2008 8:11

Widziałam na kotkowie, że Słonko wróciło z adopcji. Biedna malutka, nie ma szczęścia.

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro lis 05, 2008 20:13

Może ktoś jeździ do Warszawy i mógłby porobić za kocie taxi? http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3678375#3678375
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro lis 05, 2008 20:48

A cóżesz się stało, że Słonko wróciła ? :( Biduńka :( A tak cieszylismy sie że znalazła domek :(

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Śro lis 05, 2008 22:43

Tak mi szkoda Słonka :( Widzę, że Madzia nic nie pisała, więc ja słówko: w nowym domku nałożyły się alergie i współlokatorzy (ogólnie rzecz biorąc). Słonko wróciło więc do Madzi. A to taka kochana i prześliczna kicia. O tyle dobrze, że czarny Karaluch oddany w pakiecie razem ze Słonkiem - został u państwa.
Heh, gdybym miała własny dom niewychodzący to nie dałabym umieścić Słonka na Kotkowie ;). A tak - 12 tygodni życia, w tym chyba 3-4 domki tymczasowe i 2 stałe. Trochę dużo jak na takiego małego kociaka.

Ania i Krzyś, dawno nie pisaliście - co u Tosiaczka?

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro lis 05, 2008 23:34

Co u Tosi?
Huśtawka :?

Jest cały czas na antybiotyku, po odstawieniu od razu są problemy (ostatnio np. jakieś dziwne wycieki z ucha). Tak więc będziemy eksperymentować. Niezastąpiona dr Lenkiewicz wpadła na pomysł zastosowania tzw. terapii weekendowej. Polega to na podawaniu 3 dawek antybiotyku w tygodniu...
...tak długo jak się da. Kłóci się to, co prawda z wszelakimi naukami farmako-mikrobiologicznymi, ale próbować trzeba. Jeśli ma to przynieść wymierne rezultaty

Poza tym Tońka jest bardzo żywa i aktywna. Dużo urosła (2900g) i wyładniała. nie ma problemów z oddychaniem jeśli pozostaje na antybiotyku. TU możecie ją zobaczyć na zdjęciach (poczytać więcej także, to wątek z którego można się dowiedzieć najwięcej o naszych futrach).

Powoli będziemy się przygotowywać do kastracji i chipowania. Dawno zdecydowaliśmy, że wszystkie nasze koty będą zaimplantowane – Franek ma już chip i wpis w rejestrze PTRIZ, teraz czas na Tosię :) . Czeka nas więc spore przeżycie. Całe szczęście Tośka ma już spore doświadczenie w znieczuleniach ogólnych :P).

PS> Strasznie nam żal Słoneczka :(. Widzieliśmy ją na żywo i jesteśmy zakochani...

...ech...

...żeby tylko funduszy było trochę więcej... :(

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Czw lis 06, 2008 16:25

1969ak pisze:Czy Mruczenie jest aktualne? Mam obiecane, że Gazeta Współczesna da informację, że ma być taka impreza. Może uda się ich namówić na coś więcej?
Przydałaby się nam TVP Białystok. Niestety, aż takich znajomości nie mam :cry: A może oficjalna prośba TOZ by pomogła? Przecież oni pokazują relacje z dni otwartych w schronisku.

Właśnie rozmawiałam z reporterem radia Białystok Andrzejem.G o niedzielnym mruczeniu i sytuacja wygądą tak, że będzie to nagłośnione w radiu nie wiem czy jutro ale w sobotę napewno i być może jakiś przedstawiciel z radia będzie w niedzelę w Zoo Natura aby nagrać krótką relację z tego dnia :roll: jeśli kierownik wyrazi zgodę to tak będzie. Trzymajcie kciuki a Ty Aguś dbaj o gardełko aby w niedzielę było sprawne :wink:

monia3a

Post » Czw lis 06, 2008 17:47

a właśnie!

jeżeli jest potrzebna pomoc na mruczenie, to ja mam wolne (o ile nic się nie zmieni, bo zdarza się, wiadomo, różnie) i mogę pomóc

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Czw lis 06, 2008 20:18

Ja kilka dni temu przesłałam informację o Mruczeniu do bialystokonline. Oni zamieszczają informacje o wszystkich imprezach w mieście. I nic, jak do tej pory nie ma żadnej wzmianki. Może sprawdzają w TOZ?

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw lis 06, 2008 20:21

Przepraszam, że w tym temacie, ale inaczej nikt nie odpowiada, a to bardzo pilne :cry: Chodzi o tą ciężarną kotkę... Proszę o tylko DT. Zapewnie wszystko weta, jedzedzie. Ona musi tylko mieć gdzie urodzić. POMOCY
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Czw lis 06, 2008 20:34

1969ak do bialystokonline trzeba zgłaszać takie rzeczy osobiście i też nie zawsze chcą współpracować :wink:

luspa o jaką kotkę chodzi??

monia3a

[poprzednia][następna]