KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 16:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jutro będę w schronisku i w Kociej Chatce, czy mam przywieźć pudło styropianowe na budkę ? Mara nie wie czy jest jeszcze potrzebne więc prosze mi napisać.
Pudło jest wielkie i nie koniecznie musze go wozic ze sobą jesli nie bedzie potrzebne, tym bardziej, ze samochód mam napakowany słomą i miejsca jest dość mało.
Do pudła dołożę folie i ścinki polarowe.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt gru 02, 2011 17:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Iweta pisze:Jutro będę w schronisku i w Kociej Chatce, czy mam przywieźć pudło styropianowe na budkę ? Mara nie wie czy jest jeszcze potrzebne więc prosze mi napisać.
Pudło jest wielkie i nie koniecznie musze go wozic ze sobą jesli nie bedzie potrzebne, tym bardziej, ze samochód mam napakowany słomą i miejsca jest dość mało.

Jeśli nikt z KCh nie zgłosi się po pudlo to ja bardzo chętnie je przyjmę na schroniskową kociarnię - mamy w schronie kilka dzikusów i jak ktokolwiek wchodzi to one od razu są na zewnątrz - przy większych mrozach zawsze się tam będą mogły schować...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt gru 02, 2011 17:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:
Iweta pisze:Jutro będę w schronisku i w Kociej Chatce, czy mam przywieźć pudło styropianowe na budkę ? Mara nie wie czy jest jeszcze potrzebne więc prosze mi napisać.

Jeśli nikt z KCh nie zgłosi się po pudlo to ja bardzo chętnie je przyjmę na schroniskową kociarnię - mamy w schronie kilka dzikusów i jak ktokolwiek wchodzi to one od razu są na zewnątrz - przy większych mrozach zawsze się tam będą mogły schować...

Ok. To w takim razie przeznaczam to pudło dla schroniska. W razie jakby kiedys było potrzebne dla Kociej Chatki to na pewno gdzieś jeszcze wykopie jakies pudło ;)
Własciwie to do schroniska, jesli jest taka sytuacja. przydałoby sie więcej pudeł. Mimo, ze objetościowo jest wielkie to w srodku najwyzej dwa koty wejda ale koty nie lubią wchodzić do jednego pudła. Zazwyczaj jeden zajmuje całe, chyba, ze sie bardzo lubia wtedy wchodzą razem.

Iweta

Post » Pt gru 02, 2011 19:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kropeczka13 pisze:
Obrazek

Moje kochane dziewczynki :king:
Jestem z Was dumna :spin2:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt gru 02, 2011 19:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Filomen pisze:Moze się rozkręcimy i zrobimy w Plejadzie następną - wtedy zapraszam z puszkami Kociochatkowymi, moze przed swietami sie uzbiera troszke kasy. Czy ktoś chętny na kwestę Kociochatkową ?

Ja się piszę :smokin:
Będę z Dorotką zaczepiać ludzi :lol:
+ kilkoro dzieci (tych bardziej rozgarniętych :wink: ) z klasy mojej siostry :dance:
Doświadczenie w sprzątaniu kuwet na dyżurze już mają 8)
Jak ktos chce mogę wypożyczać siostrę na dyzury :pisanie:
Za drobną oplatą oczywiście :mrgreen:
ona pracuje a dla was zostaje tylko myzianko kociastych :smokin:

Cookie1706

Post » Pt gru 02, 2011 19:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dajcie znać kiedy to się dołączę :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 02, 2011 19:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Alienor pisze:Dajcie znać kiedy to się dołączę :ok:

Marzenko, jutro w Kociej Chatce zostawie dla Ciebie "paczuszkę" 8)

Iweta

Post » Pt gru 02, 2011 19:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Iwetko, twoje pudło jest na przedsionku kwarantanny, podpisane o ile kartka nie odpadła. Manewruj nim ostrożnie, bo w workach masz tam "kłębki" styropianu- jak się wysypie to będziesz miała syf, a jako osłonka ochronna/wypełnienie paczki coby się nie potłukło są rewelacyjne. :ok: I czekamy na Twój bazarek :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt gru 02, 2011 20:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Przyszłam do KCH przygotowac Michałową do weta, a tu mała Inka biega na 3 łapkach, a mała bura z rodzinki wymioty na całego. No to 3 koty pojechały do lekarza. Bardzo dziękuję Iwonce za transport i pomoc przy kociastych.

Michałowamiała zrobione USG, na którym widoczne są jakieś "brzydkie cienie" koło trzustki. Na razie dostała antybiotyk 1 x dziennie 3,4,5 XII, metocolpramid 2x dziennie 3,4,5 XII - kontrola 06 XII. Gdyby nie jadła to w niedziele do weta. Jak ja przywiozłam i weszła do boksu to zjadła 1/3 miseczki mokrego :ok: :piwa: . Ona chyba lubi saszetki z rybką.

Inka, w nóżce jest stan zapalny, miała gorączkę prawie 40 st. i boli ja ta nóżka. Dostała antybiotyk 1 x dziennie 3,4,5 XII i lek p. bólowy doustnie 1x dziennie 3,4 XII. Kontrola 06 XII. Gdyby się coś działo to wczesniej. Jest w boksie, musi ograniczyc szaleństwa :wink:

Mała bura od rodzinki została nazwana "Bohaterka" (przez córkę p. doktor), bo tak ostro walczyła przy badaniu i podawaniu leków. Zrobiła też u p. doktor wielkiego kupala :oops: Dostała zastrzyki i trzeba ją obserwowac, jeżeli pojawi się piana na pysiu to nie wolno podawac następnego zastrzyku tylko trzeba jechac do weta. Zastrzyki ma brac 3,4 XII co 24 h ,czyli jutro nie wcześniej niż wieczorem. Trzeba obserwowac kupę i czy wymiotuje. Jest w osobnym boksie.

Leki są opisane w witrynce. Niestety prawie wszystko to zastrzyki :( Michasia 2 x dz. Czy ktoś się pisze na podawanie tych leków???
Jutro dopołudnia będziemy w KCH ze znajomymi, którzy przywiozą dary z pewnej szkoły, to wypiszę karty leczenia.
Ostatnio edytowano Pt gru 02, 2011 21:27 przez The Szops, łącznie edytowano 1 raz

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt gru 02, 2011 20:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Może nie wiesz, ale w poczekalni wszyscy (ludzie i zwierzęta) zrobili się baaardzo nerwowi słysząc te dzikie wrzaski z gabinetu :lol: Pani od dużej psicy miała oczy jak 5złotówki i widać było, że się zastanawia co się tam dzieje :lol:

Alienor

Post » Pt gru 02, 2011 20:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Alienor pisze:Może nie wiesz, ale w poczekalni wszyscy (ludzie i zwierzęta) zrobili się baaardzo nerwowi słysząc te dzikie wrzaski z gabinetu :lol: Pani od dużej psicy miała oczy jak 5złotówki i widać było, że się zastanawia co się tam dzieje :lol:

A to taki mały kiciuś :twisted:

Mam jeszcze pytanie odnośnie szwów u naszych koteczek po sterylkach (Weroniki i Paulinki). Czy to są szwy rozpuszczalne, czy zwykłe do ściągnięcia, bo Weronika ma cały komplet nitek, a Paulince też coś wisi. Jeżeli są do ściągnięcia to chyba już lada dzień, żeby się znowu nie porobiły jakieś stany zapalne :roll:

The Szops

Post » Pt gru 02, 2011 20:44 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:
Kropeczka13 pisze:
Obrazek

Moje kochane dziewczynki :king:
Jestem z Was dumna :spin2:

dziękujemy...ja też tam byłem,zdjątka robiłem i worki nosiłem... :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt gru 02, 2011 21:05 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Oj to przepraszam Pana bardzo za moje niedopatrzenie :roll:
To się więcej nie powtórzy Drogi panie Wiesiu :love:

Cookie1706

Post » Pt gru 02, 2011 21:07 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Postaram sie jutro podleciec do poludnia i zrobic ranne zastrzyki, wieczorne zrobi Wiesiu jak bedzie jachal z pracy bo i tak jezdzi do Pedzla.
Przyniose niziutka kuwetke dla Inki bo zadna nie pasuje sa za wysokie a ona biedna nie moze podniesc tej chorej nozki.
Dary ze szkoly rozpakowalismy puszki sa w szafie,saszetki w regale w duze misce tez z darow,reszka puszek ktora sie nie zmiescila do szfy jest w pudelku na waskiej szafie.
Suche na gorze na witrynce, poslanka w szafie, miseczki w szafce bufetowej.
Jest i troszke dla pieska odlozone, jak pojedziemy do schronu to zabierzemy.

Wieczorem przywiezlismy 4 paczki podkladow pampersowych, doskonale do wyscielania zamiast teraz zwlaszcza zima jak sa problemy z praniem uzywania kocy i innych poduszczek.
Ubrudza wyrzucic i dac swieze.

Bezdomniaki obsluzone byly trojka dzieci i mamusia.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt gru 02, 2011 21:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jadziu, Wiesiu super, ze możecie zrobic zastrzyki :ok:

Za uświadamianie młodzieży szkolnej :piwa:

The Szops

[poprzednia][następna]