DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 0:33 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

myamya pisze: i Tajemniczy Dobroczyńca.

Czy to zle ze takowy jest? Chyba tylko b.dobrze dla zwierzat!! Wiesz, bo zawsze jest jeszcze jedno wyjscie: Gmina Puszcza Marianska podpisala umowe z Wojtyszkami wiec tam napewno psy mialyby "swietnie". :roll:
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pon gru 05, 2011 0:44 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

BOZENAZWISNIEWA pisze: magaaaa...Ty przypadkiem z "pania i panem"w cyrku nie pracowałas, he :wink:
ARKA,tak kulturalniej?

I co chcesz w ten sposob zasugerowac? To ja Ci cos tez zasugeruje:popracuj w cyrku(rozne rzeczy mozna robic w cyrku, zreszta) a potem wez z niego niedzwiedzie,dwa, ktore staly tam w malutkich klatkach,ze nawet nie mogly sie swobodnie wyprostowac, zrob to Bozenko i potem pisz z ironia o innych ludziach. Mam nadzieje, ze Ciebie tez ktos kiedys "podsumuje', "dobro" powraca.

ARKA

Post » Pon gru 05, 2011 0:51 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Aniela, bardzo mi przykro, ale:
BARDZO WSZYSTKICH PROSZĘ O NIEODPOWIADANIE NA POSTY UŻYTKOWNICZKI "ARKA".
Bardzo bym nie chciała, aby ten watek zamienił się w kolejną pyskówkę :|
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon gru 05, 2011 0:55 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

BOZENAZWISNIEWA pisze:Przypomne sławetne słowa Pani Szwarc..cyt:"szczur to tez człowiek"-optymistyczne spostrzeżenie, nie ma co..Oprócz umieralni psów,leza na wybiegach "człowieki",bo skoro szczur to tez człowiek :roll:

To ze ktos ma inny swiatopoglad, inaczej postrzega WSZYSTKIE zwierzeta ma oznaczac, ze jest "inny niz my" :roll: Podobno walczy sie o zycie wszystkich zwierzat wiec ja tu nie wysmiewam takiego podejscia. Jasne, ze w schronisku nie powinno byc gryzoni tylko pokaz mi schronisko, w ktorym ich nie ma, to jest jak najbardziej naturalne wrecz zjawisko( ktore sie zwalcza):latwy dostep do pokarmu!

I jaka jest roznica miedzy szczurem hodowanym w domu a szczurem zyjacym na wolnosci? Czym kot domowy rozni sie od kota wolnozyjacego(dzikiego); maja inne serca, watroby, inaczej odczuwaja? To, ze ustalilismy sobie, my ludzie, pewne zasady, ze szczury i myszy sa zwalczane gdyz przynosza czlowiekowi szkody nie znaczy, ze mamy wysmiewac wrecz szyderczo, podejscie innych ludzi do tych zwierzat.
Ostatnio edytowano Pon gru 05, 2011 5:04 przez ARKA, łącznie edytowano 1 raz

ARKA

Post » Pon gru 05, 2011 0:57 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:Aniela, bardzo mi przykro, ale:
BARDZO WSZYSTKICH PROSZĘ O NIEODPOWIADANIE NA POSTY UŻYTKOWNICZKI "ARKA".
Bardzo bym nie chciała, aby ten watek zamienił się w kolejną pyskówkę :|

Jaaasne Zosia, pyskowac mozesz tylko Ty :D

ARKA

Post » Pon gru 05, 2011 1:01 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ARKA pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze: magaaaa...Ty przypadkiem z "pania i panem"w cyrku nie pracowałas, he :wink:
ARKA,tak kulturalniej?

I co chcesz w ten sposob zasugerowac? To ja Ci cos tez zasugeruje:popracuj w cyrku(rozne rzeczy mozna robic w cyrku, zreszta) a potem wez z niego niedzwiedzie,dwa, ktore staly tam w malutkich klatkach,ze nawet nie mogly sie swobodnie wyprostowac, zrob to Bozenko i potem pisz z ironia o innych ludziach. Mam nadzieje, ze Ciebie tez ktos kiedys "podsumuje', "dobro" powraca.

Mam 20 kotów w domu, kalekich i b.cezko chorych,wyrwanych z róznych schronisk, z ulicy i 2 psy po przejściach..Dobro powraca ,może,wierze w to...Ale widze tez PIEKŁO właśnie w takich miejscach jak Korabiewice...I nie siedzę cicho,bo tak komus pasuje...bo Ci co siedza cicho pozwalaja na działalnosc w takim miejscu :roll:
Ani ja, ani moje dzieci,ani dzieci jakie wychowuje nie chodza do cyrku,gdzie pokazuje sie zwierzeta...własnie z szacunku do tych istot, które dla kasy sa zmuszane do pajacowania przez publiką.
To tyle w ramach "sprostowania"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon gru 05, 2011 2:14 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Ani ja, ani moje dzieci,ani dzieci jakie wychowuje nie chodza do cyrku,gdzie pokazuje sie zwierzeta...własnie z szacunku do tych istot, które dla kasy sa zmuszane do pajacowania przez publiką.
To tyle w ramach "sprostowania"

Wrazliwosc spoleczna wzrasta i dobrze, kiedys moze az taka nie byla. Ludzie, z roznych powodow wybierac musza, czy chca czy nie, taka a nie inna prace. Z tego co wiem p.Magda nie byla"cyrkowka' stricte, nie byla zwiazana bezposrdnio z pracą przy samych zwierzetach czy z, nie maltretowala tam zwierzat a moze im wrecz przy okazji pracy tam pomagala, nie wiem. Wiem, ze dla tych niedzwiedzi przeniosla sie na wies z W-wy. Ja np. mojego dziecka nigdy nie zaprowadzilam tez do zoo bo uwazalam ze to tez jest "cyrk"; niewolnictwo zwierzat dzikich.Moze za kilka lat i zoo znikna, moze swiadomosc bedzie jeszcze wieksza, moze sie myle a moze nie. Nie popieram tez trzymania jakichkolwiek zwierzat dzikich w domu:wezy, tarantuli itd.

ARKA

Post » Pon gru 05, 2011 7:36 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

ARKA, nie znam Cię ale wiesz - już Cię nie lubię. Jak tylko się natykam na Ciebie na wątku to jest pyskówka i sugerowanie, że jak tam nie zapieprzasz ze ścierą, łopatą i miskami to morda w kubeł nie bulgotać. Może powiesz mi jak mam pomóc tym zwierzętom mieszkając bez mała na drugim końcu Polski i bez samochodu? Bo jak powiesz że wysyłając "tajemniczemu dobroczyńcy" czy prowadzącym obecnie ten przybytek pieniądze to odpowiem - ich sposób działania świadczy jasno, że odchodzi tam ciężki szwindel i ja IM pieniędzy nie dam. Bo na zwierzęta raczej nie pójdzie.
Moja pierwsza i ostatnia odpowiedź na Twoje posty - wrzucam Cię w ignora (nawet Pcimolki nie ignoruję, choć często się nie zgadzamy, no ale on często ma coś sensownego do powiedzenia).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 05, 2011 11:56 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Jasssny gwint, skoro się ta kobieta o nicku Arka tu pojawiła, to znaczy że w Korabiewicach naprawdę niezły smród - ona ZAWSZE popiera różne podejrzane miejsca i zawsze w sobie tylko właściwym stylu.
Wrzucam do plonkownicy niniejszym - po co się denerwować tym indywiduum.
8) :lol:

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Pon gru 05, 2011 12:04 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Nowy wątek może bez ARKI :mrgreen:
Stuknęła setka.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon gru 05, 2011 12:08 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

magaaaa pisze:Nowy wątek może bez ARKI :mrgreen:
Stuknęła setka.

Zaraz założę, ale pierwszy post uzupełnię jutro. Pracuję od 24 godzin non stop (no z przerwami na psio-kocie niezbędne czynności obsługowe).
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon gru 05, 2011 12:18 Re: DO zamknięcia - KORABIEWICE

Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon gru 05, 2011 12:21 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Berek pisze:Jasssny gwint, skoro się ta kobieta o nicku Arka tu pojawiła, to znaczy że w Korabiewicach naprawdę niezły smród - ona ZAWSZE popiera różne podejrzane miejsca i zawsze w sobie tylko właściwym stylu.
Wrzucam do plonkownicy niniejszym - po co się denerwować tym indywiduum.
8) :lol:

Tyle masz do powiedzienia, strasznie cieniutko i poziom wart calego TWA, tylko zwierzat zal.

P.S i miej odwage podpisac sie imieniem i nazwiskiem(nie tylko ty) skoro lekko, spod palca, takie pomowienia, ublizania, na forum publicznym, piszesz.

ARKA

Post » Pon gru 05, 2011 13:45 Re: DO zamknięcia - KORABIEWICE

Zofia&Sasza pisze:Tu viewtopic.php?f=1&t=136581
nowy wątek...
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia]