[WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 15:38 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Ah ten zasikaniec mały :wink: Moja Wilczka też ostatnio mi do konta robi :twisted: I to oczywiście o najgorszej porze - 5.30 a budzik nastawiony na 6 :twisted: Już bym wolała żeby sobie sikła o 3-4 wtedy mam jeszcze czas żeby sobie pospać a tak.... Ale ona ma to ze względu na nerki, sobie siknie od czasu do czasu. No albo jak się na nas zezłości :twisted: :lol:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lut 28, 2010 11:05 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Brzózka pisze:Niestety nie bardzo :( nadal sika, chociaż czasami zdarza mu się dzień przerwy. Natomiast widać wyraźną różnicę w kontaktach ze Smolikiem, no i tak ogólnie .... :) Na śpiocha spokojnie mogę mu obciąć pazury :)

Maxiu uspokój się z tym sikaniem, proszę cię! nie przynoś wstydu wrocławiakom! bo jak Twoja Brzózka się zeźli to cię do mnie przywiezie :twisted: ! a ja do Warszawy narazie nie jadę i co ? a u mnie nie ma mody na sikanie ..... Mietucha gryzie niemiłosiernie wszystkich gości 8) i nie przechodzi mu to jak tobie sikanie.... :evil: :evil:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie lut 28, 2010 12:06 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Wystawiliśmy ostatnio jedną kuwetę na przedpokój ...... zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie jest w kratkę :( Zdarza się, że przez 2-3 dni jest ok, a później znowu seria ...... :(
Jessi nie bój się, nie oddam Maxa :) Kto by się ze mną tak ganiał po mieszkaniu jak on ???? Kto by tak śmiesznie gadał ???? :)

Brzózka

Od: Pt sie 31, 2007 22:46

Post » Nie lut 28, 2010 15:29 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Brzózka pisze:Wystawiliśmy ostatnio jedną kuwetę na przedpokój ...... zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie jest w kratkę :( Zdarza się, że przez 2-3 dni jest ok, a później znowu seria ...... :(
Jessi nie bój się, nie oddam Maxa :) Kto by się ze mną tak ganiał po mieszkaniu jak on ???? Kto by tak śmiesznie gadał ???? :)

:ryk: :ryk: :ryk: a Mieciu już się łudził że powstanie brygada Siko-gryzaczy :mrgreen:

jessi74

Post » Nie lut 28, 2010 18:51 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Mogą stworzyć wirtualną grupę :ryk: :ryk: :ryk:

Brzózka

Post » Pt cze 04, 2010 17:01 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Niestety nie mam dobrych wieści .... :( Max strasznie schudł. Ważył 7,5 kg a teraz 4,95... nie chce jeść, bardzo mało pije.... dzisiaj byliśmy u wetki. Jak go zobaczyła to się przeraziła ... :( stwierdziła, że wygląda na kota, który ma 12 lat a nie 3 .... Ledwo udało się nam pobrać krew (z przedniej łapki w ogóle nie chciała lecieć), poza tym ma bardzo niską temperaturę, jakieś 37 z kreską (a był bardzo wkurzony i tym samym powinna temperatura iść do góry, co świadczy tylko o tym, że miał jeszcze niższą temp)..... Dostał w zastrzyku wit B12, z nadzieją, że trochę zacznie jeść.... Jedno z pierwszych pytań wetki było "czy miał robiony test na białaczkę" ..... trudno mi było na to odpowiedzieć. Może pamiętacie coś na jego temat ..... Jutro mam rano jechać do lecznicy i porozmawiać z panią doktor już z wynikami ......

Brzózka

Post » Pt cze 04, 2010 18:35 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Brzózko, tak strasznie mi przykro :( Mam nadzieję, że to chwilowa zniżka formy :(

W schronisku niestety koty nie mają robionych testów na białaczkę :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt cze 04, 2010 20:30 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

:( Biedny Max. Też co mi przychodzi do głowy to choroba nerek - koty przy niej chudną. A czy wetka zaglądała do pyszczka czy nie ma żadnych nadżerek?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt cze 04, 2010 21:05 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Max niestety nie należy do pacjentów, którzy dają się badać :( Przy darciu japy dzisiaj udało się co nieco spojrzeć i jedyne o co spytała, to czy nie ma problemów z przełykaniem. O nerkach też wspominała, ale generalnie czekamy na wyniki, mają być jutro....... Trzymajcie kciuki ....

Brzózka

Post » Pt cze 04, 2010 21:58 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Brzózka pisze:Niestety nie mam dobrych wieści .... :( Max strasznie schudł. Ważył 7,5 kg a teraz 4,95... nie chce jeść, bardzo mało pije.... dzisiaj byliśmy u wetki. Jak go zobaczyła to się przeraziła ... :( stwierdziła, że wygląda na kota, który ma 12 lat a nie 3 .... Ledwo udało się nam pobrać krew (z przedniej łapki w ogóle nie chciała lecieć), poza tym ma bardzo niską temperaturę, jakieś 37 z kreską (a był bardzo wkurzony i tym samym powinna temperatura iść do góry, co świadczy tylko o tym, że miał jeszcze niższą temp)..... Dostał w zastrzyku wit B12, z nadzieją, że trochę zacznie jeść.... Jedno z pierwszych pytań wetki było "czy miał robiony test na białaczkę" ..... trudno mi było na to odpowiedzieć. Może pamiętacie coś na jego temat ..... Jutro mam rano jechać do lecznicy i porozmawiać z panią doktor już z wynikami ......

trzymam kciuki z całej siły - daj znac po wozycie co i jak :(

jessi74

Post » Pt cze 04, 2010 22:17 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Z pewnością się odezwę .....

Brzózka

Post » Sob cze 05, 2010 11:15 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

I co z Maxiem? :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob cze 05, 2010 21:53 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Białko w moczu i bardzo złe wyniki wątrobowe :(
AspAT 107 (norma do 44)
AlAT 259 (norma do 107)
ALP 161 (norma do 107)

Na razie dostaje zastrzyki: Baytril (codziennie), Ornipural (co drugi dzień) i Dexafort (dzisiaj jeden i jeśli będzie wyraźna poprawa to 10.06 ma dostać drugi). Na szczęście są to zastrzyki podskórne, więc mogę sama robić w domu. Dla młodego wizyta u weta jest bardzo stresująca...
No i dostaje tabletki - ranigast i hepartiale forte ..... Prawdę mówiąc lepiej mu dawać zastrzyki niż tabletki. Podawanie czegokolwiek doustnego to dla niego prawdziwa trauma .... :(:(:( masakra..... W poniedziałek mam się odezwać do wetki i powiedzieć jak młody się czuje .... czy leki cokolwiek działają .....
Dzisiaj trochę zjadł ale dopiero po południu, tak po 15-stej ...... i wieczorem ...... Zobaczymy co będzie jutro .....

Trzymajcie kciuki ....

Brzózka

Post » Sob cze 05, 2010 22:08 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

Trzymam kciuki za Maxa. To koy ktorego obserwowalismy w poszukiwaniu towarzysza dla nas...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Nie cze 06, 2010 8:02 Re: [WRO] Wielkolud Max jest już w stolicy :)

:( :ok:

jessi74

[poprzednia][następna]