Wystawa w Warszawie, 25.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 26, 2003 19:50

Fotki jak zwykle piekne :D
Czemu tak malo syjamow i orientow? ;)

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Nie paź 26, 2003 19:52

Piekne koty :-)
Zdecydowanie jestem wielbicielka kotow o okraglych buziach z noskami :-)
Szkoda, ze w wielu przypadkach nie wiem zupelnie kogo ogladalam, ale po ostatniej burzy rozumiem brak podpisow ;-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie paź 26, 2003 19:55

Uczta dla oczu, po prostu :D :D :D :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie paź 26, 2003 20:00

U. Tylko coś mało zdjęć :( Raptem 62... Ale fotki super :)

sal

Od: Wto paź 07, 2003 21:54

Post » Nie paź 26, 2003 20:16

ja tez mam zdjęcia 8)
gdzie moge je wrzucić ?
tutaj, do wątku ?

Vitez, może bym je Ci podesłała i dodałbys do tej galerii?
(mam zrobione miniaturki)
Obrazek

Od: Wto lip 22, 2003 11:25

Post » Nie paź 26, 2003 20:58

Oberhexe pisze:Zojka, gratuluję :D :D :D :D Będą zdjęcia? Jak rezydentka na nowego przybysza zareagowała? Pisz, pisz!!! Domagam sie oddzielnego watku (chyba że już jest, a ja ślepa go nie zauważyłam :wink: )

Jeszcze nie ma, wszystko w porzadku z Twoim wzrokiem napisze cos jak sie tylko uporam z kocimi.
Teraz w telegraficzym skrocie: Kluska wyje jak syrena okretowa, maly bardzo chcialby sie zaprzyjaznic ale Kluska do tej pory spokojne zwierze reaguje wrecz histerycznie i pogonila maluszka. Udalo jej sie rowiez mnie podrapac TZ jak po wojnie-rany na nosie po ataku Kluski. Teraz siedza osobno Hugo ze mna Kluska z TZ w drugim pokoju. Maly juz cos zjadl ale nie odwiedzil jeszcze kuwetki, tym bardziej, ze wczesniej uzywal suchej a u nas ze zwirkiem. Mam nadzieje, ze jakos to bedzie, na razie jestem zestresowana szczegolnie jak Kluska patrzy na mnie z ogromnym wyrzutem :cry:
mozecie polecic mi jakies posty o zapoznawaniu z nowymi, szczegolnie rozpuszczonych jedynakow? :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Od: Pon lut 24, 2003 14:19

Post » Nie paź 26, 2003 21:06

vitez pisze:
Agi pisze:
zojka pisze:wlasnie powiekszylismy rodzine o cudnego Hugo z czekoladowymi oznaczeniami... :dance2:

Zdjecia!!!! Zdjecia chce !!!! :D :D :D

A byl tam jeden przeslodki maluch czekoladowy... ciekawe czy to wlasnie ten o ktorym zojka pisze:

Obrazek Obrazek

Vitez, nie wiem czy to ten :lol:
w kazdym razie cudny, widzialam tylko dwa syjamy czekoladowe...
czy ten na zdjeciu to od pani, ktora miala tez devona i czarna orientalna dziewczynke?
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Post » Nie paź 26, 2003 21:12

Agi pisze:Fotki jak zwykle piekne :D
Czemu tak malo syjamow i orientow? ;)

Agi wogole jakos malo bylo syjamow i orientow. Najbardziej podobala mi sie czarna orientalna panienka, moje niespelnione kocie marzenie
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Post » Nie paź 26, 2003 21:27

Agi pisze:Czemu tak malo syjamow i orientow? ;)

Bo bylo ich ogolnie bardzo malo.

zuza pisze:Szkoda, ze w wielu przypadkach nie wiem zupelnie kogo ogladalam, ale po ostatniej burzy rozumiem brak podpisow

Dokladnie. Wprawdzie wiekszosc kotow mam podpisanych ale w ostatniej galerii zdarzyly sie bledy mimo notatek wiec stwierdzilem ze bez sensu - oceniajcie fotki kotow a nie dokladnosc podpisow. Kto chce moze sie spytac na PM. Moze akurat bede wiedzial (choc na 70% skutecznosci).
A poza tym najwiecej bylo syberyjskich, egzotykow i persow. Sa tam rowniez cornishe i devony, tonki, gdzies jakies n orweskie tez sie przewinely.

sal pisze:U. Tylko coś mało zdjęć Raptem 62

Liczy sie jakosc nie ilosc. Z wystawy PZF bylo wiecej ale wiele obok siebie bardzo podobnych bo serie robilem. Teraz bylo tak samo - zostalo mi 192 zdjecia dobrej jakosci ale wiele podobnych do siebie, wiec z tych podobnych powybieralem po jednym.

Aś pisze:ja tez mam zdjęcia
gdzie moge je wrzucić ?
tutaj, do wątku ?
Vitez, może bym je Ci podesłała i dodałbys do tej galerii?

Ta galeria zawiera zdjecia robione przeze mnie, nie chcialbym mieszac. Jesli nie zajmuja za duzo to moge zrobic w oddzielnej galerii. Albo mozesz zapytac lrafala czy zamiesci jako galerie zdjec z wystawy na miau.pl .
zojka pisze:czy ten na zdjeciu to od pani, ktora miala tez devona i czarna orientalna dziewczynke?

Nie, ten byl samotny przez jakiegos pana wystawiany (zarowno do oceny jak i na sprzedaz). Tuz obok tego syjamka w galerii znajduje sie tatus mojej Sugar - dorosly kocur syjamski Aragorn Argonauta :D (1990, 1995, 2004 - to sa numery zdjec a nie lata :D ) - zdobyl na tej wystawie stala licencje hodowlana za co oczywiscie gratulowalem hodowczyni :)
Ostatnio edytowano Nie paź 26, 2003 21:30 przez vitez, łącznie edytowano 2 razy
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Nie paź 26, 2003 21:28

Obejrzałam i żal ... sciska, ze nie byłam :( Daleeekoo... :(
Cudne kićki
Coraz bardziej marzy mi sie wystawienie Borysa- ma charakter idealnie wystawowy! W klasie kastratów, oczywiscie ;)
Shaela do wystawiania nie nadaje sie absolutnie :?

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Nie paź 26, 2003 21:34

Zdjecia 17-19 to koteczka Candy!
Cudaśna! :D

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie paź 26, 2003 21:43

i tak wrzuce tutaj, moze ktos obejrzy :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

po kliknieciu, wyświetla sie większe

________
jeżeli nie bedzie chodzić , to niech to jakis litościwy moderator :wink: skasuje
Obrazek

Od: Wto lip 22, 2003 11:25

Post » Nie paź 26, 2003 21:57

vitez pisze:[ Tuz obok tego syjamka w galerii znajduje sie tatus mojej Sugar - dorosly kocur syjamski Aragorn Argonauta :D (1990, 1995, 2004 - to sa numery zdjec a nie lata :D ) - zdobyl na tej wystawie stala licencje hodowlana za co oczywiscie gratulowalem hodowczyni :)

No to Hugo jest przyrodnim bratem Sugar! A mamusia Hugonka jest BAL a
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Post » Nie paź 26, 2003 23:56

Zdjęcia jak zwykle prześliczne i jak zwykle pozostawiają pewien niedosyt ilościowy :)

Zachwyciły mnie koty abisyńskie - mają w sobie taką naturalną grację i dzikość. Po prostu śliczne.

O tureckich vanach już kiedyś mówiłam, że mi się spodobały (a jeszcze bardziej TŻtowi), a te z warszawskiej wystawy były szczególnie urocze przez niespotykane połączenie kolorów. Myślałam że zwykle są białorude, a te białoszare - po prostu urzekające.
Vitez - orientujesz się może z jakiej były hodowli? Chyba nie polskiej?

Ale wszystkie kotki urodą przebiła (moim zdaniem) ta cudowna norweżka ze zdjęcia nr 60. To Nikita od już nie forumowej Niki, prawda?

Cudności kicie wszystkie były. Aż żal, że nie mogłam być na wystawie.

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pon paź 27, 2003 0:12

Sigrid pisze:Zachwyciły mnie koty abisyńskie - mają w sobie taką naturalną grację i dzikość. Po prostu śliczne.

Dziki wyglad to maja MCO i NFO ... abisynskie sa przesliczne z jednego najwazniejszego powodu - one robia MINY... co chwila i pod wplywem przeroznych bodzcow zmienia im sie przewspaniale i w wesoly sposob mimika - marszcza sie, usmiechaja itp :D .

O tureckich vanach już kiedyś mówiłam, że mi się spodobały (a jeszcze bardziej TŻtowi), a te z warszawskiej wystawy były szczególnie urocze przez niespotykane połączenie kolorów. Myślałam że zwykle są białorude, a te białoszare - po prostu urzekające.
Vitez - orientujesz się może z jakiej były hodowli? Chyba nie polskiej?

O ile sie nie myle to zdjecia 2130, 2141 to turecki angora (kocur) a 2180 to turecki van (kotka). Barrrdzo ladne :) . Hodowla, nie wiem jaka, jak bylem o godz 15 w sobote to juz katalogow nie bylo (chyba wszystkie poszly dla hodowcow a dla odwiedzajacych zabraklo :? ). Trzeba jakiegos forumowego hodowce co byl na wystawie poprosic o sprawdzenie w katalogu (Caaaandyyyy ? :mrgreen: ).

Ale wszystkie kotki urodą przebiła (moim zdaniem) ta cudowna norweżka ze zdjęcia nr 60. To Nikita od już nie forumowej Niki, prawda?

Pamiec mi szwankuje z powodow niezaleznych ;) ale jestem prawie pewien ze to nie byla kotka Niki...

zojka pisze:A mamusia Hugonka jest BAL a

To nie przyrodnim bratem a bratem! (tylko z innego miotu). Mamusia Sugar - Roma Gracia BAL a (juz ma stala licencje wiec na wystawie jej nie zobaczymy).
Ostatnio edytowano Pon paź 27, 2003 0:25 przez vitez, łącznie edytowano 1 raz
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

[poprzednia][następna]