Nie ma szans, bo ... nadajemy z nowego wątku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2008 13:27

Witam ponownie :D ,Kicia vel Furia już jest całkiem zdiagnozowana,ma (niestety , albo na szczęście tylko polipy w nosie). I to polipy takie konkretne :? , kotka miała robiony wymaz z nosa , na szczęście nic wrednego nie wynależli , są owszem bakterie, (dość sporo) ,ale takie które żyją sobie normalnie w nosku kota....Kicia była wspaniała u weta ,bez głupiego Jasia,czy też bez narkozy dała sobie wszystko obejżeć...Ja bym pogryzła weta , siebie samą i nakupczyła na środek podłogi jeśli mnie coś takiego by robili :oops: :roll: ....Kota wczepiła się tylko we mnie wszystkimi pazurami(a te ma oj ma :D ) i potem już w domu dała się przeprosić wołowinką którą kocha nade wszystko.... :oops: :twisted: .Faktem jest ,że weterynarz po zbadaniu Koty opatrywał moje rany(pierwszy raz byłam u weta :twisted: :twisted: ) które broczyły krwią i muszę niestety zmieniać opatrunki i smarować rany maścią z antybiotykiem,ale bez szwów się obeszło :twisted: więc nie jest żle.
Moje kociska żyją w pełnej symbiozie (zwłaszcza w nocy :evil: )Ganiają się, drapią we wszystko co się do tego nadaje i śpią mi na głowie :roll: . W dzień żyją niby osobno :D jest bitwa o moje kolanka,o głaskanie itp..Ale niech Tylko Kicia zniknie (np.wycieczka do weta) to Tygrys szuka Jej i jojczy strasznie(relacja mojego TŻ).O dziwo u mnie w domu są 4 osoby chętne do zajmowania się zwierzami,o moje kolana są bitwy ,mnie koty budzą na jedzenie, TŻ na sprzątanie kuwety(mądre kociaste :twisted: ) Dzieci mają w głębokim poważaniu....Ostatnio była u mnie siostra ze swoimi dziećmi (dzieci bardzo nieszczęśliwe ,brak zwierząt w domu ) . Dzieci siostry kochają" ciocię Olę" bo u niej zawsze mają co poobserwować. Mój tygrys jako,że nieprzepada za skrzeczącym towarzystwem zaszył się za komputerem a Kicia przystąpiła do działania :D .Wytłumaczyła Dzieciakom co koty lubią a czego nie, jak np.koteczki można głaskać (krew się nie lała ,jak się nie przeszkadza to dzieci z MĄDRYM kotem się dogadają bez pomocy :D i o dziwo rozumieją się bardzo dobrze) Ja jestem po prostu zafascynowana Kicią ,jest to kot ,który umie znaleść się w każdej sytuacji , bez ganiania i bez stresu , przyjmuje wszystko co mu życie przyniesie....Kota jest przemądra ,kochająca wszystko , co jej krzywdy nie robi (a jak usiłuje ,w delikatny sposób pokazuje co i jak)....Przepraszam za przydługi post , ale musiałam z siebie to wywalić :oops: Bo zbierało się to we mnie od dawna...

Pozdrawiam Wszystkich którzy chcą moje "wypociny" czytać.... :oops

Edit literówki :oops:

olek73

Od: Śro sty 09, 2008 18:44

Post » Czw mar 13, 2008 14:03

Zazdroszczę Ci tej mądrali :)
A o storczykach pisałam serio i nie ustąpię :!:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw mar 13, 2008 14:27

Waniu ,moje storczyki (te ciekawsze) właśnie przekwitają , mogę co najwyżej przesłać Ci fotki Phalaenopsisów,one kwitną cały rok :roll: , polecam dla każdego :twisted: ,dużo zabawy ale jaka satysfakcja....(prawie jak z kotami ... :oops: )

olek73

Post » Pt mar 14, 2008 12:55

Kicia jest wspaniała!
Ale tez na wspaniały dom trafiła i to Ci się Olek73 bardzo chwali!
A pamietam jak miała iść do Ciebie tylko na dt...
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pt mar 14, 2008 14:14

ciesze sie ze u Was tak dobrze :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt mar 14, 2008 14:31

Marcjanno , Kicia nie trafiła na "wspaniały dom" :oops: :oops: ,trafiła na dom normalny....Napewno popełniam dużo błędów , i na 100% wszystkiego nie wiem (tego co powinnam) My cały czas uczymy się od Kotów ,to one ,jak i inne zwierzaczki uczą nas jak być dobrymi Dużymi :oops: Tak , na początku baaardzo chcialam być DT,ale Kicia tyle przeszła,ma swoje lata i powinna zakończyć tułaczkę...Dlatego znalazła u mnie DS... :oops: Chociaż mialam duże obawy,nigdy nie miałam 2 kotów i bardzo się tego bałam,pod względem czasowym ,jak i finansowym. To Tobie Marcjanno muszę podziękować,że mi zaufałaś,że powierzyłaś mi tą Kotkę ,myślę że drugiego ,takiego Kota w życiu nie będę miała.... :oops: :oops:

olek73

Post » Nie mar 16, 2008 16:09

olek73 pisze:Marcjanno , Kicia nie trafiła na "wspaniały dom" :oops: :oops: ,trafiła na dom normalny....Napewno popełniam dużo błędów , i na 100% wszystkiego nie wiem (tego co powinnam) My cały czas uczymy się od Kotów ,to one ,jak i inne zwierzaczki uczą nas jak być dobrymi Dużymi :oops: Tak , na początku baaardzo chcialam być DT,ale Kicia tyle przeszła,ma swoje lata i powinna zakończyć tułaczkę...Dlatego znalazła u mnie DS... :oops: Chociaż mialam duże obawy,nigdy nie miałam 2 kotów i bardzo się tego bałam,pod względem czasowym ,jak i finansowym. To Tobie Marcjanno muszę podziękować,że mi zaufałaś,że powierzyłaś mi tą Kotkę ,myślę że drugiego ,takiego Kota w życiu nie będę miała.... :oops: :oops:

To właśnie miałam na mysli!
Wspaniały dom, to ten który jest świadom swej niewiedzy, ale i otwarty na poszerzenie horyzontów!
A nie myli sie tylko ten, kto nic nie robi!

Wymiziaj Furię i Tygryska!
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro mar 26, 2008 19:14

Furia znowu przyczyniła mi stresu :roll: ,zejdę kiedyś na zawał przez tą kotkę :twisted: .Jakiś tydzień przed Świętami kotka myjąc pysio zadrapała się dodatkowym pazurkiem przy oczku,przemywałam naparem ze świetlika,na zmianę z esencją herbacianą. Niestety na dolnej powiece zrobiło coś w rodzaju Jęczmienia.Oczywiście poleciałam do weta Kicia dostała biodacynę.Już myślałam że kota wychodzi na prostą ,a ona przestaje jeść ,smutnieje w oczach ,przestaje szaleć i myć się(a to do Niej niepodobne).Oczywiście do weta :oops: :oops: .Wet stwierdził przytkanie kłakami (qpsko było 1 dziennie),podaliśmy parafinkę ,poszło,kotka odzyskała apetyt ,i chęć do zabawy :D .Dziś patrzę a kota kuleje na przednią łapkę 8O,do weta oczywiście i co?? Koteczka ma stłuczony ,czy też nadwyrężony staw barkowy...Kiedy ,gdzie nie mam pojęcia :oops: :oops: .Mam wrażenie ,że kota pokazuje wszystko co może ,aby żyć jeszcze dłuuugo i (mam nadzieję )szczęśliwie. Wet twierdzi ,że u koty wychodzą "chude"lata ,bo podobno czasem koty zaniedbane tak mają,że w złych warunkach są zdrowe ,(a jak już o nic nie muszą walczyć to zaczynają się kończyć :cry:Mam nadzieję,że to bzdura,przesąd,i kota spędzi u mnie jeszcze dłuugie lata. :roll: :roll:

olek73

Post » Śro mar 26, 2008 19:33

Zapomniałam dopisać,że mój Tygrynio ,koteczkę mył,czuwał przy niej cały czas jej złego samopoczucia to też jest mądry i wspaniały kocio :oops: .Najlepsze kąski zawsze Grysiek zostawia dla Kici,ukradł dla niej nawet kiełbaskę ze Święconki.....Koty są mądrzejsze niż się czasem ludziom wydaje.....

olek73

Post » Śro mar 26, 2008 22:38

olek73 pisze: Najlepsze kąski zawsze Grysiek zostawia dla Kici,ukradł dla niej nawet kiełbaskę ze Święconki....

:lol:
Prawdziwy troskliwy men z niego!
Ja z NP tez ciagle mam jakies przeboje - teraz schudł dośc gwałtownie i zaczął pchac sie na kolana (to zły znak u niego). Ale póki co (odpukać) wyniki są okay, całe pozostałe zachowanie też. Tylko Łasica wyzwala w nim ogromne pokłady zazdrości...

Wymiziaj koteczki od ciotki!
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon kwi 28, 2008 14:00

Pozwole sobie donieść wiadomości od Olek73.
Otóz Kicia-Furia pozbyła się sapania i kataru! :dance: Wet "wydłubał" jej z noska to co dało radę.
Koteczka została tez zaszczepiona.
Jest teraz okazem zdrowia, cały czas się mizia, ma piekne futro, aż żal jej nie głaskać!
Wszyscy ja kochają :oops: , a ona kocha jeść i kocha Olek73, bo Ola daje jej jeść :wink:
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt maja 02, 2008 15:53

Kicia vel Furia ma nowy watek na spółkę z Tygrysem:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3061262#3061262

Teraz juz będzie samodzielnie "nadawać" z własnego domu!
Zapraszamy!

A moderatorów proszę o zamknięcie tegoż wątku. Dziekuję!
Obrazek

marcjannakape

[poprzednia]