» Pt cze 24, 2005 12:18
Przerazajace....
wiecie co jest najgorsze, ze taki czlowiek po ukaraniu czy to grzywna czy wiezeniem bedzie sie mscil. Najgorsze jest to, ze teraz nie bedzie tak glupi, aby komus grozic tylko bedzie to robil w ukryciu. Takich ludzi trzeba leczyc. Tak daleko idaca znieczulica jest naprawde przerazajaca.
Ostatnio jadac samochodem widzialam jakies zwierze powieszone za nogi na drzewie. Moj chlopak nie pozwolil mi wysiasc. Zwierze bylo martwe i nie bylo ratunku. Kosztowalo mnie to duzo stresu i lez... do tej pory o tym mysle. Przeraza mnie, ze ludzie moga cos takiego robic. Co nimi powoduje! Jak temu przeciwdzialac???
Moze metoda bylyby kary finansowe i praca ze zwierzetami pod okiem specjalisty... moze wtedy zmiekna i zobacza ze zwierzeta czuja, kochaja i sa naprawde kochane, wartosciowe i tak fajnie czuc ich milosc.
Czlowiek, ktory nie szanuje i nie kocha zwierzat jest rowniez niebezpieczny dla ludzi, bo swiadczy to o naprawde przyziemnych instynktach .... takich to kastrowac trzeba bo strach pomyslec jaka bedzie mutacja genow u dziec takiego drania! Tu moze poplynelam, bo i tak ciezko to prawnie rozwiazac, ale im wiecej slysze tym bardziej zniechecam sie do ludzi na korzysc zwierzat!
Jestem emocjonalnie rozwalona .... i totalnie bezsilna. Nie kaze ludziom miec 3 kotow i psa tak jak to jest u mnie... nie kaze im sie zachwycac kazdym robaczkiem tak jak ja to mam w zwyczaju, ale niech przynajmniej zostawia zwierzeta w spokoju, a jesli jakies zwierze sprawia im klopoty typu szczekajacy pies, opsikujacy piwnice kot to niech zglosza sie do milosnikow zwierzat aby pomogli.... pomozemy prawda????
Bzi
Aga