Kacperek[']Franuś[']Morusek[']FIP-ot i miłosierdzie boskie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 24, 2015 19:29 Re: Nasza...Bisia po 4 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

mb pisze:Bisia ma prawdziwe oczka :D

normalnie nie do uwierzenia ...
Baltimoore pisze:Wydaje Ci się, ze coś widzi?

te jestem strasznie mocno bardzo tego ciekawa

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob sty 24, 2015 22:35 Re: Nasza...Bisia po 4 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Baltimoore pisze:Aniu :1luvu:
Bisine oczka wyglądają cudnie :balony:

I Sonieczka zaczyna wyglądać jak kot :D I Stefanka też :D Jesteś cudotwórcą :201494

Dalej trzymam kciuki za oczka Kiciusia :ok: Wydaje Ci się, ze coś widzi?

Widzi na te oczka zdecydowanie! :ok: :ok:

meggi 2 pisze:Anna, czy mogę się dowiedzieć co było kotce Bisi? czy to pozostałości po kocim katarze? Wspaniały wet, że nie poszedł po linii prostej i nie zaszył powiek, tylko dostała szanse, miejmy nadzieje na widzenie. Bisiu zdrowiej szybko i bądź szczęśliwa. :1luvu:

Bisia pochodzi z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=132675&hilit=niewidoma+pimpusia
Miała w maleńkości nieleczony koci katar i utraciła wzrok. Była w najlepszej klinice w Warszawie gdzie przyjmuje dr.Garncarz, ale u dr.Buczek.
Nie zalecono nic, a jedynie kiedyś zaszycie tych oczu, zresztą tak proponowali prawie wszyscy u których byłam z Bisią, oprócz dr.Pacałowskiej z Łodzi.
Dopiero po około 4 latach ślepoty lekarz zalecił zrobienie usg oczu,(przy okazji wizyty z drugim z drugim ślepinką) czy Bisia tam ma gałki oczne. Resztę opisałam na wątku.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sty 25, 2015 11:20 Re: Nasza...Bisia po 4 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Anna61 pisze:
Widzi na te oczka zdecydowanie! :ok: :ok:

:piwa: nie wiem co napisać .... nie ma tu ikonki płaczącej ze wzruszenia ?

I jak dzisiaj nasza Bohaterka ?
Jak Wy Aniu ?

A Bisia to ogólnie ile latek ma ?

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie sty 25, 2015 11:30 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

super ze widzi :ok:
zastanawiam sie jednak czy nie odczuwa jakiegoś dyskomfortu bo tak po ludzku nawet nie wyobrażam sobie jak to jest zobaczyć świat po tylu latach ciemności ...
trzymam cały czas kciuki bardzo, bardzo mocno :ok: :ok: :ok:

ehhhh faktycznie to niesamowite - Bisia ma szczęście ze jest z Tobą Aniu :201449
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Nie sty 25, 2015 12:08 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

jak dzisiaj Bisia, Aniu ?
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie sty 25, 2015 12:31 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Bisia będzie miała 5 lat, jako maleńka zachorowała i straciła wzrok.
Jak do tej pory to Bisia zachowuje się normalnie, choć jest zaciekawiona i rozgląda się oraz łazi wszędzie.
Oczka ma w miarę już, ale to prawe jest mniejsze i mało widać gałkę oczną ale jest bardziej przezierne w porównaniu do lewego, które jest za mgłą.
Dałam już leki które zapisano oraz kropelki które dostaje 3 razy dziennie 3 buteleczki. Rozciągam te powieki tyle ile mogę na daną chwilę bo to jest zbyt krótko po operacji abym mogła je bardziej rozszerzać. We wtorek na kontrolę, ale Bisia widzi, nie wiem jeszcze na ile, ale odłownie patrzy nie na mnie, a patrzy mi w oczy, jak i patrzy z zaciekawieniem na to co znajduje się koło niej.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

wcześniej je miała takie
Obrazek Obrazek

Wyjście na śnieg
Obrazek Obrazek

Malutki Kiciuś takie ma oczka jak na zdjęciu, widać to dokładnie po oczach siostry.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie sty 25, 2015 12:55 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Tak pytałam o wiek Aniu,bo niunia na sporą wygląda

Słoneczko kochane <3
Niech te ślepka dalej się goją,żebyś była szczęśliwa :ok: :ok: :ok: :ok:
Jeszcze jakby dla Kiciusia jakiś cud się znalazł ,to nie wiem...
No i znowu się wzruszyłam :oops:
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie sty 25, 2015 13:23 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

:1luvu: :1luvu:
Trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sty 25, 2015 13:24 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Ale cudownie z Bisią :) :201461 Nieprawdopodobne wręcz, ile może dać czyjś upór w szukaniu ratunku dla kogoś bliskiego :1luvu:

Aniu, ja pytałam jeszce o oczka Kiciusia- czy lepiej widzi po operacji :ok: .
Teraz to się trochę może mylić o czyje oczka i widzenie chodzi.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie sty 25, 2015 18:39 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Baltimoore pisze:Ale cudownie z Bisią :) :201461 Nieprawdopodobne wręcz, ile może dać czyjś upór w szukaniu ratunku dla kogoś bliskiego :1luvu:

Aniu, ja pytałam jeszce o oczka Kiciusia- czy lepiej widzi po operacji :ok: .

Teraz to się trochę może mylić o czyje oczka i widzenie chodzi.

Oczka malutkiego Kiciusia wyglądają ładnie, nigdy nie będzie dobrze widział, będzie musiał teraz jeszcze przez pół roku dostawać kropelki aby mu te oczka nie zarastały a potem czas pokaże. Jak to pan doktor określił, będzie widział ale tak przez zaparowane okno a to już dużo do tego co było, czyli ślepoty.
Martwię się, bo jak tak dalej pójdzie to zostanę z tyloma bidami na grzbiecie. :(
Oczywiście jakby ktoś chciał bure rodzeństwo, ktoś odpowiedzialny...to może je adoptować.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 25, 2015 19:29 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Aniu- to może ktoś by pomógł i zrobił jakąś akcję na facebook-u, albo coś. Ja niestety nie mam konta, a buraski są bardzo ładne i póki są małe mają większą szansę na adopcję. Nie wiem co o tym sądzisz? Może jest ktoś, kto mógłby Ci pomóc w ten sposób?

sotis

Od: Pt sty 02, 2015 8:06

Post » Nie sty 25, 2015 20:25 Re: Nasza...Bisia po 4 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Anna61 pisze:
meggi 2 pisze:Anna, czy mogę się dowiedzieć co było kotce Bisi? czy to pozostałości po kocim katarze? Wspaniały wet, że nie poszedł po linii prostej i nie zaszył powiek, tylko dostała szanse, miejmy nadzieje na widzenie. Bisiu zdrowiej szybko i bądź szczęśliwa. :1luvu:

Bisia pochodzi z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=132675&hilit=niewidoma+pimpusia
Miała w maleńkości nieleczony koci katar i utraciła wzrok. Była w najlepszej klinice w Warszawie gdzie przyjmuje dr.Garncarz, ale u dr.Buczek.
Nie zalecono nic, a jedynie kiedyś zaszycie tych oczu, zresztą tak proponowali prawie wszyscy u których byłam z Bisią, oprócz dr.Pacałowskiej z Łodzi.
Dopiero po około 4 latach ślepoty lekarz zalecił zrobienie usg oczu,(przy okazji wizyty z drugim z drugim ślepinką) czy Bisia tam ma gałki oczne. Resztę opisałam na wątku.

Aniu, dziękuję za wyjaśnienie, dużo zdrowia dla Bisi :1luvu: :1luvu:.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie sty 25, 2015 20:40 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Dziękuję Aniu :)
Widzieć przez zamgloną szybę to i tak lepiej niż siedzieć w ciemnej piwnicy bez okna, że tak powiem :201461
No i trzymam dalej kciuki za Bisię :ok: :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie sty 25, 2015 21:36 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Bisiu :P :ok:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie sty 25, 2015 22:15 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Anna61 pisze:We wtorek na kontrolę, ale Bisia widzi, nie wiem jeszcze na ile, ale odłownie patrzy nie na mnie, a patrzy mi w oczy, jak i patrzy z zaciekawieniem na to co znajduje się koło niej.

Cudownie :1luvu: Musi to być dla niej duża zmiana. Mam nadzieję, że jej się podoba :lol:

Cieszę się, że bury koteczek też coś widzi. Na pewno dużo łatwiej się żyje, kiedy widzi się cokolwiek. Nawet niewyraźnie i za mgłą :) :D
Markotna, bo lubi marudzić i lubi KOTY.

Nie kupuję i nie popieram kupowania z pierwszej ręki kosmetyków testowanych na zwierzętach.

marKOTna

Od: Śro lut 13, 2013 22:34

[poprzednia][następna]