Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 09, 2014 13:37 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Cztery kotki ze wsi Lachy wysterylizowane przez Powszechną Sterylizację, czyli N°19, N°20, N°21, N°22:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szacunkowy koszt: 320 zł

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon cze 09, 2014 13:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Świetna akcja i bardzo mi bliska :P
Zaadoptowałam banerek, na razie tyle ;)
:ok: :ok: :ok: :ok:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon cze 09, 2014 13:40 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Fredziolina pisze:Świetna akcja i bardzo mi bliska :P
Zaadoptowałam banerek, na razie tyle ;)
:ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki!!! :1luvu:

Chiara

Post » Pon cze 09, 2014 13:59 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

witam czy faktura i wniosek dotarly? :oops: :oops:
kotka po zabiegu czuje sie dobrze :ok:
dziekuje bardzo za pomoc :ok:
Kotka Milka

Post » Pon cze 09, 2014 14:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Kotka Milka pisze:witam czy faktura i wniosek dotarly? :oops: :oops:
kotka po zabiegu czuje sie dobrze :ok:
dziekuje bardzo za pomoc :ok:

Zosik wraca jutro, więc pojutrze Ci odpowiem czy wszystko już jest 8)

Szukaj proszę taniego weta dla tej drugiej kotki. :ok:

Chiara

Post » Pon cze 09, 2014 19:23 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Tu fragment rozmowy z innego wątku. Isabell36 mimochodem wspomniała o trudnej sytuacji samotnej osoby, której ludzie podrzucają koty i która mogła liczyć na trzy talony z gminy. Zaproponowałam, że się zaangażujemy i może uda nam się pomóc tej pani. Dotarilibyśmy do osoby, która nie ma nawet internetu... 8) Już się organizujemy na pw. :kotek:

Isabell36 już szuka weta, który ciachnąłby tanio koty pani Kasi z Gostyńca. Wiem, że podrzucono jej kolejną, zaniedbaną koteczkę szylkret. :( Czekam na zdjęcia, mają być niebawem. Mam nadzieję, że znajdzie się wet i zadziałamy tam już wkrótce. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pon cze 09, 2014 21:53 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Ania, bardzo gorąco dziękuję za Twoją wpłatę na rzecz Powszechnej Sterylizacji i za to, że z nami jesteś. :1luvu:

Dzięki Waszemu wsparciu opłaciłam właśnie FV 29/06/2014 z dnia 09.06.2014 na kwotę 720 zł za sterylizację kotek N°3, N°10, N°11, N°12, N°19, N°20, N°21, N°22 oraz kocurków N°17 i N°18. :dance: :dance2: :dance:

Jutro ma do nas wpłynąć kolejna bielska faktura, na którą też udało nam się uzbierać. :mrgreen:

Powszechna Sterylizacja nie spoczywa jednak na laurach. Przeciwnie, nabieramy tempa. :lol: Dzięki Wam!!! :1luvu: :piwa: :1luvu:

Chiara

Post » Pon cze 09, 2014 22:48 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

zaznaczam.

Obiecane wsparcie finansowe się organizuje - zapłaciłam w kwietniu za kastracje aborcyjne kilku kotek i muszę się trochę odkuć :(

anna84 pisze:A czy wiecie może czy w woj.podkarpackim jest prowadzona podobna akcja? W powiecie leżajskim jest dużo bezdomnych kotów.

Przeglądając ogłoszenia zauważyłam, że na całym Podkarpaciu jest problem. Może ludzie nie wiedzą o możliwości sterylizacji? zaczęłabym od urzędu który powinien mieć kasę na zabiegi bezdomnych kotów, cały czas się zastanawiam jak dotrzeć do ludzi, zresztą jest parę innych podobnych miejsc w Polsce :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon cze 09, 2014 23:37 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

VeganGirl85 pisze:zaznaczam.

Obiecane wsparcie finansowe się organizuje - zapłaciłam w kwietniu za kastracje aborcyjne kilku kotek i muszę się trochę odkuć :(

Dzięki! :1luvu: :lol:

Chiara

Post » Pon cze 09, 2014 23:44 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Chiara pisze:

nie za ma co :) idziecie jak burza, mam nadzieję, że w tym roku uda się sprawić, że w przyszłym różnica na korzyść będzie jeszcze lepiej odczuwalna.

Wiele osób nie ukrywa, że kociaki to problem, dlatego tym bardziej warto promować kastracje.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon cze 09, 2014 23:49 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

VeganGirl85 pisze:
Chiara pisze:

nie za ma co :) idziecie jak burza, mam nadzieję, że w tym roku uda się sprawić, że w przyszłym różnica na korzyść będzie jeszcze lepiej odczuwalna.

Wiele osób nie ukrywa, że kociaki to problem, dlatego tym bardziej warto promować kastracje.

Działamy już dwa tygodnie. :spin2:

Chiara

Post » Wto cze 10, 2014 0:01 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Chiara pisze:
Działamy już dwa tygodnie. :spin2:

Ze średnią ponad kota na dzień :) imponująco :piwa: :piwa:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto cze 10, 2014 12:21 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Wieś Piotrkowo Trojany i wieś Piaski położone są około 30 km od Biesla Podlaskiego. W Piotrkowie dwadzieścia, a w Piasakach dziesięć półdzikich kotów czeka na pomoc Powszechnej Sterylizacji.

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Nasza akcja wystartowała dwa tygodnie temu i na poprzednich stronach pisałam, że nie wiem czy nam się uda podjąć tego zadania. Ale przecież nie mamy tu w zwyczaju się poddawać. :D

Sylwia może tam dotrzeć tylko w dzień wolny od pracy, czyli w niedzielę. Weterynarz zgodził się przyjść do pracy tylko po to, aby koty przyjąć. Ponieważ w grę wchodzą koszty benzyny i ograniczenia czasowe, aby móc się podjąć tego zadania inwestujemy w potrzebny sprzęt. Potrzebna jest klatka łapka, z której da się przełożyć kota do transportera na dworze. Potrzebne są transportery, aby koty przewieźć do lecznicy. Trzeba maksymalnie wykorzystać każdy kurs, złapać i zabrać jak najwięcej kotów i wykorzystać na maksa ten jeden dzień w tygodniu, gdy pomoc dla kotów ma szansę tam zawitać.

Dlatego sięgnęłam do Sakiewki i zapłaciłam 357 zł za porządną klatkę "taką jak ma jopop". :lol:

Faktura Pro forma nr 024/FVS/2014 z dnia 10.06.2014 na kwotę 356,70 zł

Zamówiłyśmy sześć transporterów za kwotę 264 zł.

Dziś prawdopodobnie dostanę fakturę na 560 zł za koty bielskie, które są już po zabiegach i tym sposobem w Sakiewce powstanie dziura. Dług, który wieczorem skonkretyzuję.

Wierzę, że nam pomożecie! :1luvu: Wierzę, że pomoc dotrze do tych dwóch wsi, a ich koci mieszkańcy będą mieli nieco lżejszy żywot.

Natomiast zakupiony na tę okazję sprzęt będzie służył jeszcze długo, długo po tym jak pooprecyjne ranki naszych bohaterów się zagoją, a blizny wokół nich porosną futerkiem.

Do dzieła! Damy radę!

Chiara

Post » Wto cze 10, 2014 18:05 Re: Powszechna Sterylizacja. Piotrkowo Trojany i Piaski!

Forumowa Neron, która mieszka w Ząbkach, złapała dziś dziką kotkę na sterylkę. :kotek: Pomożemy sfinansować jej zabieg.

Koszt: 100 zł

Chiara

Post » Wto cze 10, 2014 20:05 Re: Powszechna Sterylizacja. Piotrkowo Trojany i Piaski!

VeganGirl85 super że będziesz z nami :)

Chiara pisze:Wieś Piotrkowo Trojany i wieś Piaski położone są około 30 km od Biesla Podlaskiego. W Piotrkowie dwadzieścia, a w Piasakach dziesięć półdzikich kotów czeka na pomoc Powszechnej Sterylizacji.

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Nasza akcja wystartowała dwa tygodnie temu i na poprzednich stronach pisałam, że nie wiem czy nam się uda podjąć tego zadania. Ale przecież nie mamy tu w zwyczaju się poddawać. :D

Sylwia może tam dotrzeć tylko w dzień wolny od pracy, czyli w niedzielę. Weterynarz zgodził się przyjść do pracy tylko po to, aby koty przyjąć. Ponieważ w grę wchodzą koszty benzyny i ograniczenia czasowe, aby móc się podjąć tego zadania inwestujemy w potrzebny sprzęt. Potrzebna jest klatka łapka, z której da się przełożyć kota do transportera na dworze. Potrzebne są transportery, aby koty przewieźć do lecznicy. Trzeba maksymalnie wykorzystać każdy kurs, złapać i zabrać jak najwięcej kotów i wykorzystać na maksa ten jeden dzień w tygodniu, gdy pomoc dla kotów ma szansę tam zawitać.

Dlatego sięgnęłam do Sakiewki i zapłaciłam 357 zł za porządną klatkę "taką jak ma jopop". :lol:

Faktura Pro forma nr 024/FVS/2014 z dnia 10.06.2014 na kwotę 356,70 zł

Zamówiłyśmy sześć transporterów za kwotę 264 zł.

Dziś prawdopodobnie dostanę fakturę na 560 zł za koty bielskie, które są już po zabiegach i tym sposobem w Sakiewce powstanie dziura. Dług, który wieczorem skonkretyzuję.

Wierzę, że nam pomożecie! :1luvu: Wierzę, że pomoc dotrze do tych dwóch wsi, a ich koci mieszkańcy będą mieli nieco lżejszy żywot.

Natomiast zakupiony na tę okazję sprzęt będzie służył jeszcze długo, długo po tym jak pooprecyjne ranki naszych bohaterów się zagoją, a blizny wokół nich porosną futerkiem.

Do dzieła! Damy radę!

to będzie dosyć skomplikowane przedsięwzięcie, dlatego trzymajcie kciuki za powodzenie tej akcji :), bardzo dziękuję wetowi , że zgodził się przyjmować koty ze wsi Piotrowo-Trojany i Piaski w dzień wolny od pracy, w imieniu kotów dziękuję za każdą nawet najmniejszą wpłatę :love: :love:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

[poprzednia][następna]