Złotooka szylcia już w domu!!! Merka ma koleżankę, Kolię.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 04, 2012 12:52 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Odwiedziłam dzisiaj Lenkę i zrobiłam kilka zdjęć.Po pierwsze, wetka ( wiem to od Ani) twierdzi, że ona jest jeszcze kociakiem, musiała zajść w ciążę w wieku kilku miesięcy, co się zdarza :evil: Lena więc może nie mieć nawet roku.Cytuję, mnie samej trudno coś powiedzieć.Jest bardzo rozbrykana, fakt, cały czas podczas mojego pobytu bawiła się myszką na sznurku, skakała, biegała.Kasię atakuje :evil: , a Kasia to starsza kotka, grubaska taka nie potrafi się postawić i pokazać, kto tu rządzi.Lubię Kasię, ona zawsze przychodzi do mnie się pomiziać.Teraz jest zestresowana.Poradziłam Ani kupić obróżkę feromonową, kocimietkę i karmę Kalm Aid, ponoć działa.Moim zdaniem Lence coś dolega, coś ją boli ? Na dniach ma mieć robione badania krwi, coś powinny podpowiedzieć.Szylcie są charakterne, to prawda, ale bez przesady.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A tu już była wnerwiona :mrgreen:
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 04, 2012 13:01 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Faktycznie na tych zdjęciach wygląda jakby miała góra 8 miesięcy :)
Nie chcę nic krakać, ale być może ona ma taki charakterek. Niestety świat mnie obdarzył takim jadowitym kocim stforem :twisted: jakim jest Kitka. Jak tylko skończyła 2 miesiące to pokazała różki i już jej tak zostało a ma teraz rok i 3 miesiące. Nadal żyję nadzieją, że któregoś dnia przyjdzie do mnie rozmruczany miziak a nie gryząco-drapiąco-atakujący kotecek :|
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto gru 04, 2012 13:24 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Moim zdaniem każdego kota można wyciszyć.Kot nie powie, co mu przeszkadza, co go boli, sami musimy się tego domyślić i zlikwidować przyczynę, to podstawa.Miałam kilka takich nerwowych kotów, ale jakoś szybko się uspokoiły.Moja Gucia i Mela są fantastyczne jeżeli chodzi o tymczasy, w ogóle ich nie zauważają :mrgreen: .Słowo daję, jakby były ze szkła.Tymczasy więc nie są atakowane, a moje kotki nie boją się, co też jest ważne.Czaruś natomiast jest megatowarzyski, on będzie leżał pod drzwiami łazienki, chociaż przez kratkę chce mieć kontakt z nowymi przybyszami.Złośliwość losu, że akurat on jest FeLV+ :evil:
Nie wzięłam ze sobą nożyczek, a Lence koniecznie trzeba przyciąć pazurki, ma bardzo długie.
Z Leną jest tak, że brałam ją na ręce, przytulałam, ale ona długo tak nie wytrzymuje, chce zejść i się bawić.Specjalnie ją przytrzymałam, wyrywała się i w końcu mnie dziabnęła zębami.Takie jej prawo, w końcu mnie ostrzegała, a ja nie zrozumiałam.Zrozumiałam, ale była ciekawa, co zrobi.

ewar

Post » Wto gru 04, 2012 13:34 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

I masz coś chciała :twisted: :wink:
Kitka w stosunku do Kropki, która chwilę u nas mieszkała nie była agresywna, może trochę nachalna i ciekawa, ale żadnej agresji nie było. Ona jest tylko taka w stosunku do ludzi. Teraz podaję jej żel Kalm Aid, karmy nie mogę jej dawać bo to alergiczka.
Może w przypadku Lenki właśnie ta karma się sprawdzi, słyszałam o niej dobre opinie.
Obrazek

nelka83

Post » Wto gru 04, 2012 13:37 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Też o tej karmie słyszałam dobre rzeczy.

ewar

Post » Wto gru 04, 2012 15:48 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Kocimiętkę kupiłam razem z nowym,dwupiętrowym drapakiem-efekt taki że z pokoju wyniosły się wszystkie koty :D w domku na dole posiedziała Kasia 5 minut.Lenka może być młodziutka-bo jest u mnie miesiąc i ciągle rośnie-a vetka przychodzi do Kasi od tygodnia i różnicę widzi :mrgreen:teraz spokój,wszyscy śpią :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Wto gru 04, 2012 18:44 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

są koty, które mają "odpały" moim zdaniem, niekoniecznie musi im coś dolegać. można starać się wyciszyć, ale na siłę bym niczego nie robiła. moja robi w ciągu dnia kilka szalonych rundek po mieszkaniu, ma mnóstwo energii, jest młoda - dodatkowo ma chyba zbyt wybujałą wyobraźnię - we wszystkim potrafi ujrzeć potencjalną ofiarę, goni za zakrętkami, reklamówkami i biega prawie po ścianach. jak sie wylata wraca na kolana, zasypia i mruczy. dodam, że jest zdrowa. może po prostu takie usposobienie, łowcy:):)

meg1

Od: Śro cze 29, 2011 0:37

Post » Wto gru 04, 2012 20:14 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Nie, to chyba nie jest to.Miałam chociażby Tolę, kotkę nieprawdopodobnie zdrową i kipiącą energią.Nie było miejsca w domu poza żyrandolami, na które by się nie wspieła.Karnisze, szafki na górze, fikus beniamina właściwie to nigdy nie stał, a leżal na podłodze i z rozpaczy zmarniał straszliwie.Tola miała napady głupawki, ale to nie była agresja, złość, nic z tych rzeczy.Moim zdaniem Lenka musi się nieco wyciszyć.Ale to moje zdanie, mogę się mylić.

ewar

Post » Wto gru 04, 2012 21:45 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Meg ma rację-przespała prawie cały dzień-teraz patrzy co zbroić :mrgreen: pazurki jej obcięłam :mrgreen: Ewa to młoda kotka,może faktycznie nie ma roku-chce się bawić :mrgreen:

jaga1666

Post » Wto gru 04, 2012 21:55 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Ja dzisiaj w sprawie Lenki nic nie zrobiłam, przepraszam, ale mała mi się rozłożyła bardziej, glut do pasa, muszę ciągle odsysać.
Widziałam fajne foty :D
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro gru 05, 2012 6:44 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Katar u dziecka to koszmar, prawda? :cry:
Sherina, aż mi głupio, że tak Cię angażujemy :oops:

ewar

Post » Śro gru 05, 2012 10:55 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Ewar, spokojnie, ogarnę się dzisiaj :wink:
Mała żmija skończyła rok :)
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro gru 05, 2012 11:24 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

No to WSZYSTKIEGO DOBREGO :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ona jest zodiakalnym Strzelcem, tak? Jak mój wnuczek :lol:

ewar

Post » Śro gru 05, 2012 17:42 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

To najlepszego dla małej sherina :1luvu: a Lenka dzisiaj grzeczna :mrgreen: .Ona musiała biedować bo bułki postne to jej przysmak :( kradnie i chowa do skarbca pod pufę a póżniej wcina :mrgreen:

jaga1666

Post » Czw gru 06, 2012 9:06 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Podrzucę śliczną Lenkę :ok:
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]