<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 11, 2012 21:30 Re: <2>Ruda Łapa&Lolek..Maluszki w dt,BOLEK w ds,Pycho w dom

Od dwóch dni nie widuję Kumpla :roll: mam nadzieję, zę po prostu na siebie nie trafiamy a on znalazł sobie jednak troszkę chociaż lepszą kryjówkę na zimne dni i wieczory niż kiście drzew bądź samochód.

Dzisiaj się pojawił Fago - też nie widziałam ani jego, ani Tygryni już kilka dni. Był sam i tak bardzo się tulił jak domowy kot i pomiaukiwał. Mam nadzieję, zę z tygrynią wszystko ok.
Również szafirka wczoraj wywalała brzuchol do głaskania i dawała się głaskac z ogonem zadartym w górze. Szok!

Nieleczone oko Oczusi znów się pogorszyło... muszę zaplanowac łapankę, inaczej się nie uda jej pomóc. Już wiem gdzie sypia - na terenie starej administracji pod ogromnymi sosnami i w krzakach. Narazie igliwie grzeje, mam nadzieję, że zimą jednak koty wejdą do piwnicy.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt paź 12, 2012 14:55 Re: <2>Ruda Łapa&Lolek..Maluszki w dt,BOLEK w ds,Pycho w dom

smarti pisze:przepraszam dziewczyny ale sprawa pilna :

wielka prośba o udostępnianie i podbijanie-to nic nie kosztuje a może bardzo pomóc !!!

Marmurkowa kotka ma trafić na Paluch !
-bardzo proszę o udostępnianie-

ja nijak juz jej nie upchnę :roll:

to piękna,zdrowa kotka z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=146981 - ma na prawdę mało czasu !

bardzo prosimy o podbijanie !
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt paź 12, 2012 17:48 Re: <2>Ruda Łapa&Lolek..Maluszki w dt,BOLEK w ds,Pycho w dom

A teraz bardzo proszę o miliony kciuków...;. denerwuję się :roll: odezwę się wieczorem.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt paź 12, 2012 17:56 Re: <2>Ruda Łapa&Lolek..Maluszki w dt,BOLEK w ds,Pycho w dom

Marzenia11 pisze:A teraz bardzo proszę o miliony kciuków...;. denerwuję się :roll: odezwę się wieczorem.

Kciuku trzymam
Co się dzieje?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt paź 12, 2012 20:28 Re: <2>Ruda Łapa&Lolek..Maluszki w dt,BOLEK w ds,Pycho w dom

też trzymam :ok:
nie wiem za co? 8) :D :?: :?: :?:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt paź 12, 2012 20:45 Re: <2>Ruda Łapa&Lolek..Maluszki w dt,BOLEK w ds,Pycho w dom

Jest za co
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob paź 13, 2012 9:26 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Wczoraj Ruda Łapka pojechała do swojego domku! Mam nadzieję, ze pani się nie zniechęci i da jej odpowiednią ilośc czasu na aklimatyzację i zaufanie.... Tak mi ciężko, właśnie gdy od środy mi w pełni zaufała i poczuła się bezpiecznie w stadzie to ja to przerwałam i zgotowałam jej mega stres....strasznie za nią tęsknię, to taka moja ikona podwórka, kochana kotunia...no nie mogę więcej pisac... Pozostały mi tylko zdjęcia.

Marzenia11

Post » Sob paź 13, 2012 11:00 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

nawet nie wiem co napisać
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob paź 13, 2012 11:31 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzena, będzie jej dobrze, zaraz się otworzy na nową opiekunkę a o Tobie już zapomina.
Odetchnij mocno, zrobiłaś kawał dobrej roboty :piwa:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob paź 13, 2012 12:06 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

asia2 pisze:Marzena, będzie jej dobrze, zaraz się otworzy na nową opiekunkę a o Tobie już zapomina.
Odetchnij mocno, zrobiłaś kawał dobrej roboty :piwa:

tak jest!!!
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob paź 13, 2012 12:47 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

8O 8O

za Rudą Łapusię :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 13, 2012 16:51 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

chyba nic z tego nie bedzie i Lapka wroci.. Pani zadzwonila i mowi ze kotunia jest przerazona, chodzi na ugietych lapkach,syczy gdy ta do niej podchodzi..zapytala mnie czy ja bralam na rece! K..wa czy ja mowie po hiszpansku lub np chinsku? Pani glosem bez przekonania powiedziala ze trzeba dac jej kilka dni szansy.. Szok,zalamalam sie okropnie.

Marzenia11

Post » Sob paź 13, 2012 19:29 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Tzn po rozmowie z panią wiem, ze jak na Rudą Łapę i adopcję w ogóle jest naprawdę całkiem nieźle, ale pani "jeszcze nigdy w zyciu nie widziała tak zestresowanego kota". Bo Łapka się przemieszcza na ugiętych łapach i trąc brzuszkiem po podłodze, ale ssię nie chowa tylko zasiada. W łazience, gdzieś się skryje w pokoju, w trakcie naszej rozmowy po raz pierwszy lezała wyciągnięta w przedpokoju i patrzyła na panią. Pani - mimo mojego gadania - robi po swojemu, czyli pdochodzi do niej, probuje ją zainteresowac zabawkami itp. zamiast jej po prostu dac święty spokój. Łapa nawet załatwiła się do krytej kuwety, czego nigdy w życiu wcześniej nie znała. Ale nie je. Ale może to rodzinne, poza tym tłuamczyłam pani ze Kubuś 6 dni nie jadł itp.
Znow tłumaczyłam. Mowiłam, ze u mnie w ogole pierwsze miesiące ja na nią uwagi specjalnej nie zwracałam, bo musiałam się zajmowac jej dziecmi, tylko gadałam do niej. A ona miała czasna swoje obserwacje i ułozenie sobie wszystkiego w łebku , na poznanie że cążlowiek to nie jest samo zło itp.
Tłumaczyłam i tłumaczyłam. Rozmowa zakończyła się słowami: "spokojnie, zobaczymy jakie będą dalej postępy", czyli jeśli Ruda łapa wroci z adopcji to tylko i wyłącznie dlatego, ze robi postępy wolniej niż oczekuje pani.... :roll:

smutne właściwie to wszystko...

I 4 dzień nie ma Kumpla..... :cry: :cry: :cry:

Marzenia11

Post » Sob paź 13, 2012 19:43 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia11 pisze:Wczoraj Ruda Łapka pojechała do swojego domku! Mam nadzieję, ze pani się nie zniechęci i da jej odpowiednią ilośc czasu na aklimatyzację i zaufanie.... Tak mi ciężko, właśnie gdy od środy mi w pełni zaufała i poczuła się bezpiecznie w stadzie to ja to przerwałam i zgotowałam jej mega stres....strasznie za nią tęsknię, to taka moja ikona podwórka, kochana kotunia...no nie mogę więcej pisac... Pozostały mi tylko zdjęcia.

Szkoda, że uprzednio - w wyniku twojej radosnej działalności - powołała na świat kilka miotów kociąt. Częściowo niewidomych. Łatwo być 'aniołem' w necie...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob paź 13, 2012 19:47 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Zofia.Sasza pisze:
Marzenia11 pisze:Wczoraj Ruda Łapka pojechała do swojego domku! Mam nadzieję, ze pani się nie zniechęci i da jej odpowiednią ilośc czasu na aklimatyzację i zaufanie.... Tak mi ciężko, właśnie gdy od środy mi w pełni zaufała i poczuła się bezpiecznie w stadzie to ja to przerwałam i zgotowałam jej mega stres....strasznie za nią tęsknię, to taka moja ikona podwórka, kochana kotunia...no nie mogę więcej pisac... Pozostały mi tylko zdjęcia.

Szkoda, że uprzednio - w wyniku twojej radosnej działalności - powołała na świat kilka miotów kociąt. Częściowo niewidomych. Łatwo być 'aniołem' w necie...

poproszę o konkrety. Data (miesiąc i rok) urodzenia miotu i moja radosna działalnośc w związku z tym.

Marzenia11

[poprzednia][następna]