...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2012 9:28 Re: ...

Podczytuję sobie ten wątek i mam jedno pytanie - czy nikomu nie przyszło do głowy, że może coś się z Legnicą dzieje?
może nie ma dostępu do netu?
może ma problem, który na ostatni plan przesunął wszystkie kocie sprawy?
ktoś się w ogóle do niej dodzwonił?
ktoś wie co się z nią dzieje?
może Legnica potrzebuje pomocy?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw kwi 05, 2012 9:33 Re: ...

aamms pisze:Podczytuję sobie ten wątek i mam jedno pytanie - czy nikomu nie przyszło do głowy, że może coś się z Legnicą dzieje?

Przyszło mi. Jak najbardziej. Byłam bardzo zaniepokojona. Natomiast zwrócono mi uwagę, że Legnica korzysta z netu na bieżąco, tylko tu trwa milczenie. :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw kwi 05, 2012 12:48 Re: ...

Aamms tu jest o tym: viewtopic.php?f=1&t=120767&p=8743786&hilit=Legnica#p8743786

Ja tę informację przesiałabym to przez gęste sito.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw kwi 05, 2012 13:51 Re: ...

Amika6 pisze:Aamms tu jest o tym: viewtopic.php?f=1&t=120767&p=8743786&hilit=Legnica#p8743786

Ja tę informację przesiałabym to przez gęste sito.

Totez nie ma 100% pewności. A kto jak kto ale Ty mogłabyś to sprawdzić :wink: . Te korzystanie z netu rzecz jasna.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Czw kwi 05, 2012 14:12 Re: ...

Proszę, nie wdawajmy się tu w kolejną dyskusję. Spowoduje to - jak podejrzewam - zamknięcie wątku, a ja wolałabym by był otwarty dopóki nie uzyskam odpowiedzi.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw kwi 05, 2012 18:42 Re: ...

aamms pisze:Podczytuję sobie ten wątek i mam jedno pytanie - czy nikomu nie przyszło do głowy, że może coś się z Legnicą dzieje?

Brałam pod uwagę tę możliwość, że Legnica nie jest w stanie ani osobiście usiąść przy komputerze, ani poprosić rodzinę/znajomych o wyjaśnienia dotyczące Jej stanu. Znaczy - uległa ciężkiemu wypadkowi/miała zawał, w wyniku którego jest na granicy życia i śmierci. Brak dostępu do netu nie jest żadną przeszkodą - można skorzystać z netu u znajomych lub w kawiarence internetowej. Jeżeli ma problem uniemożliwiający Jej zajęcie się kocimi sprawami, zawsze może znaleźć chwilę na napisanie PW do Zofii i wyjaśnienie sytuacji, bądź też podanie terminu, w którym będzie mogła porozmawiać.

Wybacz więc, ale jeżeli nie zaszła okoliczność, którą wymieniłam jako pierwszą, zachowanie Legnicy jest zdecydowanie poniżej jakiegokolwiek poziomu.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw kwi 05, 2012 19:01 Re: ...

przejrzałam wątek Teo - moment, gdy miał iść do DS stałego znalezionego przez Legnicę, ale nie do Legnicy jako osoby, tylko miasta.
To był post z sierpnia 2011.
a potem post z sierpnia 2012, w którym Legnica dowiaduje sie, że adopcja nie doszła do skutku.
sierpień - luty = 6 miesięcy
to przez 6 miesięcy Zofia&Sasza nie informowałaś o losach kota i nie szukałaś Legnicy, a teraz nagle tak bardzo 8O

a szperanie, czy ktoś korzysta z internetu czy nie to chamstwo
poza tym miau.pl to nie pacierz, który trzeba rano i wieczorem wyklepać,żeby żyć

irbiska5

Od: Pon gru 15, 2008 16:26

Post » Czw kwi 05, 2012 19:06 Re: ...

vega013 pisze:

Brałam pod uwagę tę możliwość, że Legnica nie jest w stanie ani osobiście usiąść przy komputerze, ani poprosić rodzinę/znajomych o wyjaśnienia dotyczące Jej stanu. Znaczy - uległa ciężkiemu wypadkowi/miała zawał, w wyniku którego jest na granicy życia i śmierci. Brak dostępu do netu nie jest żadną przeszkodą - można skorzystać z netu u znajomych lub w kawiarence internetowej. Jeżeli ma problem uniemożliwiający Jej zajęcie się kocimi sprawami, zawsze może znaleźć chwilę na napisanie PW do Zofii i wyjaśnienie sytuacji, bądź też podanie terminu, w którym będzie mogła porozmawiać.

Wybacz więc, ale jeżeli nie zaszła okoliczność, którą wymieniłam jako pierwszą, zachowanie Legnicy jest zdecydowanie poniżej jakiegokolwiek poziomu.

:ryk:
poniżej poziomu minusowego - to minus i minus daje Plusdla Legnicy
czemu niby Legnica ma sie tłumaczyć- bo rządna plot i aferek część forum tak chce?

irbiska5

Post » Czw kwi 05, 2012 19:16 Re: ...

irbiska5 pisze:przejrzałam wątek Teo - moment, gdy miał iść do DS stałego znalezionego przez Legnicę, ale nie do Legnicy jako osoby, tylko miasta.
a potem post z sierpnia 2012, w którym Legnica dowiaduje sie, że adopcja nie doszła do skutku.
to przez 6 miesięcy Zofia&Sasza nie informowałaś o losach kota i nie szukałaś Legnicy, a teraz nagle tak bardzo 8O

poza tym miau.pl to nie pacierz, który trzeba rano i wieczorem wyklepać,żeby żyć

No chyba żartujesz!!! Nie zauważyłaś, że Legnica (jako osoba fizyczna, a nie miasto) zadeklarowała wzięcie Teo do siebie, czyli napisała, że weźmie kota do DS? Naprawdę to przeoczyłaś? Dalej - jeżeli Legnica zaoferowała kotu specjalnej troski dom u siebie, Jej obowiązkiem jest wywiązać się z tej obietnicy. To chyba jasne, prawda? Zamiast tego, Legnica nagle zamilkła, bez słowa wyjaśnienia. A to już jest barrrdzo nie w porządku. Chyba że jest w stanie krytycznym i nie może niczego wyjaśnić...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw kwi 05, 2012 19:20 Re: ...

irbiska5 pisze:przejrzałam wątek Teo - moment, gdy miał iść do DS stałego znalezionego przez Legnicę, ale nie do Legnicy jako osoby, tylko miasta.

Irbisko5, nie "szperałam" w internecie z czystej ciekawości. Niepokoiłam się, czy u Legnicy wszystko w porządku - to chyba zrozumiałe, skoro nagle zamilkła? I tak, miau to nie pacierz, ale skoro Legnica zadeklarowała chęć adopcji Teo, zadała mi pewne pytania - na które odpowiedziałam - nie jest chyba niczym dziwnym, że spodziewałam się i spodziewam jakiejś odpowiedzi z jej strony? Proszę, doczytaj watki, bo chyba nie do końca się orientujesz w sytuacji.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw kwi 05, 2012 19:24 Re: ...

Zofia&Sasza pisze:

Irbisko5, nie "szperałam" w internecie z czystej ciekawości. Niepokoiłam się, czy u Legnicy wszystko w porządku - to chyba zrozumiałe, skoro nagle zamilkła? I tak, miau to nie pacierz, ale skoro Legnica zadeklarowała chęć adopcji Teo, zadała mi pewne pytania - na które odpowiedziałam - nie jest chyba niczym dziwnym, że spodziewałam się i spodziewam jakiejś odpowiedzi z jej strony? Proszę, doczytaj watki, bo chyba nie do końca się orientujesz w sytuacji.

A może Legnica jest na odwyku od miau.pl???
I ktoś wreszcie na to wpadł...
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Czw kwi 05, 2012 19:28 Re: ...

vega013 pisze:

No chyba żartujesz!!! Nie zauważyłaś, że Legnica (jako osoba fizyczna, a nie miasto) zadeklarowała wzięcie Teo do siebie, czyli napisała, że weźmie kota do DS? Naprawdę to przeoczyłaś? Dalej - jeżeli Legnica zaoferowała kotu specjalnej troski dom u siebie, Jej obowiązkiem jest wywiązać się z tej obietnicy. To chyba jasne, prawda? Zamiast tego, Legnica nagle zamilkła, bez słowa wyjaśnienia. A to już jest barrrdzo nie w porządku. Chyba że jest w stanie krytycznym i nie może niczego wyjaśnić...

rozumiem tak
milczenie jednych jest bardzo nie w porzadku, ale innych to juz nie
a każdy miauowicz jeśli nie jest w stanie krytycznym ma się stawiać na rządanie
jeśli ręce połamane, to długopis w usta i da sie wystukać na klawiaturze, ewentualnie juz ćwiczyć pisanie za pomocą stóp

a na łożu śmierci to chyba trzeba bedzie szepnąć w ostatnim słowie- a wątki na miau mi podrzućcie
a na łożu śmi

irbiska5

Post » Czw kwi 05, 2012 19:42 Re: ...

irbiska5 pisze:
vega013 pisze:

rozumiem tak
milczenie jednych jest bardzo nie w porzadku, ale innych to juz nie
a każdy miauowicz jeśli nie jest w stanie krytycznym ma się stawiać na rządanie
jeśli ręce połamane, to długopis w usta i da sie wystukać na klawiaturze, ewentualnie juz ćwiczyć pisanie za pomocą stóp

a na łożu śmierci to chyba trzeba bedzie szepnąć w ostatnim słowie- a wątki na miau mi podrzućcie
a na łożu śmi

Doczytaj. Chodzi o adopcje kota. Nosiciela FIV. Legnica zaoferowała mu dom, a później zamilkła :( To nie jest w porządku.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon kwi 30, 2012 15:13 Re: ...

Na początek małe podsumowanie:
W wątku Teo Legnica "życzliwie" interesuje się losem kota:
viewtopic.php?f=1&t=120767&p=8598875&hilit=Teodor*#p8598875
po krótkim czasie do "dyskusji" przyłącza się kilka równie "życzliwych" osób.

Tu viewtopic.php?f=1&t=139705 dalsza część aferki. Po zamknięciu wątku pozwoliłam sobie zadawać dalsze pytania w wątku Legnicy viewtopic.php?f=1&t=136963&p=8746766&hilit=Legnica#p8746766

Reasumując - po tak długim czasie oczekiwania na jakąkolwiek odpowiedź ze strony Legnicy byłam zmuszona dojść do wniosku, że całe jej "zainteresowanie" losem kota oraz propozycja adopcji Teo były wyłącznie obrzydliwą gierką obliczoną na dołożenie "oszołomowi z legitką" (jak Legnica zwykła mnie określać) :(
Jestem zniesmaczona jej postawą. Użyć instrumentalnie kota, kota specjalnej troski, dla swoich małych wojenek? To się po prostu nie mieści w głowie. Nie chcę z takimi osobami mieć nic wspólnego. Niedobrze mi się robi, że tacy ludzie brylują na kociarskim forum.
Co do osób, które ochoczo sekundowały Legnicy w jej awanturce - mam nadzieję (w zasadzie resztki nadziei), że nie były świadome intencji swojej prowodyrki. Niemniej i z nimi również nie mam najmniejszej chęci prowadzić w przyszłości jakichkolwiek dyskusji czy rozmów. Z mojej strony to definitywny EOT. Pozostaje tylko żal i smutek... :(
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia]