Kociaki złapane, mamusia-niestety musi wrócić na ulicę :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 22:52 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

Był post - wcięło posta :evil:

Obrazek Obrazek Obrazek

Koko - Suchar - zacięta walka w parterze :ok:
Jak inne koty posną - Koko bawi się w chowanego - z dużymi :mrgreen:

Wetka zaliczona, po przepuklinie i zwichnięciu nie ma śladu, można odrobaczać i szczepić. Brzusiu okrąglutki, jak piłeczka. Jednym słowem - ciasteczko :1luvu:

Z Figą jesteśmy umówione na jutro koło południa :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 12, 2012 23:12 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt sty 13, 2012 13:59 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

ja przepraszam bardzo, że lekko przyspamuję :oops: ale bardzo prosiłabym o oddanie głosu w akcji Tesco na schronisko w Chełmie :oops: koty nie mają tam za różowo. o ile ludzie przynoszą kasze, makarony, ryż itp. i psiaki na upartego mają zazwyczaj co zjeść, o tyle koty nie są już w tak szczęśliwym położeniu i każdy kilogram karmy jest na wagę złota...

schroniska, które otrzymają najwięcej głosów dostaną zapas karmy i dla psiaków i dla kociastych, dlatego bardzo proszę każdego kto ma konto na facebooku o oddanie głosu właśnie na Chełm [na chwilę obecną dopiero 53 miejsce :( ]
https://www.facebook.com/Eksperci.Tesco ... 0837399609

z góry bardzo dziękuję za każde kliknięcie i jeszcze raz przepraszam za spam :oops:

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Pt sty 13, 2012 19:30 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

Wróciłyśmy. Figa zniosła podróż bardzo dobrze. Ona wszystko dobrze znosi. Figunia była troszkę zdezorientowana, jak to w nowym domku. W domu było dość dużo osób, więc pewnie bala się nowych głosów i ludzi. Wyszła z transporterka i zakotwiczyła pod szafką w kuchni, pod którą było na tyle miejsca, że swobodnie mogła się zmieścić, a jednocześnie miała podgląd i obserwowała otoczenie.
Okolica miejsca zamieszkania Figi to koci raj. Do najbliższej drogi, polnej zresztą i najbliżeszego sąsiada jest na tyle daleko, że nawet kota nóżki rozbolą, jakby chciał się wybrać na piechotę. Dokoła same uprawne pola, ptaszki i myszki do łapania, wylegiwanie się na słoneczku zapewnione. A że Figa za innymi kotami wcale nie przepada i pochodzi z podwórka, napewno będzie tam bardzo szczęśliwa.
Pani ma dwoje małych dzieci w wieku ok. 3 i 5 lat. Dziewczynka spała, a chłopczyk bardzo grzeczny, obiecał, że będzie sie kotkiem opiekował, bawił się z nim i nie będzie dokuczał. Zresztą zaraz przejął zabawki figowe i profesjonalnie próbował rozbawić kotkę.
Łezka się w oku zakręciła i trzeba było jechać już bez kota.
Po przejechaniu ok. 10 km już otrzymałam zdjęcie Figuni :) O to:

Obrazek

Nie wygląda mi na jakąś szczególnie nieszczęśliwą.
Wydaje mi się, że będzie tam miała dobrą opiekę. Pani obiecała informować o wszystkim, jakby coś się działo da znać i będzie przesyłać zdjęcia w miarę możliwości.
Jest też mały piesek wielkości Figi, śliczny, przyjazny kundelek i pewnie tylko od Figi zależy, czy będą kumplami :ok:

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 19:35 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

Figuniu, najlepszego domku pod słońcem, kocinko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt sty 13, 2012 19:39 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

dziękujemy :1luvu:

novacianka - możesz sobie spamować do woli, nie przepraszać, się nie krempować . Ciężko z tym schroniskiem ,ale może się uda :ok:

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 20:08 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

cieszę się bardzo, że Figuni tak się poszczęściło :)

a za zezwolenie na spamowanie dziękuję ;) pomogło - już 36 miejsce :D

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Pt sty 13, 2012 20:13 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

Jeszcze nie wyjechałyśmy rano z Krosna z Figą, jak zadzwonił jakiś pan i pytał, czy ta kotka z ogłoszenia to jeszcze aktualne? Powiedziałam, że właśnie jedzie do nowego domu.
Po powrocie zadzwonił telefon i jakaś pani zapytała o to samo.
Tyle miesięcy ani jednego telefonu, nic. A tu nagle dwa w 1 dzień. Jednak domek, do którego pojechała jest najlepszym z dotychczas proponowanych. I dobrze, że pojechała, bo jeszcze mogłabym się zdecydować na inny (gorszy) Chyba jakieś przeznaczenie.

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 22:48 Re: FIGA PAKUJE SIĘ DO NOWEGO DOMKU, Koko - jeszcze czeka s.7

jasdor pisze:Jeszcze nie wyjechałyśmy rano z Krosna z Figą, jak zadzwonił jakiś pan i pytał, czy ta kotka z ogłoszenia to jeszcze aktualne? Powiedziałam, że właśnie jedzie do nowego domu.
Po powrocie zadzwonił telefon i jakaś pani zapytała o to samo.
Tyle miesięcy ani jednego telefonu, nic. A tu nagle dwa w 1 dzień. Jednak domek, do którego pojechała jest najlepszym z dotychczas proponowanych. I dobrze, że pojechała, bo jeszcze mogłabym się zdecydować na inny (gorszy) Chyba jakieś przeznaczenie.

A nie można by sprawdzić domków i zaproponować którąś z innych koteczek ???
byłoby super :!: :!: :!:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt sty 13, 2012 23:01 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Panu proponowałam, bo był sensowny, ale chciał właśnie tę. Druga rozmowa - o kant d*** rozbić. Już po słowach bo nasz kotek gdzies poszedł i nie wrócił, a dzieci chcą.... wiem, że szkoda fatygi na sprawdzanie.

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 23:26 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

tak tych rozmów co to o kant d**** rozbić jest ok 90 % :twisted:
moje koleżanki z pracy niby młode i wykształcone jak mówię o sterylce kotów bezdomnych patrzą na mnie jak na obłąkaną - po co przejmować się bezdomniakami - przecież jest "selekcja naturalna" :evil: :evil: :evil:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt sty 13, 2012 23:36 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

Nie wypowiadac przy mnie terminu "koleżanki z pracy" !!!! Mam dwie
1) Uśpiła 6 letniego psa, bo okazało się , że mial cukrzycę.
2) Kupiła sobie pseudo-persa z nadzieja na rozmnażalnię i zyski. Na szczęście wysterylizowała po pierwszym miocie, ktorego z trudem sie pozbyła. A teraz kupiła sobie pseudo szpica z tym samym zamiarem, tylko nie wiedziała, że sie zmieniła ustawa i nie wlno :ryk:
Kiedyś w pracy obie dyskutowały właśnie o tej ustawie i jej nowelizacji. Omatkojedyna, co one miały na ten temat do powiedzenia 8O Szkoda nerwów nawet na powtarzanie. Nie przypuszczałam, że osoby trochę jednak młodsze ode mnie mogą mieć takie zrypane mózgi :|

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 23:37 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

jasdor pisze:Nie wypowiadac przy mnie terminu "koleżanki z pracy" !!!! Mam dwie
1) Uśpiła 6 letniego psa, bo okazało się , że mial cukrzycę.
2) Kupiła sobie pseudo-persa z nadzieja na rozmnażalnię i zyski. Na szczęście wysterylizowała po pierwszym miocie, ktorego z trudem sie pozbyła. A teraz kupiła sobie pseudo szpica z tym samym zamiarem, tylko nie wiedziała, że sie zmieniła ustawa i nie wlno :ryk:
Kiedyś w pracy obie dyskutowały właśnie o tej ustawie i jej nowelizacji. Omatkojedyna, co one miały na ten temat do powiedzenia 8O Szkoda nerwów nawet na powtarzanie. Nie przypuszczałam, że osoby trochę jednak młodsze ode mnie mogą mieć takie zrypane mózgi :|

trzeba je było na miau zaprosić :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt sty 13, 2012 23:38 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

O NIEEEEEE! Wystarczy, że sieją herezję za biurkiem

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 23:39 Re: FIGA już w nowym domku,Koko rozrabia,jakby na baterie był ;)

jasdor pisze:O NIEEEEEE! Wystarczy, że sieją herezję za biurkiem

e,tam w mig by zostały wyprostowane :twisted: :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]