KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 22:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziewczyny na adopcje kotów w sensie kto chce jakiego kota nie mamy większego wpływu niestety, nie wiemy czy ta Pani która chce dwa zdecyduje się w ogóle - czasami ludzie dzwonią, umawiają się itd a potem w ogóle nie przychodzą , nie dzwonią. Każdy ma swoje preferencje jednemu się podoba taki kot, innemu inny, jeden chce małego, jeden dorosłego. Pani która jest zdecydowana na Tri była w kociarni spdobała jej się Triśka, niestety rzadko się zdarza wyadoptowanie wyadoptowanie dwóch kociaków naraz.
Słuchajcie jeśli MAŃKA faktycznie tak źle znosi pobyt na zdrowej to przenieście ją jutro na kwarantannę. A Józka od czasu do czasu trzeba chyba lekko skarcić :wink: zrobił się strasznie zaborczy, jeśli jesteście na zdrowej i widzicie że zaczyna na którąś z kotek się czaić - przygotować wodę w spryskiwaczu i lekko psiknąć go po nosie.
Swoją drogą nie wyobrażam sobie pobrania mu krwi na test i zrobienia szczepionki :mrgreen: coś nasze Panie wetki muszą wymyśleć.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 25, 2011 22:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ten z bialymi skarpetkami jest najodwazniejszy jak mnie slyszy to z daleka leci biegiem i ten drugi czarny tez ale dzis go nie bylo mowisz gdzies sie ukryl ale on tam pewnie pozniej przyszedl.
Rudaska tez juz oswajam juz mu oczka myje i uszka czyszcze bo ma straszliwego swierzba.
Trzeba koniecznie mamuska zlapac i wysterylizowac bo znow beda mlode nie bedzie z tym problemu bo juz mi sie da glaskac, tylko ze na Kch nie ma miejsca, ale moze jak rudasy beda ok. to pojda na luz i bedzie wolny boks to tylko na kilka dni bo nie bedziemy jej dlugo trzymac bo dla niej wolno co cale zycie, a boks to wielki stres dla takiego kota.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto paź 25, 2011 23:07 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jeśli chodzi o inne sprawy. No niestety ja pomimo tego że bardzo lubię koty i pomagam im (nie pwiedziałabym że je kocham :mrgreen: ) mam jak mam niestety mój Marek średnio pała uczuciem do kotów, chłopaki moje też średnio, więc niestety z drugiej strony też nie mogę narzucać w domu wszystkiego co ja chcę w kwestii kotów choć czasami chciałabym więcej :D Koty mam trzy i uważam bez względu na wszystko, że to zupełnie mi wytarcza :mrgreen:
Jeśli chodzi o testy i szczepienia, pomimo tych kosztów które w tej chwili są wysokie uważam że warto to zrobić, dlaczego już chyba pisałam, zresztą Wiesia tu też pisała że koty zostaną zabezpieczone, może do tej pory troszkę zamiatałyśmy ten problem po dywan - i gdyby nie Arletka i Biedronek może nie byłoby tematu. Wbrew pozorom nikóre koty u nas są długo - weterani to Gremliny chyba są jużw Kociej Chatce rok potem Józek, Nela, Smoła, Longer, Mańka też już jest kilka miesięcy.
Zresztą ja uważam że Arletka i Biedronek też domy wczesniej czy później znajdą - tylko trzeba podjąć wiecej działań w tym celu same ogłoszenia i nasze pobożne życzenia nie wystarczą.

terenia1

Post » Wto paź 25, 2011 23:13 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:My płacim za Romka - :lol:

gosiakot pisze:
terenia1 pisze:4. Józek test, szczepienie na białaczkę 77zł

zapłacę za Józia ,a także za jego odrobaczenie.

wiesiak pisze:Dlatego syn i synowa zdecydowali się zapłacić za jednego kota .Moze to być Zyta.

AGATA mich pisze:Ja zapłacę za Smołę albo Longera. Najchętniej zapłaciłabym za oba.

Ja zapłacę za Nelkę.
Czyli 5 kociaków już mamy :1luvu:
Z resztą też damy radę :wink:

terenia1

Post » Wto paź 25, 2011 23:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocia Mama Ewa pisze:
MartynaP pisze:czy ktos mogłby dorobic mi klucz i zostawic go w chatce-podjade jak ktos bedzie na dyzuze
oczywiscie oddam pieniadze
bardzo proze bgo niedam rady czasowo

Będę w Chatce z nowym kluczykiem całe popołudnie do po 20-tej, ale dopiero teraz przeczytałam post...i nie zdążę już dorobić kluczyka, bo właśnie wychodzę na autobus. Jednak jak coś, możesz wpaść na mój dyżur i w między czasie jechać dorobić kluczyk.

no niestety w tym tygodniu odpada bo pracuje do 22
myslalam raczej ze jak ktos dla siebie by dorabiał to by zrobil razy dwa i pozniej zostawił dla mnie w chatce a ja oddam pieniadze i odbiore przy okazji :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro paź 26, 2011 1:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Może takie są u was, kopiuje z wątku "wezme kota"

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z324285460

Witam, szukam towarzyszki dla mojego 5 tygodniowego kocurka, chciałbym bardzo aby kotka była w takim samym lób bardo podobnym wieku i żeby była rudo biała. Lokalizacja Katowice i okręg do 150 km odbiorę osobiście. Szukam jak najszybciej aby kocurek nie był sam. prosze o info na mail
mailto:mar-kam.trade@o2.pl lub gg 7366039 dziękuję.

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z324246149

Przygarnę do kochającego domu małą kotkę z Zawiercia i najbliższej okolicy.
Kontakt: katarzynanp@gmail.com

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro paź 26, 2011 6:32 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

za Zuźkę i Pędzla płacimy oczywiście

Jadzia mały komentarz do Twojej wypowiedzi - nie każdy jest w stanie nerwowo znieść tyle kotow w domu. Ja kocham zwierzeta i poświęcam im prawie cały swoj wolny czas, ale mnie wkurza taka ilość kotów w naszym domu. Uważam, ze maksymalnie powinnam mieć 2-3 nie więcej. Wyszło jak wyszło. Koty też nie są szczesliwe bo sie czasem tłuką i obsikują sciany. Tyle jest niechcianych kotow ale trzeba sobie powiedzieć ze nie jesteśmy w stanie im wszystkim pomóc. Kazdy pomaga ile moze i ile chce. Potrzebne sa rozwiązania globalne - kastracje, sterylizacje finansowane przez miasto bo inaczej 1000 Kocich Chatek nie pomoze.

dodam, ze rozmawiamy w tej sprawie cały czas z miastem

co do adopcji pani chce 2 wykastrowane kotki, zdrowe :?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro paź 26, 2011 8:32 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Rozwiązania globalne - bardzo fajnie to brzmi i niestety taka jest prawda

Mańka i Nela ;p

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro paź 26, 2011 10:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Witam, ja już deklarowałam że zapłacę za szczepienia jednego kota, może to być ta trójkolorowa mamusia dwóch rudasków- jest strasznie podobna do kotki która już od nas odeszła.... Przeleję w weekend. A co do kosztów to myślę że zawsze można poprosić nowy domek o zwrot kosztów szczepień, ja osobiście przy każdej adopcji zwracałam za szczepienia i sterylizację.

aniaf

Od: Pt paź 31, 2008 9:50

Post » Śro paź 26, 2011 10:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

aniaf pisze:Witam, ja już deklarowałam że zapłacę za szczepienia jednego kota, może to być ta trójkolorowa mamusia dwóch rudasków- jest strasznie podobna do kotki która już od nas odeszła.... Przeleję w weekend. A co do kosztów to myślę że zawsze można poprosić nowy domek o zwrot kosztów szczepień, ja osobiście przy każdej adopcji zwracałam za szczepienia i sterylizację.

Aniu bardzo dziękuję :D Zytka już zajęta w sensie opłacenia jej szczepień i testu,
Pędzel i Zuzka też to może Smoła lub Mańka :lol:
A jak tam Cytryno-Lemonek, czy ostatecznie już na stałe ma jakieś inne imię :D

terenia1

Post » Śro paź 26, 2011 11:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

no jasne, to może być Smółka :P . A Lemonko- Cytrynek ma na imię FiLemonek w skrócie Filet i niewątpliwie ma ADHD :ryk: Został już zaszczepiony pierwszymi szczepionkami, głównie zabezpieczającymi przed KK itp., białaczka i FIP za dwa tygodnie a potem będziem ciąć :roll:

aniaf

Od: Pt paź 31, 2008 9:50

Post » Śro paź 26, 2011 11:53 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

aniaf pisze:no jasne, to może być Smółka :P . A Lemonko- Cytrynek ma na imię FiLemonek w skrócie Filet i niewątpliwie ma ADHD :ryk: Został już zaszczepiony pierwszymi szczepionkami, głównie zabezpieczającymi przed KK itp., białaczka i FIP za dwa tygodnie a potem będziem ciąć :roll:

Ok to Smółka :D Filet fajnie :ryk: oj to będzie Filet bez jajek :wink:

terenia1

Post » Śro paź 26, 2011 12:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cześc Wszystkim :D
Po dyżurku
na zdrowej:
Ogólnie klimat jak u "Hitchcocka", za każdym rogiem czai się jakieś zagrożenie 8) Atmosferka napięta :twisted: Nelcia nie chciała ze mnie zejśc, Smoła przemyka jak cień, Pędzel chce dorównac Nelce w "miziastości", a jak on, to i Zuzia się klei :wink: Józio chodzi i warczy. Mania natomiast wróciła na stare śmieci,do pokoju obok, znalazła wolny kocyk i myślę, ze przez jakieś 2 dni jej nie dobudzimy, bo musi odespac cały ten "koszmar" ostatnich dni :lol:

na kwarantannie:
Longer coś nie może się wyleczyc :(
Inka i Milka poszalały na wolności z Dropsikiem :1luvu:
Romcia niestety cały czas przestraszona :( Zastanawiam się, czy jednak nie powinna wrócic do swojej piwnicy. Dzisiaj siedziała w oknie, ale jak musiałam zamknąc okno to zaczęła się panika i ostatecznie Romka jest za boksami. Może sobie wyjśc, bo z boku nie jest zaklejone :roll: Szkoda mi jej, ale nie chcę żeby się męczyła w zamknięciu jeśli to nie dla niej :(
Muszę jeszcze złapac mamę Romki i ją ciachnąc jak będzie wolny boks :?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro paź 26, 2011 12:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jutro na dyżur wieczorny przchodzi Mara ja biorę sobotę wieczór.
I bardzo proszę jutro rano lub wczesnym przedpołudniem trzeba zawieźć Dropsika do Almavetu ja rano nie dam rady, Mara i prośba do Ciebie mogłabyś go po wszystkim odebrać i zawieźć do kociarni, ja chwilowo mam małe komplikacje samochodowe :(

terenia1

Post » Śro paź 26, 2011 12:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Odebrać Dropsika - nie ma problemu

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]