Magruśka juz w Bydgoszczy! Wieści na bieżąco :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 21:21 Re: Kocia Mama podejrzenie FELV/FIV. DT potrzebne CITO !!!! W-wa

Dobra, bez sensu to. Faktycznie nie bede pisała czarnych scenariuszy na zaś - jutro zacznę sie martwić. Dziekuję Wam Kochani - jesteście dla mnie skarbnica wiedzy i guru absolutnym w tej kwestii. Postaram sie zasnąć, bo jutro trudny dla mnie dzień. Dziekuję z całego serca za tak cenne, najcenniejsze wsparcie. I pomoc.

I to co mnie jeszcze pociesza, to widok mojej Dyźki -grubaski tuz obok. To co mnie u niej martwiło, to teraz cieszy. Juz wolę, zeby była grubaską, ale szczęsliwą...w obliczu tego natłoku nieszczęścia...

Moja Dyzia:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 21:33 przez Magilaina, łącznie edytowano 2 razy

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Śro lip 20, 2011 21:29 Re: Kocia Mama podejrzenie FELV/FIV. DT potrzebne CITO !!!! W-wa

Z pewnością dziewczyny z Warszawy wiedzą coś na temat płatnych szpitalików, można też popytać w Fundacji Viva, właśnie przeczytałam na fb wydarzenie o kociej rodzince umieszczonej w takim włśsnie szpitaliku w Warszawie, koszt dzienny 20 zdł/dzień, można pomyśleć o tym jeżeli nie uda się nic załatwić. Mam wielką nadzieję, że jutrzejsze testy to będzie jeden, wielki MINUS :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lip 20, 2011 21:39 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

za jeden(dwa)wielkie minusy :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 20, 2011 23:31 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Na FB jest oferta przygarnięcia kotki, zgłosiła się osoba z Bydgoszczy.
Piszę, bo nie widzę, żeby ktoś to komentował, więc może zniknęło wśród postów.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 20, 2011 23:35 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Z DT jeśli test wyjdzie pozytywny będzie trudno, ale nie niemożliwie! :ok:
W kwestiach finansowych mogę podpowiedzieć coś takiego jak Koci Bazarek. Zobacz: viewforum.php?f=20
Można wystawiać biżuterię, ciuchy, książki. Nawet przetwory. :D Wszystko, dlatego to się nazywa Bazarek. Może masz na zbyciu np. jakiś fajny album, albo koleżanki z pracy mają zbędną biżuterię itp. Wtedy możesz wystawić na bazarku.

Niektóre kliniki mogą się zgodzić leczyć koty na talon gminny. Dopytam jutro czy mam jakiś talon w zapasie i odezwę się. W razie czego proszę mi przypomnieć na PW. Bo jeśli okaże się, że mamy talon na zbyciu to chętnie udostępnię dla Magruni. Wtedy kwestia przewiezienia kotki do kliniki wet na Bielanach.
(jeśli się okaże, że nie mamy talonu też dam znać. Na dziś naprawdę nie wiem, bo ostatnio dużo talonów poszło na sterylizacje i na leczenie też niestety...)

A, zapomniałabym o najważniejszym! Na facebooku pojawiła się propozycja domku dla Magruni.
Ja ponaviam chęć przygarnięcia jej ale v Bydgoszczy. Kvestia transportu.
(aktualnie na dole strony)
Nie wiem tylko na ile to zależy od wyniku FIV/FeLV.

ewan, nie wiem jak sama Viva! ale stowarzyszenia pod patronatem Vivy! przedą raczej cienko w tej chwili. :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lip 20, 2011 23:41 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Beliowen pisze:Na FB jest oferta przygarnięcia kotki, zgłosiła się osoba z Bydgoszczy.
Piszę, bo nie widzę, żeby ktoś to komentował, więc może zniknęło wśród postów.

Szczerze mówiąc mi to umknęło - napisałam już do Pani. Dziekuję za czujność

Magilaina

Post » Śro lip 20, 2011 23:42 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

FB to potęga :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro lip 20, 2011 23:47 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Jesli Pani Joasia podtrzyma chęc przgarnięcia kotki to ja moge dołozyć 50 zł do benzyny warszawa - bydgoszcz-warszawa (po 30 lipca, po wypłacie) Nie mam samochodu, ani uczynnego TŻ :( Ktos sie doloży, ktos ma auto i pomoże?

Magilaina

Post » Czw lip 21, 2011 0:07 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Poszukamy transportu, spoko.

jaaana

Post » Czw lip 21, 2011 0:14 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Dobra, aby do jutra, aby do decyzji Pani Joasi, aby do wypłaty. Jejku, byłabym taka szczęśliwa..... Może jutro (dziś ) będzie lepszy dzień. Ide spać, dobranocki i niech obudzę sie w lepszym swiecie...

Magilaina

Post » Czw lip 21, 2011 0:20 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Magilaina pisze:Może jutro (dziś ) będzie lepszy dzień.

Nie może, a na pewno! Trzymam kciuki za wyniki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lip 21, 2011 0:24 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Czwartki są super :D Będzie dobrze!

:ok: :ok: :ok:

jaaana

Post » Czw lip 21, 2011 6:43 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Trzymnam kciuki, to MUSI być dobry dzień dla koteczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 21, 2011 8:15 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

:ok: :ok: :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 21, 2011 8:48 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Dzień dobry! Boje się dzisiejszego dnia jak diabli. Za zgoda Asi wstawiam treśc pw, które od Niej dostałam:

Madziu, vczoraj też napisałam dość enigmatycznie, już vyjaśniam na czym miałaby polegać adopcja: v pracy mamy zazvyczaj dva koty. Obecnie jest jeden - drugi znalazł dom. Vięc jest vakat. Koty mają tu jak v raju - do 15stej spędzają czas na fotelach v moim pokoju, a po 15 - biegają sobie po naszym ogrodzonym terenie (firma jest za miastem vięc jest zielono, traviaście i drzeviaście) lub v portierni też v fotelach. I Ja i portierzy mają fizia na punkcie naszych kotóv vięc koty mają i opiekę, i pełne brzuszki. Vłaśnie Kaśka (kot) przeszła mi po klaviaturze : ) Vasze maleństvo mogłabym vziąć na tej zasadzie. V domu mam dva vłasne koty vięc domova adopcja odpada. Teraz jeśli chodzi o ten test. Co jeśli vyjdzie dodatni? Czy jest vtedy niebezpieczeństvo zarażenia naszych kotóv? Bo viesz.... no nie ukryvam, nie chcę narobić jakiejś tragedii. Napisz mi please jakie są vyniki testu i dalej będziemy coś radzić. Pozdraviam serdecznie.
Asia (nie Pani Asia) ; D

Hmm...oby testy były ujemne.
Dramat, juz czwartek, a dowiedziałam sie, że muszę w piatek po południu jechac na działke do niedzieli i pilnowac dzieciaki siostry, bo nie ma kto z nimi zostać. Żeby to był poniedziałek, to byłoby łatwiej szukac.

Oby dobrze sie skończyło. Szkoda, że Asia to Bydgoszcz. No i musze jej napisac o chorobie (niezaleznie od testów)

Magilaina

[poprzednia][następna]