3city - następca Bruncisława

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 8:14 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

:dance: :dance2: :dance: yeeeeesssss!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 05, 2011 11:13 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Stało się to czego obawiałam się od samego początku - że komuś buda zacznie przeszkadzać. Ktoś wyeksmitował budę Bruna na parking. Postawił ją między samochodami. Mało sensowne miejsce. Budę TŻ przestawił na dawne miejsce w ogródku, ale kto wie czy to nie początek jakiejś wojny podjazdowej... :roll:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Sob mar 05, 2011 11:19 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Ops, oby to był tylko jednorazowy incydent :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro mar 09, 2011 18:59 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Bruno nie pokazuje się już tydzień. W miedzyczasie z budy wyskoczyło coś burego.
Okazuje się że budę przestawili lokatorzy z parteru bo podobno koty urządzają marcowanie i wydzierają się w niebogłosy.
Dowiedzieliśmy się o tym bo buda została wystawiona po raz drugi z adnotacją że koty się głośno zachowują i sobie nie życzą...

Jest to o tyle dziwne że oprócz kota sąsiadów który wychodzi na podwórko inne koty są widziane sporadycznie.
Więc albo to dzikuny i się nie pokazują albo nie wiem o co chodzi i nie wiem czy faktycznie mogą się koty wydzierać w takim czasie i natężeniu że są uciążliwe. Może... w końcu mnie tam w większości czasu nie ma.

TŻ z lokatorami pertraktował - buda wróciła na dawne miejsce. Gdyby znowu im to zaczęło przeszkadzać mają dzwonić.
Tyle że buda czy stoi czy nie to skoro tam jest tyle kotów to przyczyną miaukolenia i tak nie jest buda.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Sob mar 12, 2011 12:29 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Buda Bruna i tak długo zagrzała tam miejsce :wink: A kocura nie widać?

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

Post » Sob mar 12, 2011 12:52 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Bruno to dzikusek, pozatym niewykastrowany, ma swoje zycie, swoje sciezki ;) nic z tym fantem sie nie zrobi, wazne ze zime przebiedowal i budka sie spisala ;) mam nadzieje ze bedzie sie pokazywal choc czasem i jakos mu bedzie...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie mar 13, 2011 22:39 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Już chyba dobre dwa tygodnie Bruno nie pokazał się tżowi. tż chce zabrać budę żeby nie zginęła. Jedzenie mimo nie pokazującego się kota/kotow będzie nosił dalej.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt mar 18, 2011 18:21 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Hmmm, ciekawe, co z Brunem? To możliwe, żeby nagle oddalił się od miejsca, gdzie śpi i je? Mógł poleźć za kotką, ale żeby nie było go dwa tygodnie...?

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

Post » Pt mar 18, 2011 18:35 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Teraz to już będzie 3.
Nadal go nie ma. Jedzenie znika. Ostatni tydzień marca będę w Gdańsku to może bardziej uda mi się zorientować w sytuacji.
Z drugiej strony Bruno mógł stwierdzić że dali przezimować - był dach nad głową, jedzenie, wyleczyli to teraz może iść na kawalerkę ;)
Może na jesieni wróci ;)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt mar 18, 2011 21:32 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

ahhh tam wszedzie tyle kotow sie kreci, mogl gdzies sie przeniesc :roll: u Zdenki na podworku czasem kreci sie jakis czarnuch, taki dochodzacy, raz jest raz go nie ma, moze to Brunon ? :lol: w zasadzie to blisko :roll: 150 - 200 m ?
Obrazek

Marea

Post » Pt mar 18, 2011 21:50 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Może być. Podwórkami przeleci...
Jak zielone oczyska i dzikawy to może być.

Tyle czasu kot się przewijał a ani jednego zdjęcia mu nie zrobiłam ;)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt mar 18, 2011 21:52 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Ja widzialam go raz, bylo ciemnawo i z daleka sie trzymal, wiec niestety nie pomogem w rozpoznaniu 8)
Ten co sie u Zdenki pojawia jest kruczoczarny, dosyc dobrze wyglada, spory, dzikawy, i bije sie ze Zdenkowymi kocurami ;) w sumie juz wszytskie kotki mam pociachane u niej to moze poszedl tez precz jak nie ma co "bzyknac" :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Pt mar 18, 2011 21:53 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw mar 31, 2011 17:51 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Bruna widziałam w sobotę. Siedział przytulony w kącie ogródka przy budynku.
Jak wrzuciłam do miski jedzenie to jak wracałam godzinę później miska była wylizana do czysta ;)
Generalnie tż bardzo rzadko go widzi. Jedzenie zostawia, ale to że znika po najprawdopodobniej jest zasługą kota sąsiadów a nie Bruna. Raz jak tż zanosił jedzenie to kot sąsiadów podleciał do niego i probował dorwać się do miski.

tż widział bardzo podobnego kota i przypuszcza że to był on na podwórku na przeciwko bloku Pani Zdeni - po drugiej stronie ulicy tam gdzie są budki rozstawione i gdzie koty często przesiadują na parapecie mieszkania na parterze.

Może kot sąsiadów tak jak na początku obsikał budę Bruna to może ostatecznie Bruna z podwórka przegonił.

Dodatkowo życzliwi sąsiedzi wystawili budę Bruna na śmietnik. Uprzejmie miski zostawili na starym miejscu, więc chyba karmić można.... :roll: Tylko bez sensu jest dokarmiać kota który ma właścicieli...
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Śro maja 04, 2011 17:57 Re: 3city - Bruno - bezdomniaczek śpiący w budzie :)

Bruncisław zaczął się znowu pojawiać. Trochę zmizerniał, ale jak będzie co dzień to może Tż go podtuczy ;)
Obrazek Obrazek

evalla

[poprzednia][następna]